Perník od tety Jany
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 22 630 kJ / 5 409 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,36 g |
Tuky | 252,87 g |
Vláknina | 27,50 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 349 mg |
Sůl | 0,77 g |
Sacharidy | 673,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Další rychlý perník do sbírky. Výborná rychlovka, kterou peču často večer, když není na ráno snídaně :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 5. 2011 14:36
Perník je dobrý,rychlý,vláčnýco víc si přát
22. 9. 2009 08:05
Marto(neregi.)tahle poleva je dělaná ze 140g mouč. cukru,2lžic citron.šťávy a 2lžic horké vody-dle potřeby dodat mouč.cukr a třít,až vznikne bílá poleva,ve které se při tření dělá "cestička",která se hned nezalije zpátky.
JaniR.pomažeš moučník polevou a na ní uděláš třeba injek.stříkačkou(nebo něčím úzkým) čáry z marmelády a ty pak projedeš cik cak špejlí.
JaniR.pomažeš moučník polevou a na ní uděláš třeba injek.stříkačkou(nebo něčím úzkým) čáry z marmelády a ty pak projedeš cik cak špejlí.
21. 9. 2009 17:07
Marto, tak to jsme na tom stejně s tou polevou. Recept tady určitě je, ale myslím spíš u nějakého moučníku a já si vždycky říkám, že si ho uložím a uložím si to i s receptem. Ovšem v tom množství receptů, co mám v oblíbených je to stejně na prd. Takže, já bych se docela přimlouvala za to, aby tady citronová poleva byla, jako recept samotný, pokud by to nikomu nevadilo. Vím, že tam jde citron a cukr, ale dávám i bílek, někdy to lépe uschne a poleva je krásně bílá. A Mirčo, už jsem u tebe někde viděla tu polevu, ale to mramorování je něco!
21. 9. 2009 16:47
Simonko, mohla by ste recept doplnit i o citronovou polevu? Málokdy se mi citronová poleva povede. Nevím odhadnout množství na klasický velký plech. Vaše citronová poleva na fotkách se mi moc líbí.
21. 9. 2009 12:04
Mirco, za fotečky jsme všichni samozřejmě rádi, můžeme se pokochat a oblizovat u monitoru
21. 9. 2009 11:44
Já mám recept od mojí maminky a peču ho léta:2 hrnky hl.mouky,1 hrnek ml.cukru,1 prášek do perníku,1 lžíce kakaa,smícháme sypké části a potom se přidá 1/4 hrnku oleje a mléka tolik aby vzniklo řídší tekuté těsto,je to bez vajíčka.Jinak je vše stejné jak popisujeSimonka,uděluji bodík
21. 9. 2009 09:48
Simonkotak jsem včera v noci neodolala a upekla perník podle tvého receptu.Důvod byl stejný jako ve tvé poznámce-jaksi nebylo nic jiného k snídani.A protože my perník rádi,tak proto.Do těsta jsem dala část žitné celozrnné mouky,půl dávky mléka jsem nahradila kefírem(nějak mi tu zbýval),přidala jsem půl oloup. nastrouhaného jablka a oleje jsem dala tím pádem jen necelých 150ml.Perník jsem po vychladnutí prokrojila,pomazala rybíz.marmeládou,nahoře jsem polila citrón.polevou-perník je moc dobrý vláčný a krásně voňavý.Posílám boďku a jestli nevadí přidala jsem i fotečky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Roláda s mandlovým krémem a malinami sušenými mrazem
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí roládky s baby špenátem, vejcem a párkem
Přidáno před 20 hodinami
Treska po mlynářsku s třepanými bramborami
Přidáno 8. 6. 2024 10:22
Vaječná pomazánka s vejci a křenem
Přidáno 8. 6. 2024 09:59
Kedlubnová máslová polévka s hráškem
Přidáno 8. 6. 2024 08:13
Rajčatový chleba
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Právě bylo uvařeno:
Křupavé kousky z rybího filé
DanaUrban uvařila před 9 minutami
Velikonoční mrkvový dort II
Veronika.su uvařila před 30 minutami
Vepřový řízek naruby
Kubec uvařila před 1 hodinou
Pudinková bábovka bez mouky
Alena2310 uvařil před 1 hodinou
Banánové lívance
JakubSe uvařil před 1 hodinou
Libečková polévka
Olympus uvařila před 1 hodinou
Celerovo-čočková polévka s čubricou
Petra Dvor. uvařila před 2 hodinami
Focaccia s čerstvými rajčaty
danila uvařila před 2 hodinami
Výborný domácí chléb podle časopisu Vlasta
Radka81 uvařila před 2 hodinami
Banánová buchta - hrnková
Cathy_1 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Salátové okurky potřebují dobré hnojení: Pomůže mulč, naopak velké množství hnojiva a špatné dávkování škodí
Franz Kafka byl vegetarián, miloval čočku nakyselo a zelenou špaldu. Každé sousto dvaatřicetkrát žvýkal a zemřel hlady
Nejjednodušší chleba na světě podle Josefa Maršálka: Díky podmáslí je krásně vláčný a díky sodě nadýchaný i bez kynutí
Další recepty
Tématické fráze: citronova poleva na pernik perník s kefírem klasický perník perník s citronovou polevou perník na plech s citronovou polevou třený perník citronová poleva recept perník recept recept na citronovou polevu nejlepší perník s kefírem klasicky perník recept celozrnný perník recept na klasický perník moucnik pernik kefirovi pernik třeni pernik pernik kefirem recepty.cz-pernk výborný perník s citrónovou polevou citronová poleva na perníky
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, kakao, prášek do perníku, cukr vanilkový, mléko, olej, vejce, čokoláda, ořechy
Perník od tety Jany
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E9zg
7 názorů