Čočkové karbanátky I.
Recept ještě nebyl hodnocenOblíbené karbanátky můžeme připravit i ve zdravější a bezmasé verzi. Připravíme je z vařené červené čočky a brambor. Dochutíme je lahůdkovým droždím. Díky lněnému…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oblíbené karbanátky můžeme připravit i ve zdravější a bezmasé verzi. Připravíme je z vařené červené čočky a brambor. Dochutíme je lahůdkovým droždím. Díky lněnému…
Troubu předehřejte na 180°C. Dortovou formu vymažte tukem a vysypte moukou. Opražené ořechy dejte do mixéru (food processoru) a rozmixujte. Přidejte mouku, cukr, skořici…
Vše rozmixujeme dohromady a vytvoříme si tuhou hmotu – lépe s kousky rajčat a semínek a vytvoříme kuličky, které obalujeme v provensálském koření, lahůdkovém droždí,…
Sójový granulát zalijeme vroucí vodou, přidáme sůl a na mírném ohni vaříme asi 15 minut. Potom scedíme a necháme okapat.Tofu nahrubo nastrouháme, přidáme studený…
Cizrnu slijte, dobře opláchněte, dejte do větší mísy a mačkadlem na brambory ji rozmačkejte tak, aby některé kuličky byly skoro na kaši, ale většina jich zůstala jen…
Troubu předehřejte na 200°C. Ve větší pánvi zahřejte olej a krátce na něm osmahněte česnek (asi půl minuty). Přidejte nakrájené shiitake a smažte na mírném plameni…
Pokrájíme květák a uvaříme bez pokličky. Nakrájíme česnek a orestujeme ve vodě. Všechny ingredience rozmixujeme do požadované konzistence. Podáváme s celozrnnými…
Kešu a mandle rozmixujeme na jemnou mouku, přidáme do ní rozmarýn, droždí, sůl a promícháme.Mezitím si připravíme chia semínka. Dvě až tři lžíce semínek zalijeme tak…
Mandle necháme přes noc ve vodě a ráno vyloupeme ze slupky. Rajčata si mezitím namočíme, aby změkla. Až budete mít mandle vyloupané a rajčata změklá, všechny ingredience…
Troubu předehřejte na 200°C. Tofu opláchněte, přebytečnou vodu vymačkejte do papírové utěrky a rozdrobte ho na co nejmenší kousky do misky. Přidejte citronovou šťávu,…
Kukuřičnou krupici dáme do kastrolu, zalijeme horkou vodou (cca 1 hrnek), osolíme a chvíli necháme stát. Poté provaříme, přiléváme postupně vodu do požadované hustoty.…
Na pánvičce osmahneme na oleji cibuli, přidáme tofu rozmačkané vidličkou, orestujeme a přidáme sůl, lahůdkové droždí, kurkumu, drcený kmín a čerstvě namletý pepř. Jako…
Cibuli nakrájenou nadrobno si orestujeme v hrnci na oleji, zaprášíme mletou paprikou, přihodíme na větší kousky nakrájenou papriku, promícháme a přilijeme vývar nebo…
Vajíčka předem uvaříme natvrdo. Necháme zchladnout, oloupeme a kráječem na vajíčka rozkrájíme.Vajíčka dáme do misky, přidáme Lučinu a Philadelphii, rozmačkáme a…
Měla jsem vývar již vařený, osolený z vykostěného kuřete z předešlého dne, ale lze použít i hřbety, křídla nebo paličky. Do vývaru dáme očištěnou zeleninu, nakrájenou na…
Nejprve dáme vařit brambory.Pak nakrájíme najemno cibuli a necháme ji zesklovatět na oleji.Přihodíme celer na malé kousky.Na provonění přídáme kopr, zatím jen menší hrst…
Uvařte si pět až šest středních brambor ve slupce. Následně nechte zchladit a oloupejte. Nastrouhejte je na jemném struhadle, přidejte ostatní ingredience a vše uhněťte.…
Vrchní tmavé listy kapusty jsem odstranila a nechala na jiné použití. Světlejší listy kapusty omyjeme, necháme okapat a vyřízneme tvrdé části řapíků. Pohanku…
Cibuli osmahneme na oleji, přidáme mrkev a celer a za mírného podlévání dusíme do poloměkka ( zelenina nesmí plavat ). Přimícháme droždí, pohanku a jemně nastrouhaný…
Nejdříve si připravíme základ na bešamel. Celer nakrájíme na větší kostky, cibuli na hrubo a spolu s bobkovým listem, kuličkami pepře a nového koření dáme do hrnce.…
Jako první nakrájím na tenké plátky cibulku a krátce ji opeču na pánvi s olejem.Přihodím k ní hrst pokrájených žampionu a kousek brambory, kterou jsem pokrájela na velmi…
Výživné a zdravé pomazánky jsou vhodné nejen na večeři, ale třeba i na slavnostní pohoštění. Mrkev spolu s cizrnou, ořechy a kořením rozmixujeme na pastu, kterou…
Směs na ochucení pokrmů ze směsi oleje a lahůdkového droždí. Seženete ho v prodejnách se zdravou výživou, nebo větších obchodech. Má široké využití v teplé i studené…
Tofu i celé tohle jídlo je skvělé v tom, že je hodně variabilní. Nemáte některou z uvedených ingredienci? Nevadí! Prostě ji vynechte nebo nahraďte něčím oblíbenějším.…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Holka u plotny radí: Jak udělat masopustní boží milosti, křehotinky, fánky či květinky? Jedno těsto nabízí mnoho možností
Jedlíkova cesta kolem světa: Znáte sicilské rýžové krokety či toskánskou polévku z chleba?
Jak na kuře na paprice z pečených paprik: Zelenina dá omáčce krémovou konzistenci a jemně delikátní chuť