Maková bábovka bez vážení - remoska
K pohodovým chvílím u hrnečku dobré kávy patří samozřejmě dobrý sladký dezert. Opravdu výbornou makovou bábovku zvládnou upéct i začátečníci a navíc ji připravíte zcela bez vážení v remosce.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 22 975 kJ / 5 491 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 132,11 g |
Tuky | 191,37 g |
Vláknina | 56,25 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 441 mg |
Sůl | 1,63 g |
Sacharidy | 782,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Bábovku jsem pekla již několikrát ve staré remosce originál - střední velikost. V průběhu pečení jsem remosku občas na chvilku vypínala, aby se bábovka nespálila. Polohrubou mouku jsem zkusila nahradit celozrnnou špaldovou hladkou a bábovka byla moc dobrá.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 2. 2024 18:40
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 19 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 21 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 22 hodinami
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno 30. 5. 2024 08:30
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Právě bylo uvařeno:
Tiramisu od Itala
Veronika.Hrozna uvařil před 2 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Doubnerka uvařila před 11 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Doubnerka uvařila před 11 hodinami
Třešně ve vlastní šťávě
Bobule77 uvařila před 11 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Moanka uvařil před 12 hodinami
Bramborák POHODA
Lukas11. uvařila před 12 hodinami
Bezový sirup
Jana2017 uvařil před 12 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
EllyU uvařila před 12 hodinami
Brokolicový krém
VeronikaV. uvařila před 12 hodinami
Těstoviny raz - dva...
Walderama08 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak nejlépe skladovat jahody: Když použijeme fígl se zavařovací sklenicí, vydrží jahody v lednici až tři týdny
Pět znamení horoskopu, která jsou omáčkovými mistry: Raci uvaří nejlepší koprovku, Býci zase svíčkovou
Další recepty
Suroviny: mouka polohrubá, mléko, cukr, olej, vejce, mák mletý, prášek do pečiva, extrakt vanilkový, kůra citronová, rozinky, tuk, mouka hrubá
Maková bábovka bez vážení - remoska
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkY3m
1 názor