Country pečené kuře na kysaném zelí
Recept ještě nebyl hodnocenKuře na zelí může směle nahradit kachnu. Zkuste ho upéct, okořeňte dobře podle své chuti, dozlatova upečte a podávejte nejlépe s bramborovým knedlíkem. Uvidíte, že bude…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 490 kJ / 117 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 4,40 g |
– nasycené | 1,32 g |
– nenasycené | 1,88 g |
–– mononenasycené | 1,42 g |
–– polynenasycené | 0,46 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 260 mg |
Sodík | 79 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 1,40 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Kuře na zelí může směle nahradit kachnu. Zkuste ho upéct, okořeňte dobře podle své chuti, dozlatova upečte a podávejte nejlépe s bramborovým knedlíkem. Uvidíte, že bude…
Do Veľkého hrnca vložíme kuchynsky upravenú sliepku, sadlo, droby, hrabáky, zalejeme studenou vodou, osolíme a privedieme do varu. Varíme pomalým, sotva znateľným varom …
Omyté drůbky vložíme do studené vody, přidáme sůl, koření a zeleninu, opranou cibuli a zvolna vaříme asi 2 hodiny. Pak připravíme světlou jíšku, zalijeme ji scezeným…
Pečená krůta, plněná nádivkou z drobů, slaniny a mandlí, je vhodná pro slavnostní příležitosti. Zlatavá kůrčička na povrchu, rozpadající se jemné maso, sklidí úspěch u…
Vepřový guláš z masa a drobů se kdysi vařil pouze při zabíjačkách, dnes si ho můžeme připravit kdykoliv. Někde ho nazývají také řeznickým nebo masopustním gulášem. Jako…
Krůtu dobře prosolíme a necháme odležet. Veku nebo jiné pečivo pokrájíme na kostičky, pokropíme vývarem a necháme vsáknout. Přimícháme muškátový květ, petrželku,…
Všetko očistíme, nakrájame a vložíme do hrnca. Necháme zovrieť a pomaly varíme 3 hodiny.Po uvarení oberieme mäso, polievku precedíme, vložíme mrkvu a zeleninu podľa toho…
Pečená husa je u nás tradičně zejména na svátek sv. Martina. Husu naporcujeme a vydatně posypeme solí a kmínem. Takto ji pak dlouhých 8 hodin pečeme, aniž bychom ji…
Kuřecí stehna vložíme do pekáčku, potřeme směsí ze soli, olivového oleje, uzené papriky a sojové omáčky. Posypeme pokrájenou cibulkou a nadrcenou petrželkou. Podlijeme…
Droby a skelet vaříme v dostatečném množství vody spolu s kořením a solí minimálně 2 hodiny, aby vývar byl silný.Pak scedíme, obereme maso ze skeletu, nakrájíme na porce…
Do vajíčka na čaj dáme nalámaný bobkový list, nastříhaný rozmarýn a kuličky koření. Do velkého hrnce dáme všechny uvedené suroviny na vývar, jen játra odložíme na…
Všechny kousky z králíka zalijeme studenou vodou. Přidáme koření, cibuli, česnek, libeček a vaříme do měkka, cca 50-60 minut.Po půl hodině přidáme očištěnou zeleninu,…
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
12 nejoblíbenějších omáček: Dáte přednost hříbkové s těstovinami nebo klasické svíčkové?
Retro cukroví: Sandokanovy oči, ledovky i burizonové hromádky byly kdysi velkými hity. Připravují se s úspěchem i dnes
Proč je dobré vyzkoušet liči: Přezdívá se mu ovoce lásky a je doslova vitaminovou bombou