Bramborový chleba III.
Domácí pečení je radost. Když domov rozvoní čerstvě upečený chléb, nadýchaný a s křupavou kůrkou, seběhne se kolem stolu celá rodina. Příprava bramborového chleba je velmi snadná a zvládne ji i úplný začátečník.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 9 320 kJ / 2 228 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,75 g |
Tuky | 21,80 g |
Vláknina | 36,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,43 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 424,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Chlebík je mechový, měkký, dobrý i druhý a třetí den a velice dobře se krájí.
Chleba na fotce není pomašlovaný ničím.
Tekutin je v těstě málo, protože bramborami těsto řídne.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 2. 2010 21:24
4. 2. 2010 21:22
4. 2. 2010 20:46
4. 2. 2010 20:06
Třeba to vyjde...
4. 2. 2010 19:38
4. 2. 2010 18:37
4. 2. 2010 18:18
4. 2. 2010 18:17
4. 2. 2010 18:10
A ten led se opravdu dává kvůli vytvoření páry
4. 2. 2010 18:07
A moc děkuju za pochvalu stránek
4. 2. 2010 18:03
30 minut před koncem kynutí chleba rozpálím troubu na cca 230°C a dolů položím kastrůlek s vodou. Když je chleba vykynutý potřu slanou vodou a vložím do rozpálené trouby. Pak hned vezmu z mrazáku tři kostky ledu a vhodím do trouby (myslím, že jsem to někde četla, nevím, jestli to má nějaký vliv, ale co je psáno, to je dáno. Osobně bych řekla, že se tím vytvoří pára, díky které není chleba vysušený a má lepší kůrku. Během prvích 15minut pečení potírám chleba tou slanou vodou ještě asi 3x. Pak zmírním teplotu tak na 180°C a dopékám ještě asi 30 minut. Okamžitě po vytažení z trouby opět potřu slanou vodou. Chleba má krásnou tmavou barvu a krásně se leskne.
Nevím, jestli je to správný postup nebo mě za něj nějaká zkušenější pekařka ukamenuje, ale peču to takhle a je fakt super
4. 2. 2010 18:02
4. 2. 2010 18:00
4. 2. 2010 17:57
A ozajstný - aký? Jako z obchodu nebo ozajstný bramborový?
4. 2. 2010 17:53
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 6 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 6 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 6 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 9 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Tyna2015 uvařil před 3 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Moanka uvařila před 4 hodinami
Bublanina
VeronikaRob uvařila před 5 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
MamkaTerka uvařila před 6 hodinami
Smetanové brambory s kuřecím masem
Hankadr uvařila před 8 hodinami
Švýcarské ražničí
mrbrejtak uvařila před 8 hodinami
Kuřecí prsa s překvapením
malirka uvařila před 9 hodinami
Cuketa s mrkví, řapíky a pórkem v kuskusu
Magdalena.Dobromila uvařila před 10 hodinami
Kuřecí játra v marinádě
PetraCy uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pečeme s Ivou: Domácí twister tyčinky s pizza příchutí jsou vynikajícím párty pohoštěním i lehkou svačinkou pro děti
Pečeme s Ivou: Znáte vohrnoušky? Nadýchané buchty s tvarohovou náplní lahodí oku i mlsným jazýčkům
Co přidat do chleba, aby pěkně voněl. Poradíme, jaké koření se nejlépe hodí
Další recepty
Tématické fráze: bramborový chléb bramborový chleba domácí bramborový chléb z trouby bramborový chléb recept domácí bramborový chleba do trouby bramborový chleba recept recept na bramborový chléb recept na bramborový chleba chleba z brambor chleba s bramborem bramborovi chleba bramborovej chleba pečení chleba bramborový bramborový chleba domácí chleba s bramborou bramborový chleba z trouby chleba bramborový chleb z bramboroveho testa chléb s bramborem chleba s brambor
Suroviny: voda, cukr, brambory, kmín celý, sůl, olej, mouka celozrnná žitná jemná, mouka hladká, droždí
Bramborový chleba III.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/81jW
86 názorů