Skládanka
Suroviny
Porce: na 1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 37 652 kJ / 8 999 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 139,88 g |
Tuky | 548,31 g |
Vláknina | 48,68 g |
Cholesterol | 1,33 g |
Sodík | 99 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 851,85 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to lety vyzkoušený recept mé babičky. Není na tom co zkazit a výsledek Vám bude určitě chutnat.
Tento recept má mnoho variant co se náplně týče: kokos místo ořechů, povidla místo marmelády. Polevu je možno také obměnit (bílková, žloutková,sypaná..).
A pokud do kvásku nedáte tolik cukru (postačí 1 čaj.lžička), můžete dokonce skládat i "na slano"-hustý špenát+niva, kečup+sýr...
PROSTĚ FANTAZII A CHUTI SE MEZE NEKLADOU!!
Nechť Vám chutná :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 8. 2018 21:12
hosta: super dekuji za info ????
2. 8. 2018 17:59
Klara27P: Nevím, jestli sem autorka ještě chodí, recept je devět let starý.... ale s nutelou asi ne, vždyť se bude ještě péci - je to dost slušně popsané - těsto - čtyři díly - čtyři placky - postupně na sebe skládat a promazávat - pak vcelku péct. Zkuste se podívat i do podobných, říká se jim žerbo řezy.
2. 8. 2018 16:42
llea.v: Dobry den z testa vyvalim 4 platy ktere pak davam na sebe??? A je mozne misto marmelady treba potrit nutelou???
21. 5. 2013 08:52
Já trouba,omylem jsem dala chybného smajlíka-ten palec bych prosila nahoru a velká omluva pro Ilea,mrzí mě to
21. 5. 2013 08:49
Moc krásně povedený řez,, peču ho každý rok kolem Nového roku.Recept mám také po mamince/bohužel už 15 let není s náma/,říkala mu ,,šebró řez,, asi valašská přesmyčka
Pokud ho moji milí hned ,,nesežerou,,je i trvanlivý.
Pokud ho moji milí hned ,,nesežerou,,je i trvanlivý.
19. 9. 2010 20:05
úúúžasné, krásně vypadá a ještě lépe chutná, nemá to chybu, včera jsem napekla a dnes nic není, posílám bodík
4. 12. 2009 09:13
..A ještě k dotazu Jany- jsem z Krnova,což je na severu Moravy, ale tento recept pochází z Moravy jižní, z rodiště mé,již zmiňované babičky. Janičko, pozdravuj babičku a pakliže budete skládanku péct, nechť Vám chutná. Babičky jsou velkým zdrojem zkušeností- doba se mění, ale rady a recepty babiček jsou neocenitelné a proto si jich važme!!
4. 12. 2009 09:07
Moc Vám všem děkuji za pochvalu a doufám, že si naši rodinou skládanku upečete a budete spokojení. K receptu: množství másla není překlep, pravdu je správně 350 g. Nemám sice vyzkoušeno menší množství, ale mám pocit, že upečené díly těsta by byly příliš suché. Nicméně, můžete to vyzkoušet a písněte. Poleva je, jak píše Magdalenka a jana, opravdu připravována nad parou.Je možno použít i rozpuštěnou čoko na vaření, bílkovou polevu či kombinaci obého.Také Yanull potěším, také jsem na karamel a zcela jistě jde použít i tuto variantu--jak jsem psala chuti a fantazii meze nekladou!! Děkuji mnohokrát a jelikož se vánoce blíží,jistě zanedlouho přihodím i další receptíky. Nazdárek
1. 12. 2009 19:06
Hore v recepte suroviny na polevu sú uvedené, ale nie postup - napr. všetko (nad parou) zmiešať a pod.
1. 12. 2009 18:53
Myslím, že másla jde klidně ubrat, aspoň o 150g a ta poleva bude čokoláda, předpokládám, cukr, 100% tuk, kakao
1. 12. 2009 18:39
je to výborné, ale taky se mi zdá toho másla moc, jinak i slaný nemá chybu
1. 12. 2009 17:34
neznám, ráda ozkouším
1. 12. 2009 15:58
Ilea, ja to poznám ako žerbo rezy. Ale na 500 g múky dávam 250 g masla. Nemáš, prosím, preklep? Zdá sa mi toho masla u teba veľa.
Tiež by som poprosila, napíš do receptu prípravu polevy. Určite to poteší viacerých.
Recept je starý, klasika a múčnik dobrý.
+
Tiež by som poprosila, napíš do receptu prípravu polevy. Určite to poteší viacerých.
Recept je starý, klasika a múčnik dobrý.
+
1. 12. 2009 15:30
Poslala jsem bodík a nyní píši. Moc pěkné, úhledné a určitě i výborné. Leo, chci se zeptat, nezkoušela jsi tuto skládanku péci v kombinaci ořechová náplň a karamelová poleva? Jestli ne, nevadí, já se ptám jen proto, že na karamelu "ujíždím"
1. 12. 2009 15:24
Take si ukladam.4
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 22 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
Napalsko uvařila před 8 minutami
Kuřecí krém s medvědím česnekem
AKlacanova uvařila před 16 minutami
Kefírový koláč
jubull uvařil před 1 hodinou
Dršťková polévka I
ctomala uvařil před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
MarketaKrajcova uvařil před 11 hodinami
Vepřová bratislavská plec
MilosCz uvařila před 11 hodinami
Zelné placky
Michalkosar uvařila před 12 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Komtesina uvařila před 13 hodinami
Bezová marmeláda
kubinova.lucka uvařila před 13 hodinami
Cheesecake od Evy
Tynaja uvařila před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: uzená polévka s kroupami z moravy recept vařená bílková poleva bílková poleva v páře žerbo rezy řezy skládanka bilkova poleva vařená žerbo žloutková poleva na páře žloutková poleva v páře bílková poleva vařená v páře recept od babi kynuté skládánky s ořechama jablkove skladanky bezlepkové žerbo kostky skladanky cukrovi vařená bílková poleva na beránka recept žerbo žerbořezy vanocni recepty jizni moravy bilkova poleva nad parou
Suroviny: mouka hladká, máslo, žloutek, cukr, droždí, mléko, ořechy mleté, cukr, cukr vanilkový, marmeláda, cukr, mléko, kakao, solamyl
Skládanka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVJY
17 názorů