Jak stáhnout slanost z omáčky? Dobře poslouží starší pečivo, brambora nebo med
Čím více se snažíte, tím méně se daří, znáte to? Čím více nám záleží na výsledku, tím více chybujeme. Především pak, když máme připravovaným pokrmem někoho pohostit. Ale i přesolenou omáčku lze zachránit.
Občas se nedaří každému z nás, to je zkrátka holý fakt. Přesolená omáčka proto nebývá ničím výjimečným. My vám ale poradíme, jak slanost omáčky stáhnout tak, aby nikdo nic nepoznal a všichni strávníci si na omáčce skvěle pochutnali.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak stáhnout slanost z omáčky
Nevzdávejte se a vyzkoušejte naše tipy na zmírnění slanosti vaší omáčky:
- Použít lze oloupanou mrkev, petržel nebo bramboru, nakrájenou na kostky. Povařte zeleninu v omáčce, natáhne její slanost. Poté ji stačí z omáčky vyjmout a můžete hodovat.
- Stejně tak může pomoci s přesolenou omáčkou i nakrájené jablko, které v ní povaříte a pak z ní vyjmete.
- Povařit v omáčce můžete i kus staršího pečiva, které slanost pokrmu stáhne. Krátce ho v omáčce povařte (aby se nezačalo rozpadat) a poté ho vyjměte.
- Znáte trik s kostkou cukru? Stačí ji položit na lžíci a tu pak lehce ponořit do omáčky. Jakmile se cukr začne rozpouštět, vyjměte lžíci z omáčky. Tento postup můžete několikrát opakovat, dokud nebudete s chutí omáčky spokojeni. Lžička medu taktéž dokáže stáhnout slanost z omáčky.
- Pomoci může i kyselá chuť, která slanost neutralizuje. Podle typu omáčky do ní můžete přidat citrónovou šťávu nebo ocet.
- Vývar je základem mnohých omáček. Můžete jím naředit přesolenou omáčku. Díky jeho chuti nebude omáčka po naředění mdlá.
- Se smetanovými omáčkami je to vcelku jednoduché. Můžete je naředit dalším množstvím smetany, jogurtu či kokosového mléka. Jen pozor na přílišné zředění, kdy se nezbavíte pouze slanosti, ale také celkové chuti omáčky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Pokud jste to se solí opravdu přehnali, uvařte novou várku omáčky bez soli a poté ji smíchejte s původní, přesolenou omáčkou. A jedna praktická rada na závěr – solte za pomoci lžiček či prstů (špetek), nikdy nesypte sůl přímo z nádoby. Ušetříte si tak nejen nervy, ale také čas a práci.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 10 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 13 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 17 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Komentáře