Buchty z rodinného receptáře
Klasické kynuté české nadýchané buchty vonící máslem a zasypané moučkovým cukrem nikdy neomrzí. Když je upečete podle tohoto léty prověřeného receptu, jistě se vám povedou. Tyto buchty chutnají jako čerstvé i druhý den.
Suroviny pro 27 kusů
27 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 13 262 kJ / 3 170 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,36 g |
Tuky | 77,94 g |
Vláknina | 20,40 g |
Cholesterol | 487 mg |
Sodík | 1,39 g |
Sůl | 3,40 g |
Sacharidy | 512,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept jsem našla ve starém, už rozpadajícím se sešitě, který moje babička zdědila po své mamince a ta zase po své a kdo ví, kolika generacemi vlastně prošel. Vyzkoušela jsem ho a můžu říct, že takové vynikající buchty se mi ještě nikdy nepovedly a to peču cca 50 let. Těsto na vále vůbec neulpívá, není třeba podsypávat moukou. Tyto buchty jsou i druhý den jako čerstvě upečené. Už jiné dělat nebudu a na to jsem přišla ve svých 63 letech, když se při jistém stěhování sešit našel a považovaly jsme ho za ztracený. Jediné, co jsem pozměnila je to, že jsem v některých krocích použila olej a část Hery místo másla, či sádla (máslo bylo pro slavnostní buchty, sádlo pro běžné domácí pečení, olej a Hera se tehdy ještě nepoužívaly). Také jsem uvedla teplotu trouby podle své zkušenosti, protože tehdy se u kachlových kamen měřit nedala.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 10. 2023 17:06
Taky dávám rum do másla a trošku cukru. Zrovna dnes jsem dělala buchty od Maršálka.
16. 10. 2023 14:39
15. 10. 2023 16:57
cathleen (moderátorka): Také jsem to s rumem dělávala. Tady jsem přísně chtěla zachovat postup v opravdu velmi starém receptu (dneska jsme to s mou maminkou zkusily počítat, jsem minimálně pátá generace) s tím, že jsem pozměnila nebo doplnila pouze nezbytně nutné a dala do dnešní češtiny. Ať všem, kdo zkusí, tyto buchty moc chutnají. Akorát jsem dala ty tři fotky 2x a nevím jak ty, které jsou dané podruhé, odstranit, tak se omlouvám.
15. 10. 2023 16:43
Velice povedené U nás doma někdo do másla, kterým potíráme buchty po upečení, přikápneme rum to je potom vůně!
15. 10. 2023 10:02
Jsou moc pěkné :)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 40 minutami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 13 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 18 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 21 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Můj těstovinový salát s kuřecím masem
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Rebarborový koláč
mikulas-mares uvařila před 10 hodinami
Kovbojské fazole
lenkavozihnojova uvařila před 10 hodinami
Palačinky na slano
Hanka99 uvařila před 11 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
lenkavozihnojova uvařila před 11 hodinami
Výborné lasagne
misak2 uvařila před 13 hodinami
Chléb babičky Elišky
magdalenka uvařila před 14 hodinami
Avokádo brownie
Hejhulka007 uvařila před 15 hodinami
Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky
PetraSt uvařila před 15 hodinami
Rychlé bramborové knedlíky
mibrix uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čím naplnit moučníky? Každému chutná něco jiného. Jak připravit dokonalé náplně, aby byly naše buchty a koláče neodolatelné
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Butikové dorty v běžné cukrárně nekoupíte: Jsou precizní, luxusní a neobvyklé
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, mléko, droždí, cukr, tuk hera, vejce, žloutek, cukr vanilkový, kůra citronová, sůl, máslo, cukr moučkový,
Buchty z rodinného receptáře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBrVY
5 názorů