Madloch - sytá polévka
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Energie | 2 088 kJ / 499 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,29 g |
Tuky | 27,00 g |
Vláknina | 7,32 g |
Cholesterol | 123 mg |
Sodík | 1,50 g |
Sůl | 3,50 g |
Sacharidy | 40,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tato polévka byla u nás oblíbená od mého ranného mládí a teď jsem si na ní vzpomněla. Je opravdu dobrá, sytá, rychlá a když si k ní vezmete rohlík, nebo jiné pečivo, nemusíte už nic jiného vařit.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 11. 2021 19:35
MamlajdaD: a nejednalo se tenkrát náhodou o tuto br.kaši s trochu podobným názvem?
29. 1. 2021 21:42
Bibinka: Já tento typ polévky často vařím, protože vnuci jsou polévkoví a moc nám chutná. Dávám šlehačku a někdy přidám uvařené kysané zelí, někdy trochu sušených hub, klobásu. Já ji mohu i studenou Vděčný recept
29. 1. 2021 15:14
Bibinka: Jestli dovolíš, tak jen zmíním pro zajímavost můj poznatek s názvem polévky "madloch". To slovo jsem totiž slyšela poprvé jdyž jsem byla malá školačka, ale v souvislosti s jiným jídlem. Byla jsem si hrát u kamarádky a když obědvali, pozvali mne ke stolu a jestli prý jím madloch. Nevěděla jsem, co to je, doma jsme to slovo nepoužívali, ale moc dobře to vonělo, tak jsem řekla, že ano. A víš, co to bylo? Bramborová kaše k omáčce s nějakým masem. Jaká to byla omáčka, to už nevím, ale madloch mi moc chutnal!! Budu si muset nějakou kaši s omáčkou uvařit. Moc zdravím a zkusím si brzy uvařit i ten tvůj madloch, polévek není nikdy dost!
29. 1. 2021 13:41
slava54: Slávku, jaké zelí jsi použil, hlávkové, nebo kyselé?
31. 10. 2020 11:33
Přidal jsem zelí a výborný.
12. 5. 2018 22:02
Simona Skolakova: Simčo, to mám ohromnou radost a děkuji Vám oběma
12. 5. 2018 12:36
Bibi dnes u nás byla tato polévka,vařila jí jedna topačka u nás doma,má s ní velkou zkušenost,vařila jí podle tebe už mnohokrát.Všichni jsme si pochutnali.
29. 8. 2016 15:41
SKLAR: Děkuji, hlavně, že chutnalo
29. 8. 2016 15:01
Právě jsem ji dovařil.Opravdu je jako bramborový guláš,ale to nic nemění na tom že je dobrá!
4. 9. 2015 08:32
tato polévka vypadá dobře a určitě je i sytá...musim taky jednou vyskoušet
18. 6. 2015 10:24
Pro Kocoura: a vyzkoušel jsi tuhle polévku uvařit? Pokud ne, nemá tu tvůj koment co dělat, protože tuhle laskominu po mně vyžadují i mé mlsné neteřinky, kterým ledasco nevoní.
A pro ostatní- je vážně moc dobrá, teď v létě k ní stačí křupavá domácí houstička a je navařeno!
A pro ostatní- je vážně moc dobrá, teď v létě k ní stačí křupavá domácí houstička a je navařeno!
25. 5. 2015 13:55
Vylepšený buřt guláš
20. 5. 2014 12:42
kokronilla:Moc jsi mě potěšila, že jsi jí uvařila a dokonce, že u vás zdomácní-díky moc
19. 5. 2014 11:36
Právě jsem dovařila, je opravdu výborná, zařazuju do jídelníčku
9. 5. 2014 13:11
V prvni chvili jsem to chtela dokyselit, pripomnelo mi to zelnacku Podle rad nize jsem parek osmazila s korenim. Je to dobre, zase nejaka zmena
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 9 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 12 hodinami
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno před 14 hodinami
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Právě bylo uvařeno:
Andělsky nadýchaný perník
Doubnerka uvařila před 1 hodinou
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Doubnerka uvařila před 1 hodinou
Třešně ve vlastní šťávě
Bobule77 uvařila před 1 hodinou
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Moanka uvařil před 2 hodinami
Bramborák POHODA
Lukas11. uvařila před 2 hodinami
Bezový sirup
Jana2017 uvařil před 2 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
EllyU uvařila před 2 hodinami
Brokolicový krém
VeronikaV. uvařila před 2 hodinami
Těstoviny raz - dva...
Walderama08 uvařila před 4 hodinami
Klasické palačinky
winenor uvařil před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak pěstovat, sklízet a sušit majoránku. Oblíbená rostlina je důležitým kořením naší kuchyně
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak nejlépe skladovat jahody: Když použijeme fígl se zavařovací sklenicí, vydrží jahody v lednici až tři týdny
Další recepty
Tématické fráze: syté polévky sytá polévka polévka recepty polévky moučník ranná rosa frankfurtska polivka syté polévky recepty frankfurtská polévka sytá polévka recept ranná rosa recept recept ranná rosa syta recept na frankfurtskou polívku recept na polévky rychla syta polevka ranna rosa moucnik jak uvařit buřtguláš frankfurtská polévka recept recepty.frankfurtská polévka recepty na polévky
Suroviny: cibule, brambory, salám měkký, koření nové koření, pepř, bobkový list, bujón hovězí, smetana 12%, mouka hladká, paprika čerstvá červená, pažitka, sůl, olej
Madloch - sytá polévka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xvO9
Madlafous - slaná moučná kaše
hosta
Hodnocení receptu je 4,8 (14×)