Svíčková omáčka:
Nejklasičtější ze všech českých omáček je jednoznačně svíčková. Každý má na ní svůj recept, na který nedá dopustit. Tento je trochu netradiční a využívá suroviny z vývaru na polévku.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 527 kJ / 1 321 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,11 g |
Tuky | 75,83 g |
Vláknina | 9,43 g |
Cholesterol | 267 mg |
Sodík | 1,33 g |
Sůl | 3,10 g |
Sacharidy | 33,81 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vařím-li polévku (vývar), tak pořádný hrnec jednou za 14 dní. Většinou použiji kuřecí droby, slepici, hovězí maso, přidám zeleninu, koření, špetku soli. Asi po 1 a 1/2 hod. polévku přecedím, maso oberu, menší kousky dám do polévky a větší nechám na omáčku.
Všechno dělám od oka, ale chce to stále chutnat a podle své chuti dochutit.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 10. 2009 20:43
2. 10. 2009 19:45
2. 10. 2009 16:21
2. 10. 2009 14:27
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 11 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 8 minutami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 2 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 3 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 5 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 5 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Ivcatkoo uvařila před 7 hodinami
Krkovička po farářsku
Paja72 uvařila před 7 hodinami
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Anetka.a uvařil před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Svíčková omáčka pro začátečníky: Vysvětlíme postup přípravy krok za krokem
Další recepty
Tématické fráze: svíčková omáčka svíčková omáčka recept recept na svíčkovou omačku recept svičkova omačka jak dochutit svíčkovou omáčka svíčková svíčková na smetaně jak se dela svickova omacka recepty svickova omacka hovězí svíčková omacka čím dochutit svíčkovou příprava svíčkové omáčky příprava svíčkové top recepty omáčky recept svíčková na smetaně jak se dělá svíčková jak se vari svickova recepty na svíčkovou omáčku omačky svíčková svíčková
Suroviny: maso, vývar masový, mrkev, celer, petržel, koření nové koření, pepř celý, tymián, bobkový list, mléko, mouka polohrubá, smetana zakysaná, cukr, máslo, šťáva citronová, slanina
Svíčková omáčka:
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4R5V
19 názorů