Chléb ošatkový, zadělaný v DP a pečený v troubě
Suroviny
Porce: 24 krajíčků
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Chlebík je pěkně nadýchaný a vydrží v igelitu měkký i týden. Ten náš vydržel asi 2 hodiny (z toho jsme hodinu nebyli doma. ;o))
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 3. 2015 03:47
nikol: určitě ošatku do trouby nedáváš, v receptu je napsáno, že těsto překlopíš na lopatu na sázení chleba nebo na obrácený plech s pečícím papírem.
29. 3. 2015 01:18
Dobrý večer.Asi se ptam nesmyslně, ale když mam testo v osatce nakynute, davam tu osatku s testem do trouby??
21. 1. 2010 11:54
21. 1. 2010 11:53
Iljušo, jsi jen homo sapiens sapiensis, tedy člověk omylný (pro případné rejpálky - vím, že to není ten překlad, ale Iljuša ho pochopí)
21. 1. 2010 11:49
Tak hlásím, že foto nebude - včera (ze známých důvodů mého svátku) jsem jaksi při návštěvě na chleba pozapoměla, pekárna sice pípala, no vypla jsem jí s tím, že dám kynout do cedníku, dle rady odtud - no ale nějak jsem na přendání také zapoměla a ráno se těsto projelo spojenými nádobami směr čistička odpadních vod
Slibuji, že zkusím znovu
Slibuji, že zkusím znovu
21. 1. 2010 09:24
JitkobJsem ráda,že bereš Topky jako slušnou společnost-myslím,že tady tě lidičky nezklamou.Chci se taky omluvit,že jsem pod tvým receptem žádala o radu k jinému receptu-nějak mi to nedošlo-promiň.Máš v profilu hezkou fotku-včera to jsi byla ty a teď tvé holčiny?
20. 1. 2010 18:53
Z kvásku a bez droždí - kvásek se dělá z droždí, ale do těsta se už nepřidává. Asi to budu muset v názvu změnit, aby...
20. 1. 2010 18:40
Je to nějaké zmatené, chléb z kvásku bez droždí a odkaz je na kvásek z droždí.
20. 1. 2010 17:26
Recept na kvásek najdete tady: www.toprecepty.cz/recept/9709-kvasek/
S kváskem člověk musí mít trpělivost, je to v podstatě jako domácí zvířátko, musí se to živit, a když jedete na dovolenou, musíte ho dát na starosti sousedce. A pozor, aby vám ho během výroby nesežral pes - to se stalo mně. Po pěti dnech, když už byl kvásek hotový a chtěla jsem si upéct nějaký ten skvost, tak jsem našla mísu prázdnou a o kus dál se válel můj kokřík s nafouklým pupkem. Měl štěstí, že jsem ho nezabila, ale měl na mále.
S kváskem člověk musí mít trpělivost, je to v podstatě jako domácí zvířátko, musí se to živit, a když jedete na dovolenou, musíte ho dát na starosti sousedce. A pozor, aby vám ho během výroby nesežral pes - to se stalo mně. Po pěti dnech, když už byl kvásek hotový a chtěla jsem si upéct nějaký ten skvost, tak jsem našla mísu prázdnou a o kus dál se válel můj kokřík s nafouklým pupkem. Měl štěstí, že jsem ho nezabila, ale měl na mále.
20. 1. 2010 17:05
Jitkab taky já tě zdravím na Topkách Recept na kvásek, i dvoudenní kvásek tady máme díky Cathleen. Ten tvůj chleba nemá chybu. Tak jen tak dál, budem se těšit!
20. 1. 2010 16:30
shineon, mirca75 už ti odpověděla, tak ještě jednou – místo lopaty na sázení chleba se dá použít obrácený plech, místo pizza kamenu obyčejná keramická dlaždice (dost velká, aby se tam chlebík vešel – pár měsíců jsem ji používala, ale jednou jsem na ní stříkla v troubě vodu a byl konec, tak pozor.)
mirca75 (díky za přivítání – už nějakou dobu tady kroužím a myslím si, že jsem se dostala do slušné společnosti , magdalenka a Bibinka – recept na kvásek časem dodám, ale kdo ho nemá a peče chleba, může si před pečením kousek těsta uždíbnout, přidat k němu stejné množství mouky a vody, zamíchat, nechat stát na kredenci do druhého dne. Pak je kvásek připraven k použití. A komu se nechce míchat, může použít to den staré těsto (ale nechat stát na teple!)
Levik – tenhle chlebík jsem s kvasnicemi nezkoušela, tak nevím. Zkuste tam lžičku přidat, kynutí (po vyndání z DP) zkrátit na 45 minut a dejte vědět, jak to dopadlo. Třeba objevíte recept na nejlepší chleba světa.
Iljusa – asi už je pro ten Váš chlebík pozdě, ale Gabina má pravdu, někdo místo ošatky používá třeba cedník vystlaný pomoučeným plátýnkem. A díky za info, kde koupit chlebovou mouku.
A teď všeobecně – kdo má rád křupavou kůrčičku, tak ten možná bude zklamaný. My s manželem jsme taky kůrožrouti, ale tenhle chlebík peču hlavně pro děti. Chlebík s extra křupavou kůrčičkou mi zrovna kyne, tak jestli se povede, přidám ho sem taky.
Taky se musím přiznat, že žiju v USA, kde chleba není nic moc, anebo drahý, takže ho peču skoro denně už spoustu let. A díky moc za bodík!
mirca75 (díky za přivítání – už nějakou dobu tady kroužím a myslím si, že jsem se dostala do slušné společnosti , magdalenka a Bibinka – recept na kvásek časem dodám, ale kdo ho nemá a peče chleba, může si před pečením kousek těsta uždíbnout, přidat k němu stejné množství mouky a vody, zamíchat, nechat stát na kredenci do druhého dne. Pak je kvásek připraven k použití. A komu se nechce míchat, může použít to den staré těsto (ale nechat stát na teple!)
Levik – tenhle chlebík jsem s kvasnicemi nezkoušela, tak nevím. Zkuste tam lžičku přidat, kynutí (po vyndání z DP) zkrátit na 45 minut a dejte vědět, jak to dopadlo. Třeba objevíte recept na nejlepší chleba světa.
Iljusa – asi už je pro ten Váš chlebík pozdě, ale Gabina má pravdu, někdo místo ošatky používá třeba cedník vystlaný pomoučeným plátýnkem. A díky za info, kde koupit chlebovou mouku.
A teď všeobecně – kdo má rád křupavou kůrčičku, tak ten možná bude zklamaný. My s manželem jsme taky kůrožrouti, ale tenhle chlebík peču hlavně pro děti. Chlebík s extra křupavou kůrčičkou mi zrovna kyne, tak jestli se povede, přidám ho sem taky.
Taky se musím přiznat, že žiju v USA, kde chleba není nic moc, anebo drahý, takže ho peču skoro denně už spoustu let. A díky moc za bodík!
20. 1. 2010 15:21
Gábinokdyž tě tu mám,tak budu ještě zvědavá.To všechno co ty dělám i já,potírám,mám hrnek s vodou,..už jsem zkoušela péct jak klasicky tak na horkovzduch;péct na tvé stupně,péct na 230°C delší dobu,...ale výsledek pořád stejný.Kůrka je,ale je to taková tenoučká slupička jak z jablka.
20. 1. 2010 15:14
Mirčo hihi, já vím Já ho během pečení několikrát potřu vodou a mám v troubě plecháček s vodou, aby se dodala chlebu vláčnost Mirčo, ještě doporučuju Hellin chleba http://www.toprecepty.cz/recept/2133-chleba-s-krup... ten má opravdu křupavou kůrku
20. 1. 2010 14:56
Gábijá né,já v té formě nekynula,to ten chleba.
Mimochodem,dneska jsem ho pekla znovu a je .Jenom prosím tě,jak to děláš,že na něm máš takovou krásnou kůrku.Já už jsem tedy taky docílila jakési trochu barvy,ale manžel frflá,že to není kůrka jako z kupovaného - a má pravdu.
Mimochodem,dneska jsem ho pekla znovu a je .Jenom prosím tě,jak to děláš,že na něm máš takovou krásnou kůrku.Já už jsem tedy taky docílila jakési trochu barvy,ale manžel frflá,že to není kůrka jako z kupovaného - a má pravdu.
20. 1. 2010 14:37
Iljušo, můžeš dát nakynout třeba do mísy nebo do cedníku vyloženého utěrkou. Mirča taky kynula ve formě na chlebíček..
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 1 hodinou
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 4 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 5 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 16 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 19 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Pórková polévka
Adela_Senti uvařila před 18 minutami
Vepřová játra na slanině
Martas6 uvařila před 26 minutami
Rebarborový koláč
tara23 uvařila před 42 minutami
Nakládané řízky
Julia Oskerova uvařil před 1 hodinou
Vláčně tvarohová bábovka s kandovaným ovocem
sikorova4@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Ořechová bábovka
Jardam uvařil před 1 hodinou
Mrkvový salát s vejci
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
Adela_Senti uvařil před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
mejtys uvařila před 1 hodinou
Rýžový nákyp
betkav uvařil před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jak dlouho péct chleba pečení chleba doba pečení chleba jak dlouho se peče chleba jak upéct chleba v troubě recepty na pečeni chleba lopata na sázení chleba forma na pečení chleba jak dlouho péct domácí chleba peceny chleba domácí chléb v troubě recept na pečení chleba chléb v troubě chleb z trouby lopata na chleba peceny chleb ošatkovy chleb domácí chleba z trouby domácí chleba do trouby nejlepší recept na chleb
Suroviny: kvásek, mléko, cukr, mouka, droždí, mouka chlebová pšeničná, sůl, cukr, olej, mouka
Chléb ošatkový, zadělaný v DP a pečený v troubě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q71R
24 názorů