Všestranné využití okurek. V kuchyni se uplatní v řadě receptů
Okurky obsahují hodně vody a hodně vitamínů a minerálů. Proto je využijete nejen při vaření, ale třeba i v rámci péče o pleť. Dát si čerstvě ostrouhané slupky od okurky na kruhy pod očima je totiž generacemi žen prověřený lék. Okurky totiž pokožku skvěle hydratují a jejich konzumace zároveň zavodňuje organismus, což je pro krásnou tvář také důležité. Také jsou bohatým zdrojem vitamínů skupiny B, vitamínů C, E a K, najdeme v nich i provitamin A. Díky tomu jsou i desinfekční a pleťová maska z nich je vynikající při boji s ekzémem a suchou pokožku.
Ale vás samozejmě zajímá, jak si dopřát okurky také zevnitř. Jejich křehká, vodnatá konzistence předurčuje okurky buď ke konzumaci za syrova, nebo k jejich nakládání a kvašení. Obě úpravy jsou vynikající, inspiraci na konkrétní recepty najdete níže. Zkuste třeba okurkovou polévku nebo osvěžující okurkovou limonádu.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 9 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 22 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít zbytky masa z pečené husy: Hodí se skvěle do salátů, pomazánek, na chlebíčky i jako náplň do tortilly
I přesolená polévka jde zachránit! Desatero osvědčených babských rad, které usnadní vaření
Retro okénko: Šunková pěna býval hit socialistických večírků a frčí dodnes. S receptem podle Viléma Vrabce je dokonalá