Kapustový eintopf
Suroviny
Porce: 5-6
Nutriční hodnoty
Energie | 5 568 kJ / 1 331 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,74 g |
Tuky | 81,30 g |
Vláknina | 24,25 g |
Cholesterol | 152 mg |
Sodík | 2,16 g |
Sůl | 5,20 g |
Sacharidy | 94,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Toto jídlo hraje v mém jídelníčku prim. Je to jídlo, které mi vařila moje babička a vždy jsem se po něm mohla utlouct a hlavně, je to super jídlo na úsporu nádobí;-). Eintopf je moc dobrý hned po uvaření, ale když se chvilku rozleží, tak je to velká mňamka.
Kapustu na to kupuji hned velkou, protože ty větší listy oloupu a schovám na plnění a zbytek kapusty (pokud nějaký je) dám vařit do vývaru z kostí; z hovězího (to miluje manžel) ;-).
Eintopfu dělám vždy víc, protože nám klasické 3 porce nikdy nestačí :-D.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 3. 2011 22:20
Magdalenko důkaz je dokonalý, děkuju Ti za něj a jsem moc ráda, že vám chutnalo. Moc Tě zdravím.....
22. 3. 2011 20:51
Mirečko, práve som dovarila. Výborné - dala som klasickú údenú klobásu, zdá sa mi, že je v nej aj mäso...
(Prikladám nedokonalý dôkaz.)
(Prikladám nedokonalý dôkaz.)
9. 11. 2010 12:02
Mirco taková jídla milujeme
11. 9. 2010 08:42
Miroslave,nejdřív jsem se vašeho komentáře hodně lekla,ale poslední věta ve vzkazech mi ukázala,že je to myšleno jinak (doufám). K těm porcím - pakliže se eintopf jí s pečivem,tak to na tyto porce stačí,ale i u nás je to tak na dvakrát,třikrát. Záleží na tom,jaký je člověk strávník,nebo na tom,jestli má chuť,se pěkně "napucnout". A tohodle jídla se nacpat dokážeme.
10. 9. 2010 22:25
Mirčo ty pěkně lžeš! Píšeš 5-6 porcí a já jsem to snědl na dvakrát. Jak je to možné?????? Pro jak velkýho člověka je jedna porce? Nebo jsem takové pras...o?
25. 8. 2010 22:53
LucieH25 děkuju. Naše děti ho taky milují a jsem ráda,že recept našel další rodinu,kde zachutnal.
22. 8. 2010 20:12
Díky za recept, u nás moc uspěl,dala jsem i 14měsíčnímu synovi a chutnal mu, proto uděluji
8. 5. 2010 14:18
Špagetkojsem moc ráda,že jste si pochutnali a pochvala od Keltských Bavoráků potěší dvojnásob.Taky moc díky,za krásnou fotku.
5. 5. 2010 14:03
Miru, uvařeno a sežr... a to doslova!A prostě se to bude dělat, variant je mooc Já si dala variantu jen bez salámu, rodinka chtěla páreček, přidala jsem lžičku rajského protlaku a malinko kysané smetany. Přidám fotečku a eintopfy miluju v jakékoli podobě... (bodejť by ne, když muž a jeho rodina jsou Bavoráci, on dodává - Keltští Bavoráci )
13. 3. 2010 16:32
Papričkodíky za repete a teď mě moc zajímá,co na to tvůj Antonio.
12. 3. 2010 13:12
Dnes jsem vařila opět tento kapustový eintopf - tentokrát nedietně. Vitamíny jsou na konci zimy potřeba. Do základu jsem dala kousek anglické slaniny a oliv.olej. Chtěla jsem přidat kousek čerstvého zázvoru, o kterém jsem věděla, že je v lednici, ale už nebyl vhodný ke konzumaci. Tak jsem tam vrazila čerstvou čili papričku - kluci to stejně jíst nebudou. Je to vynikající . Ještě uvidím, co této inovaci řekne Antonio, ale myslím, že uspěju
1. 3. 2010 15:22
tak jsem ted' při prohlížení tvých receptů narazila na podobný který jsem zrovna vložila. ale i ten tvůj způsob vyzkouším přeci jen tam máš něco na víc.(takže žádný originál škoda)snad příště
13. 11. 2009 20:57
Dobrý večer,tak dnes jsem také zkusila a manžel prohlásil "to je mnamka.Nacpal se až funítakže dávám jak jinak
3. 11. 2009 20:50
Rodinka moc nadšená nebyla,ale já strašně moc. Velká dobrota.
21. 10. 2009 00:52
Paprikodíky za vyzkoušení.Mareček mi v mnohém připomíná mého Vojtu,když má odmítavé období.To radši bude mít zaracha,než by snědl něco,co vždy s chutí spapá.Je ale možné,že ten česnek byl intenzívnější,protože se jeho chuť neměla kam částečně schovat(brambory).Jinak mě moc těší,že tvůj muž změnil na toto jídlo názor a chutnalo mu.Pamatuji si,že Martin,měl po mém prvním uvaření eintopfu(myšleno uvařený v manželství),taky podobný výraz,pak ochutnal a dneska když vidí kapustu,tak ji rovnou bere.Máš moc pěkné a šťavnaté fotečky.Výbušnádovolím si vám už v předstihu,popřát dobrou chuť.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 12 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 14 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 17 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Bezinkový sirup
tomas392 uvařila před 12 minutami
Pečená krkovička
tomas392 uvařil před 17 minutami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Olgaskvorova uvařila před 19 minutami
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 1 hodinou
Kuřecí prsa - Havaj
Evule1 uvařila před 1 hodinou
Rychlá škvarková pomazánka
Hanicka81 uvařil před 1 hodinou
Křehké vafle
DanaSim uvařila před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 2 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 10 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: eintopf eintopf recept recepty s kapustou recept eintopf recept na eintopf eintopf recepty aintopf čočkový eintopf vaření v titanovém nádobí vaření v titanovém hrnci titanové nádobí recepty recepty eintopf recept s kapustou polévka eintopf recepty pro titanové nádobí recepty na eintopf jídlo eintopf titanové nádobí-recepty recepty titanové nádobí kapustový
Suroviny: kapusta, sádlo, mouka hladká, cibule, česnek, mrkev, brambory, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, kabanos, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, kmín celý, voda
Kapustový eintopf
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZVP5
56 názorů