Zeleninová polévka s rýží a vejci
V horkých letních dnech stačí mnohdy k obědu sytá polévka. Tato je plná zeleniny, s vložkou předem uvařené rýže. Vejce doplní důležité bílkoviny a polévka pak bude plnohodnotným lehkým pokrmem. Bez dlouhého stání u sporáku.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 560 kJ / 1 329 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,18 g |
Tuky | 41,24 g |
Vláknina | 13,49 g |
Cholesterol | 673 mg |
Sodík | 330 mg |
Sůl | 0,69 g |
Sacharidy | 188,86 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Do polévek s rýží používám zbylou z předešlého dne. Můžeme dát i v syrovém stavu. Postačí 50 g, před vařením přebrat, propláchnout a dát do hrnce společně se zeleninou. Doba vaření se prodlouží o 5 minut.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 7. 2023 19:58
15. 7. 2023 19:57
15. 7. 2023 07:00
14. 7. 2023 21:28
Vzorně popsaný postup a množství surovin,máš jedničku s hvězdičkou, Drahuško
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 16 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 19 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 20 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 6 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 7 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 9 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 9 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 10 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 10 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 10 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 12 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 12 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Suroviny: mrkev, celer, brambory, cibule, česnek, libeček, máslo, olej, vývar masový, pepř mletý, sůl, vejce, rýže, libeček
Zeleninová polévka s rýží a vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2QYn
4 názory