Bábovka z televize
Televizní pořady o vaření nás mnohdy inspirují k vyzkoušení toho, co se nám líbilo. Paní Bohdalová je vynikající kuchařka a na její recepty se vždy můžeme spolehnout. Tato bábovka je toho dokladem.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 28 064 kJ / 6 708 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 113,60 g |
Tuky | 348,30 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 809 mg |
Sůl | 2,79 g |
Sacharidy | 770,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept jsem viděla jednou v televizi - s Jiřinou Bohdalovou. Je moc dobrá.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 1. 2021 15:31
tejaja: asi metalurgii a železo se leguje....
18. 1. 2021 12:47
Veronika.Hrozna: Veronika, čo je oceľ, vie každý žiak ZŠ, a ja tiež. Ale nalegovaná oceľ má už iné vlastnosti. Nebudem tu rozobetať chémiu. Musím sa panej zastať, v bežnej reči sa málokedy používajú odborné názvy, človek si to skráti a povie ľudovo. Tak ma prosím, neťahaj za slovíčka.
V obchodných názvoch sa pojem "uhlíková oceľ" používa bežne.
https://www.mall.sk/formy/toro-forma-na-babovku-25...
V obchodných názvoch sa pojem "uhlíková oceľ" používa bežne.
https://www.mall.sk/formy/toro-forma-na-babovku-25...
18. 1. 2021 09:25
tejaja: Každá ocel má v sobě uhlík a jiné příměsi, dle použití, jinak by to nebyla ocel. Povrch pro pečení je ovšem upraven jinou hmotou, dle obrázku, asi teflonem. Takže materiál formy- výlisek, je irelevantní . " Uhlíková forma" to není , je plechová. Na výrobu výlisku formy, lze použít, jakýkoliv ohebný plech.
17. 1. 2021 18:33
Veronika.Hrozna: Existujú formy z uhlíkovej ocele, je možné, že to mala pani na mysli. https://skyelektro.sk/product-detail/86429/lamart-...
17. 1. 2021 15:24
casino: No, když jinak nedáte! Tak se s tím budu muset smířit.
17. 1. 2021 14:34
OT
Veronika.Hrozna: "Totiž forma z uhlíku neexistuje"
Čeština je krááásnááá...
Nevím, zda existuje FORMA z uhlíku, leč existuje uhlík v několika FORMÁCH
Pomineme-li, že kolegyně má diamantovou formu (a kdo z nás ji má tak by forma mohla být z grafitu, ale jídlo z ní by asi vypadalo jako od kominíka, že
O uhlíku jsme se učili v ústavu, ale že existuje i jakýsi fulleren nám bylo zamlčeno
No, asi ho neznali ani Š + G, protože by ho znesmrtelnili v povídce z pomocné školy: „...za trest vám dnes neprozradím nic nového o fullerenu!"
Veronika.Hrozna: "Totiž forma z uhlíku neexistuje"
Čeština je krááásnááá...
Nevím, zda existuje FORMA z uhlíku, leč existuje uhlík v několika FORMÁCH
Pomineme-li, že kolegyně má diamantovou formu (a kdo z nás ji má tak by forma mohla být z grafitu, ale jídlo z ní by asi vypadalo jako od kominíka, že
O uhlíku jsme se učili v ústavu, ale že existuje i jakýsi fulleren nám bylo zamlčeno
No, asi ho neznali ani Š + G, protože by ho znesmrtelnili v povídce z pomocné školy: „...za trest vám dnes neprozradím nic nového o fullerenu!"
17. 1. 2021 13:49
bystrouska: To taky uvádějí výrobci, že první použití by mělo být s olejem na povrchu, pak ohřát , lehce opláchnout a vysušit. Pak se může použít na pečení !
17. 1. 2021 13:28
elizela@seznam.cz: Forma bude nejspíš teflonová . Nádobí s teflonovým povrchem bývá černé. Teflonové formy na pečení se většinou nevymazávají , i když při prvním použití by možná bylo dobré formu vymazat a vysypat moukou, strouhankou nebo kokosem
17. 1. 2021 13:25
elizela@seznam.cz: Vymazaním a vysypaním nikdy nič nepokazíš. Nech sa ti darí!
17. 1. 2021 12:54
elizela@seznam.cz: Povrch formy má černou barvu ? Totiž forma z uhlíku neexistuje. Uhlík je nerost, sice důležitý a skládá se z něj částečně i naše tělo, ale forma na bábovku by musela být z oceli, v té uhlík také je! Což asi nebude tento případ.
17. 1. 2021 12:35
Dobrý den přeji a prosím vás o radu.Mám formu na bábovku s uhlíku a nevím jestliže mám formu jen vymazat nebo také vysypat.A recept chci vyzkoušet vypadá skvěle.Prosim o radu a děkuji předem za odpověď.
16. 3. 2018 21:18
Skvělý recept. Přidala jsem ještě strouhanou pomerančovou kůru a bábovka mizela jako mávnutím kouzelného proutku. Je krásně vláčná a nadýchaná.
17. 2. 2017 21:56
Irrena: tak to jsem ráda, že chutná.
16. 2. 2017 11:06
Pro velký úspěch dnes peču podruhé
14. 2. 2017 18:12
jirholu: supr
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 5 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Právě bylo uvařeno:
Šlehačkové koláčky
Eva-Maria uvařila před 4 minutami
Bezinkový sirup
Merylas uvařila před 12 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
Ivona1414 uvařil před 53 minutami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
mafinka888 uvařila před 56 minutami
Jelení kýta na smetaně
Lucie Hertlova uvařila před 1 hodinou
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Petaja uvařila před 2 hodinami
Polévka s kapáním
JanaBerckova uvařila před 2 hodinami
Výpečky
Walderama08 uvařila před 2 hodinami
Kuřecí přírodní plátek
tara23 uvařila před 2 hodinami
Kuřecí směs
MiraBar uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bábovka jiřiny bohdalové babovka od bohdalky bábovka podle jiřiny bohdalové recepty jiřiny bohdalové bábovka od bohdalové bábovka od jiřiny bohdalové bábovka recept bábovka podle bohdalové vareni s bohdalovou babovka bohdalova babovka dle j.bohdalove babovka podle bohdalky vaření s jiřinou bohdalovou vanilkové rohlíčky bohdalové recept na babovku pečení s jiřinou bohdalovou kuchařka jiřiny bohdalové bohdalová bábovka bábovka bohdalové babovka bohdalky
Suroviny: mouka polohrubá, cukr krupice, mléko, olej, prášek do pečiva, cukr vanilkový, vejce, kakao, tuk, mouka
Bábovka z televize
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q7Dk
59 názorů