Švej - žužu
Vyzkoušejte tyto marinované řízky inspirované čínskou kuchyní. Přestože s původním receptem Šuej-ču-žou nemají příliš společného, na křehkých řízcích si jistě pochutnáte.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 743 kJ / 417 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,28 g |
Tuky | 22,93 g |
Vláknina | 4,52 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 3,51 g |
Sůl | 8,63 g |
Sacharidy | 24,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
K jídlu se hodí tatarka z kysané smetany, na kterou zde mám recept.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 4. 2020 19:51
Ze ....? Tohle nemyslite vazne, ze neee ?????
23. 3. 2017 00:11
Simona Skolakova: Simčo - už jsem ten komentář Vladimíra Vladimíroviče smazala, zřejmě si spletl Toprecepty s kanalizační stokou
22. 3. 2017 22:22
Netušila jsem kam až může člověk klesnoutmůžete mít výtku,ale aby vás rozhodil recept,tak,že budete jako dlaždič to se tady nestávalo.Jsem zhrzená kam to vše až došloA vy se styďte!!!!!!
28. 8. 2012 17:29
Což o to, bude to určitě dobré, ale se šuej to nemá nic společného. Bylo by vhodné to nazvat nějak jinak, je to těžce matoucí.
8. 8. 2010 10:34
To vypadá dobře, hned se mi zbíhají sliny, to musím vyzkoušet
19. 1. 2010 10:38
Superukládám k vyzkoušení a letí 9.bodík
17. 1. 2010 20:47
samouk, necháme to tak jak to je. Líp se to čte Ale děkuju za poučení, aspoň jsem zase o něco chytřejší.
17. 1. 2010 19:50
Kure v marinade muzu na jakykoliv zpusob8
17. 1. 2010 18:09
Magdalenko - teď se červenám a začnu si o sobě moc myslet.Dík.
17. 1. 2010 18:07
Marundo - recept vypadá dobře a také tak bude chutnat.Bezva fotky.
Ale název je počeštěná čínština. Původně shui-zhu-rou (v české výslovnosti „švej-žu-žu“).Je to složenina slov voda,vařit,maso. Já bych to přejmenoval.Ale nic ve zlém.
Ale název je počeštěná čínština. Původně shui-zhu-rou (v české výslovnosti „švej-žu-žu“).Je to složenina slov voda,vařit,maso. Já bych to přejmenoval.Ale nic ve zlém.
17. 1. 2010 17:49
Petro, i ode mne plusík!!
17. 1. 2010 17:25
Marundo-já dávám jedničku, protože znám a dělámMagdalenka to řekla i za mě.
17. 1. 2010 17:06
Marundičko, receptík je tu určite viackrát s malými obmenami, je značne rozšírený a obľúbený v našich krajoch...
A samouk hovorí vždy jasne, k veci, má nadhľad, nie je vulgárny a zásadne OSOBNE neútočí. Na rozdiel od niektorých...
Autorke receptu sa ospravedlňujem, že pod jej receptom som si dovolila viesť reči "mimo mísu".
A samouk hovorí vždy jasne, k veci, má nadhľad, nie je vulgárny a zásadne OSOBNE neútočí. Na rozdiel od niektorých...
Autorke receptu sa ospravedlňujem, že pod jej receptom som si dovolila viesť reči "mimo mísu".
17. 1. 2010 16:56
ne není to čínské jídlo. Znám to z dětství, dělávala nám to mamka a strašně nám to vždy chutnalo. Tak se vám chci taky pochlubit a přidat receptík.
17. 1. 2010 16:46
Samouku-jo, občas asi trochu zvedneš mandle, ale tvé poznámky jsou obvykle k věci a mně se líbí.Nic ve zlém, zaregistruj se a já vím, že Tvé recepty se mi určitě budou líbit.Podle poznámek je znát, že už ses hoooodně navařil.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 8 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 8 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 14 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Šlehačková bublanina
Beruna uvařila před 1 hodinou
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 2 hodinami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 3 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 3 hodinami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 3 hodinami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 3 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 5 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 5 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 6 hodinami
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Báječné švestkové knedlíky: Vyzkoušejte tuto pochoutku z různých těst
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Jak krájet maso na řízky. Video vás naučí připravit vepřové kotlety, krkovičku a kuřecí prsa
Další recepty
Tématické fráze: svej cu zou švej žu žu švej ču žou recept svej-cu-zou švej ču žu kuřecí švej ču žou švejčužou švej-ču žou recept švej-ču-zou recept svej zu zou kuřecí švej-ču-žou žužu šwei ču žou svejzuzu švej-žu žu švej-žu-žou šwei-ču-žou svej-žužu švej-ču-žu švej žu-žu
Suroviny: řízky kuřecí, vejce, pepř, paprika sušená sladká, sůl, cukr krystal, solamyl, cibule
Švej - žužu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r84w
23 názorů