Minutková krkovička (křehká)
Krkovička je výborná na minutkové úpravy. Mírně prorostlé maso je dokonale křehké a nemá sklony k vysušení, jako třeba kotleta. Základem je vychucená marináda, ve které se nechá maso důkladně odpočinout. Poté už stačí jen osmažit a výborný oběd máte hotový,
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 310 kJ / 313 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,73 g |
Tuky | 12,88 g |
Vláknina | 7,35 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 4,04 g |
Sůl | 9,66 g |
Sacharidy | 34,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
K masu jsem podávala dušené fazolky na anglické slanině a cibulce s hranolky. Na minutky máme raději krkovičku, mírně prorostlou, protože je křehká a není suchá jako třeba kotlety.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 8. 2012 13:32
Koubkova:Jiřko, jsem ráda, že jsi vyzkoušela a že chutnalo-díky
20. 8. 2012 12:17
Moc dobré.
31. 7. 2012 20:17
magdalenka:
31. 7. 2012 20:01
maris: dobre, že tie milióny ľudí, čo nejedia bravčové, necítia potrebu to pod tento recept napísať...
31. 7. 2012 19:39
Miabella: Já mám nejraději bůček a prorostlou krkovici. Ta občasná porcička mě určitě nezabije. Jsem pořád štíhlá a to je mi přes šedesát. Ukládám.
31. 7. 2012 19:18
Miabella:
Když se maso dobře vypeče a nekonzumuje se tohle tučnější každý den, tak v tom nevidím žádný problém. Člověk může jíst všechno v určité míře a může si při tom udržet ideální váhu, pokud se k tomu samozřejmě nepřidají zdravotní problémy. To už je jiná stránka....
Tvůj komentář je tedy poněkud netaktní .
Když se maso dobře vypeče a nekonzumuje se tohle tučnější každý den, tak v tom nevidím žádný problém. Člověk může jíst všechno v určité míře a může si při tom udržet ideální váhu, pokud se k tomu samozřejmě nepřidají zdravotní problémy. To už je jiná stránka....
Tvůj komentář je tedy poněkud netaktní .
31. 7. 2012 18:50
Miabella:...proč si si ten recept vyhledala, když vepřové nejíš Víš co, jsi tu už téměř 3 roky a nedala si sem žádný recept-nechtěla by si nám ze soli+pepře+bylinek napsat nějaký skvělý recept co by zasytil rodinu
31. 7. 2012 18:24
Miabella: .. a co jsi nám vlastně svým komentářem chtěla sdělit ? Že nejíš vepřové ? To nejí miliony lidí a určitě nemají potřebu to psát pod recepty na úpravu vepřového masa.
31. 7. 2012 18:21
Miabella:"Jooo, tak pře 5-ti lety bych to zkusila, teď mi stačí sůl, pepř a bylinky", takže podle tvého komentíku ti stačí k životu jen sůl,pepř, bylinky - hmmmmmmm. Uznávám, žes to asi myslela jinak, ale když nejíš vepřové, tak proč se k tomu vyjadřuješ? Jiní ho rádi mají. Udělej, co ty ráda
31. 7. 2012 18:11
vypadá to dobře, ale mě už jen zarazil ten název masa : prorostlá krkovice...já neměla vepřový nevím kolik let,prostě jsme ho doma úplně vypustili a do pusy už to nevezmu ani za nic. Pak se nemáme divit, že je všude tolik nadváhy tuku, když to do sebe lidi cpou ani nad tím nepřemýšlí. Jooo, tak pře 5-ti lety bych to zkusila, teď mi stačí sůl, pepř a bylinky
31. 7. 2012 14:36
dexulka:Dexulko, jsem ráda, že chutnalo, že jsi jídlo udělala a fotku máš pěknou
31. 7. 2012 12:37
Podobně nakládám kuřecí maso,ale bez hořčice - ta naopak dodala krkovici ten správný šmak,díky za inspiraci Posílám bod i foto
27. 6. 2011 08:46
chocolate: Oóóó, Cokolate, to mě fakt těší a je vidět, že jste si při neděli pochutnali a tak to má být
27. 6. 2011 08:32
Vracím se s hodnocením, jídlo bylo výborné, masíčko křehé a skvěle ochucené.
26. 6. 2011 09:37
Po přečtení všech oslavných komentíků jsem dnes neodolala a hned ráno naložila téměř kilo masa.Už se těším na večeři.+32
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 13 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 16 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 17 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 3 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 4 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 6 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 6 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 7 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 7 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 7 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 9 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 9 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: krkovice nejlepší recepty krkovička vepřová krkovice recepty minutky krkovička jako minutka recepty z krkovice recept na krkovici krkovice recepty nejlepší recepty z krkovice jak naložit krkovici krkovicka recepty recept na krkovičku recepty z krkovicky krkovice recept krkovicka recept co uvařit z krkovice jak připravit krkovici jak připravit krkovičku recepty na krkovičku recept krkovice krkovice jako minutka
Suroviny: krkovice vepřová, vejce, solamyl, hořčice kremžská, koření grilovací, koření gyros, česnek, pepř, olej, sůl
Minutková krkovička (křehká)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Qwn
80 názorů