Pikantní medová žebra
Žebírka jsou taková hospodská klasika, kterou si rádi jednou za čas dopřejeme. Připravit si je zvládnete i doma. Budou šťavnatější a hlavně marináda z medu a chilli nemá chybu. Pokud máte rádi pikantní jídla lehce nasladko, určitě je pro vás tato kombinace ta pravá.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 7 769 kJ / 1 857 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,60 g |
Tuky | 160,60 g |
Vláknina | 11,20 g |
Cholesterol | 225 mg |
Sodík | 4,23 g |
Sůl | 9,75 g |
Sacharidy | 21,15 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 5. 2010 12:19
Tak zebirka byly moc dobre.. bohuzel jsem ale nenasla ty ploche, tak jsem musela koupit jine, takze na nich nebylo tolik masa, ale chutove byly vyborne. narazila jsem ale na ty ploche v intersparu, takze bude opacko jo a davam bodik
21. 5. 2010 18:22
vypadaji dobre, dneska je dam na noc marinovat a zitra upecu a dam vedet, jak dopadla...
27. 2. 2010 13:30
Díky , hlavně, jestli vám chutnala...
27. 2. 2010 11:15
Děkuji za radu, Eli.. už jsou v troubě a tobě letí bodík!!
26. 2. 2010 11:10
Já to nepřikrývám...
26. 2. 2010 11:06
Ráda bych se zeptala, jestli mám péct zakryté a kdy je ideální odklopit, aby na nich vznikla ta lákavá kurčička, ale nebyly vysušené? děkuji.. hodlám péct v sobotu, už je mám naložená od čtvrtka
12. 2. 2010 12:46
Míšo, já myslím, že určitě ano
12. 2. 2010 11:40
mozem ocot nahradit citronom??
19. 1. 2010 09:56
Žebírka jen k nakousnutí15.bodík
15. 1. 2010 22:42
Eli, tak to je bomba.Jen budu muset koupit chilli omáčku a dobrotu upéct.Bodík je 100% zasloužený.
15. 1. 2010 21:54
Petrře, to mě moc těší, doufám, že si pochutnáte a já tak přispěju k vaší sobotní pohodičce...
15. 1. 2010 21:44
Je to pěkné,zítra to vařím už se na to těšíme celá rodina,dávám bodík.
15. 1. 2010 21:22
lenca (neregistrovaný/á) - ta hrubozrnná je pikantní a je skvělá na maso, do marinád a tak.Prostě spíš na teplou kuchyni, ale chuťově je vynikající
15. 1. 2010 21:17
Díky, já to zkusím s jinou hořčiccí. Abych řekla pravdu ani nevím jak hrubozrnná hořčice chutná, tak proto se ptám
15. 1. 2010 21:05
Eli, jsi fakt pokušitelka V každém případě teď aspoň ukládám a dávám bodík.+10
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 14 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Právě bylo uvařeno:
Extra rychlé lívance
sikorovaadel uvařila před 23 minutami
Kuře na paprice se smetanou
Petra.kaw uvařila před 2 hodinami
Tvarohový dezert do skla
Jamca uvařila před 3 hodinami
Sladkokyselé kuře (Sweet&Sour Chicken)
lambadario uvařila před 3 hodinami
Ředkvičkový salát s majonézou
busy_dad uvařil před 4 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Kikahad uvařila před 4 hodinami
Hrachová polévka s klobásou (žlutý hrách)
MICHAL23 uvařil před 5 hodinami
Bábovka tvarohová
laura_s uvařila před 7 hodinami
Kuřecí mléčná polévka s trhaným masem
MirkaP uvařila před 8 hodinami
Kuřecí nudličky se sušenými rajčaty opékané na másle
MirkaP uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: marinovana žebra marináda na žebra jehněčí žebra vepřová žebra na medu pečena žebra na medu naložená žebra žebra recept marinovana veprova zebra kanči zebra marinovaná žebra recept jehněčí zebra nejlepší recept jak nalozit zebra pecena zebra jehněčí žebra recept naložené žebra marinované žebra grilovaná žebra na medu marinada na veprova zebra recept na žebra srnčí zebra
Suroviny: žebra vepřová, med tekutý, omáčka chilli sladká, ocet, omáčka sojová tmavá, česnek granulovaný, hořčice hrubozrnná, sůl hrubozrnná
Pikantní medová žebra
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WLNW
76 názorů