Plněná sekaná z bůčku
Recept ještě nebyl hodnocenPomletý bůček osolíme, smícháme se šlehačkou a zahustíme solamylem. Na půlku masa klademe náplň,pak důkladně přikryjeme druhou půlkou připraveného masa a potřeme hořčicí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pomletý bůček osolíme, smícháme se šlehačkou a zahustíme solamylem. Na půlku masa klademe náplň,pak důkladně přikryjeme druhou půlkou připraveného masa a potřeme hořčicí…
Zapneme troubu na nejvyšší stupeň. Plech vyložíme pečicím papírem.Ručním elektrickým šlehačem na stupeň č. 4 ušleháme bílky společně s vodou a solí do takové hustoty, že…
Plátky toastového chleba lehounce potřeme máslem a dáme do trouby na plech vyložený alobalem. Necháme péct cca 8-10 minut na cca 180 stupňů, aby byl chléb křupavý. Po…
Do dva, tři dny starých baget uděláme hluboké zářezy jeden až jeden a půl centimetru od sebe, které zcela nedokrojíme a které naplníme dle vlastní chuti.Pokud chceme…
Troubu predehrejeme na 176 C, na plech polozime alobal, aby nepretekala stava z lososa, alobal mirne potreme olejem, platky lososa mirne osolime a polozime kuzi dolu na…
Maso omyjeme, osušíme, mírně dlaněmi naklepeme a pokapeme olejem, poté z obou stran posypeme kořením. Na rozpáleném grilu maso z každé strany grilujeme cca 5 minut. Na…
Alobal nařežeme tak, abychom do něj mohli zabalit celý sýr.Čtverce potřeme jemně olejem, položíme kolečko Hermelínu a dochutíme kořením. Grilovací koření se používat…
Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a každé rozkrojíme ještě na půl, abychom měli tenké plátky. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na silnější kolečka. Já měla krásné…
Alobal si hodně vymastíme (používám olej ve spreji). Vajíčko rozmícháme s mlékem a na jemno nastrouhaným sýrem. Zahustíme strouhankou a ze všeho uděláme hustou kašičku.…
Lososa osolíme, položíme na větší kus alobalu, zakapeme olivovým olejem, navrch položíme rozmarýn a kolečka citrónu. Zabalíme do alobalu a pečeme ve vyhřáté troubě na…
Krůtí, nebo drůbeží maso promicháme s moukou, domácí strouhankou, vejcem, pokrájenou nebo nastrouhanou kořenovou zeleninou a ještě přimícháme nasekanou petrželku a …
Pečící plech vyložte alobalem, nastříkněte sprejem, kdybyste pekli přímo na plechu, musíte ho pak vydrhnout. Omyjte syrový květák. Nechte trochu oschnout a rozdělte na…
Maso nakrájíme na 2cm kostky, cibuli na půlkolečka, česnek rozmáčneme. Dáme do mísy, přidáme 1 lžíci papriky, 4 lžíce oleje, pepř, sůl, majoránku a kmín. Vše promícháme…
Celá vejce šleháme ve šlehači společně s cukrem až do tuhé pěny (ve šlehači to trvá cca 15-20 min).Mezitím dáme vyhřát troubu na 200°C - elektrickou (nebo horkovzdušnou…
Nejprve připravíme salát: opraný a osušený ledový salát pokrájíme na slabší nudličky, vložíme do mísy.Prolisujeme oloupaný česnek, zamícháme ho do jogurtu, osolíme a…
Necháme povolit kousek – asi 40-50 g másla, do změklého přidáme sůl a prolisovaný česnek a rychle prohněteme. Lépe trochu více česneku - podle velikosti – opravdu hodně…
Těstoviny promícháme s nakrájenou paprikou, slaninou, cibulí, bylinkami, pepřem, Nivou a zakápneme olejem. Hermelín rozkrojíme na poloviny.Alobal připravíme podle počtu…
1. Podle počtu filet si natrháme alobal na zabalení. 2. Na každy kus alobalu dáme filetu pangase, posypeme grilovacím kořením, semínky fenyklu, nakrájeným česnekem a…
Starší bochník chleba, a je jedno, zda bude kulatý, šišatý nebo hranatý pokrájíme do mřížky. Nic složitého na tom není, jen potřebujeme delší ostrý nůž a můžeme začít.…
Bůček, zeleninu a koření dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Měkký bůček vykostíme a necháme vychladnout.Z výše uvedených surovin umícháme marinádu, ve…
Kuřecí prsa rozkrojíme na plát, vložíme mezi dvě potravinařské fólie a naklepeme, tak samo to uděláme i s vepřovým a hovězím masem. Z masa sundáme vrchni fólii osolíme a…
Nachystáme si alobal. Camembert rozkrojíme a na alobal položíme kolečko šunky, na šunku polovinu camembertu. Plátek anglické položíme na sýr a přiklopíme druhou částí…
Brambory a cibuli oloupeme, opláchneme a nakrájíme na plátky. V míse osolíme, opepříme a dobře promícháme. Kotlety z obou stran naklepeme, kraje nařízneme, aby se při…
Kachní prso na kůži nařežeme do mřížky, vetřeme do něj sůl a pepř. Pánev na sucho rozpálíme a položíme na něj prso nejprve kůží dolů, necháme pořádně dohněda opéct,…
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Jak zavařit václavky: S kořením a zeleninou chutnají výtečně a Jednoduchý postup zvládne podle návodu každý
MODERNÍ KUCHYNĚ JE RYCHLÉ, EFEKTIVNÍ A ZDRAVÉ VAŘENÍ V THERMOMIXU
Retro cukroví: Sandokanovy oči, ledovky i burizonové hromádky byly kdysi velkými hity. Připravují se s úspěchem i dnes