Pražená cizrna - lepší jak oříšky
Recept ještě nebyl hodnocenCizrna je luštěnina podobná hrachu, ale je větší, má žlutou barvu a tvarem připomíná lískový oříšek. I chutí připomíná oříšky, zvláště když ji opražíme v oleji. A navíc…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cizrna je luštěnina podobná hrachu, ale je větší, má žlutou barvu a tvarem připomíná lískový oříšek. I chutí připomíná oříšky, zvláště když ji opražíme v oleji. A navíc…
Cibuli nakrájejte na kostičky, stejně tak na drobné kostičky nakrájejte i mrkev a petržel. V hrnci rozpalte olej, vhoďte na něj restovat cibuli a po chvíli i mrkev s…
Den dopředu namočenou cizrnu vypláchneme studenou vodou a vaříme na mírném ohni 3 hodiny, aby jen slabě probublávala. Pěnu sbíráme. Po uvaření odcedíme, hodíme cizrnu…
Na oleji s máslem zpěníme cibulku, přidáme porájenou kapustu, osolíme a přiklopíme pokličkou, aby si kapusta pustila vlastní šťávu, chvilku podusíme, přidáme kari,…
Maso ze stehen nakrájíme na větší kousky. V nádobě tajine necháme zahřát olej a maso ze všech stran necháme opéct. Když je ze všech stran lehce zlatavé, vyndáme z…
Mleté maso smícháme s kořením a osolíme. Hodně ho prohněteme, abychom z něj dostali přebytečný vzduch a lépe nám držely kuličky.Na pánvi rozpálíme olej s curry pastou a…
Cizrnu dopředu namočíme, ideální je na 2 dny. V průběhu ji proplachujeme a vyměňujeme vodu.Všechny ingredience vložíme do mixéru a jednoduše umixujeme. Směs můžete mít…
Černou čočku Beluga uvaříme dle návodu na obalu cca 20 minut, propláchneme na sítku a necháme stranou. Cizrnu propláchneme a scedíme. Očištěnou cibuli i zeleninu…
Přes noc namočenou cizrnu slijte, dejte do většího hrnce, přidejte 2 a půl litru vody a prášek do pečiva a přiveďte k varu. V otevřeném hrnci vařte 2 hodiny, dokud není…
Cizrnu dáme vařit v čisté vodě. Na oleji osmažíme kořenovou zeleninu, přidáme výhonky, kukuřici a povaříme, přidáme bujon, rajčata a kečup, necháme přejít varem a…
Na větší pánvi zpěníme cibuli s kmínem. Přidáme nakrájená žampiony a po chvilce rajčata s paprikou a s ostatním kořením, prolisujeme česnek a dusíme asi 5 minut. Přidáme…
V hlubší pánvi nebo nepřilnavém hrnci rozehřejeme olej a minutu na něm opékáme římský kmín, až než začne praskat. Přidáme prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor a…
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kolečka pórku, plátky česneku, zasypeme sladkou paprikou a krátce orestujeme. Zalijeme teplou vodou, přidáme…
Cibulku očistíme a nakrájíme na menší kousky.Část zelené cibulky necháme stranou na ozdobu a zbytek orestujeme na zahřátém oleji v pánvi.Cuketu očistíme a nastrouháme na…
Květák asi 10 minut povaříme v osolené vodě.V míse vyšleháme metličkou žloutky s pivem. Cizrnu rozemeleme na prášek. Přidáme sůl, pepř, kurkumu a mouku. Zamícháme a…
Toto je jídlo s nádechem exotiky. Doma připravený hummus spolu s masovou směsí vonící kořením nás alespoň u jídelního stolu přenesou do vzdálené destinace. Z dostupných…
Výživné a zdravé pomazánky jsou vhodné nejen na večeři, ale třeba i na slavnostní pohoštění. Mrkev spolu s cizrnou, ořechy a kořením rozmixujeme na pastu, kterou…
K večernímu posezení u filmu, nebo s přáteli u piva, neodmyslitelně patří slané pochutiny. Pokud však dodržujete dietnější režim, nemusíte být o toto většinou nezdravé…
Příprava cizrny: Cizrnu necháme 5-8 hodin namočenou ve vodě (nejlépe i déle – přes noc) a poté slijeme. Vodu z namáčení luštěnin vždy vyléváme. Cizrnu zalijeme studenou…
Cizrnu dáme do kastrůlku, přidáme jedlou sodu a necháme ji asi 20 minut povařit doměkka.Scedíme vodu a ještě vlažnou ji nasypeme do mixéru, podlijeme vodou a pomalu…
Cícer i krúpy necháme odstáť cez noc vo vode. Na druhý deň cícer uvaríme. Krúpy varíme vo vývare a po dovarení uvarený cícer pridáme ku krúpom. Slaninu i cibuľu nasekáme…
Sušené datle vypeckujeme a rozprostřeme do širší misky. Zalijeme vroucí vodou, všechny datle by měly být ponořené. Necháme 30 minut odstát, datle nasají vodu a změknou.…
Nejprve na pánvi rozpustíme máslo a dosklovita na něm orestujeme nakrájenou cibuli.Přidáme kari koření, kurkumu a masalu. Po minutě zarestujeme lžíci rýžové mouky a…
Cuketky nastrouháme na jemném struhadle, osolíme a necháme cca 10 min potit.Mezitím slijeme cizrnu, vidličkou ji rozmačkáme, oloupeme česnek a nastrouháme sýr.Z cuketky…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Španělské smaženky torrijas ze staršího chleba: Voní medem, kořením a vínem a podle tohoto receptu je zvládnete levou zadní
Dojemný večer v MasterChef Česko: Milan z dětského domova skončil, ale pak se stalo něco nečekaného...
Jak připravit jednohubky po benátsku? S cicchetti a sklenkou prosecca si budete připadat jako ve slunné Itálii