Dort s ořechovo-jogurtovým krémem a marcipánem
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 18 507 kJ / 4 423 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,68 g |
Tuky | 248,48 g |
Vláknina | 36,82 g |
Cholesterol | 568 mg |
Sodík | 498 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 422,69 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: https://www.labuznik.cz/recept/svatovintirsky-dort...
Tím, že je marcipán v podstatě přeslazený, ve ztužovači je taky přidaný cukr, není nezbytné krém ještě sladit.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 1. 2011 08:53
Hanko, dík, jsem zase o něco chytřejší
Cathleen, děkuju za pochvalu mého životního díla, obávám se, že víc už ze mě nevypadne
Cathleen, děkuju za pochvalu mého životního díla, obávám se, že víc už ze mě nevypadne
28. 1. 2011 08:41
tak tohle bych zase nesvedla já
28. 1. 2011 08:37
Zizalo nádhera
Opravdový marcipán netvrdne proto, že je tam velký podíl mandlí, které jsou mastné, proto se z něj ani nedají moc tvořit fogurky a je lepší jen na potahování
Opravdový marcipán netvrdne proto, že je tam velký podíl mandlí, které jsou mastné, proto se z něj ani nedají moc tvořit fogurky a je lepší jen na potahování
28. 1. 2011 08:29
Ano, minule jsem z nouze dala med a šlo to taky
27. 1. 2011 23:32
KRÁSNÝ DORT,NA U ČOKOLÁDOVOU HMOTU MUŽU POUŽÍT I MED??TO PRÁVĚ NEVÍM....
4. 1. 2010 21:06
Sodovko, třetí den, když zbýval z dortu poslední kousek, byl marcipán už opravdu hodně měkký. Netekl vůbec, jen ty dva dny byl příjemně měkký. Já jsem byla ráda, vadí mi, když marcipán ztvrdne, pak už nám nechutná. Nemohla ta vyšší trvanlivost být i tím, že jsem měla opravdu pravý marcipán z mandlí?
4. 1. 2010 20:11
Žížalo, velice hezký dortík. Chci se jenom zeptat.
Potahovací hmota z marcipánu ti netekla? Jde o to, že cukráři pod potahovací hmotu z marcipánu NEDOPORUČUJI krém s vysokým obsahem vody (šlehačkový, tvarohový, jogurtový, ze zakysané smetany). Tyhle ingredience by v krému (když se dort potahuje) neměly být. Pod marcipán je nejlepší krém máslový, nastavovaný kaší nebo pudinkem. Ale POZOR! Pudink se musí udělat z vody. Pokud je z mléka, stává se, že marcipán teče (vlhne). Proto by mě zajímalo, jak to bylo u tebe. Tvůj krém je fantastický
. Dělám ho dost často. Místo oříšků strouhám čokoládu. Jenom bych měla obavy, dát ho pod marcipán. Za nádherný dort, posílám bodíka.
Potahovací hmota z marcipánu ti netekla? Jde o to, že cukráři pod potahovací hmotu z marcipánu NEDOPORUČUJI krém s vysokým obsahem vody (šlehačkový, tvarohový, jogurtový, ze zakysané smetany). Tyhle ingredience by v krému (když se dort potahuje) neměly být. Pod marcipán je nejlepší krém máslový, nastavovaný kaší nebo pudinkem. Ale POZOR! Pudink se musí udělat z vody. Pokud je z mléka, stává se, že marcipán teče (vlhne). Proto by mě zajímalo, jak to bylo u tebe. Tvůj krém je fantastický
. Dělám ho dost často. Místo oříšků strouhám čokoládu. Jenom bych měla obavy, dát ho pod marcipán. Za nádherný dort, posílám bodíka.
4. 1. 2010 19:46
Dvěma slovy: nádherná práce.
A mě se hnědá líbí. Bodík udělen.
A mě se hnědá líbí. Bodík udělen.
4. 1. 2010 15:42
4. 1. 2010 15:14
Gábinko díky moc za informaci.Tady u nás na vesnici jsem ještě nic takového neviděla ,budu se muset vydat za hranice (SRN)mám to jen přes kopec.
4. 1. 2010 15:06
Jani, myslím, že ta od Nestlé by mohla být kvalitní...já bych ji už nebarvila, sirup by musel být nějaký čirý (med by nešel). Ta Míša z odkazu dělala celý dvoupatrový dort s bílými i hnědými růžemi:http://cook.blog.cz/0904/cokoladovy-dvoupatrak-se-...
Na to, že je to teprve 15letá holka, je fakt šikovná
Na to, že je to teprve 15letá holka, je fakt šikovná
4. 1. 2010 15:01
Irrenko, koukni sem http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7... Je to želatinový ztužovač,který se nemusí vařit
4. 1. 2010 14:50
Dort je opravdu nádherný, jen jaksi nevím co je to ztužovač za studena, to není ztužovač do šlehačky?I když jsem ho neochutnala posílám bodíka, protože ten může chutnat jen výborně.
4. 1. 2010 14:43
Jarko, tak to je krásné!!! Docela by mne zajímalo, jestli existuje i tak kvalitní bílá čokoláda, ze které by se dalo obarvením zhotovit takové krásné ozdoby. Bodík+6.
4. 1. 2010 14:41
Moc hezký dortík a zajímavá náplň s těmi oříšky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 1 hodinou
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 6 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 8 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
tomekat uvařila před 2 minutami
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 3 minutami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Nat_Nemcova uvařila před 11 minutami
Grilované makrely
mkab uvařil před 32 minutami
Jahodové řezy
Soninka uvařila před 2 hodinami
Kuřecí plátky na sušených rajčatech, bylinkách a česneku
Ivapur uvařila před 2 hodinami
Polévka z mladého zelí
terezaST uvařil před 2 hodinami
Babiččin perník
horackovapetra uvařila před 2 hodinami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
Pavla.D uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Duhový dort: Naučíme vás, jak připravit, upéct a složit barevné korpusy, které v řezu vypadají jako duha
Další recepty
Tématické fráze: brněnský dort fotopostup brněnský dort-fotopostup dietní krém do dortu nejlepší dortové krémy jak pracovat s marcipánem nejlepší krém na dort máslový krém s jogurtem nejlepší krém do dortu nejlepší dortový krém krém na marcipánový dort marcipánový krém krém do marcipánového dortu nejlepsi kremy do dortu dietní krém na dort nejlepsi maslovy krem dortové ozdoby marcipán dr.oetker dortová potahovací hmota dvoupatrovy dort recept nejlepší krémy na dorty
Suroviny: vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá, sůl, rama cremefine, jogurt bílý, ztužovač želatinový, cukr moučkový, oříšky, marcipán, čokoláda hořká, olej
Dort s ořechovo-jogurtovým krémem a marcipánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p8W2
21 názorů