Smetanovo borůvkový dortík
Recept ještě nebyl hodnocenVelmi snadný smetanový dortík plný ovoce, který je skvělým osvěžením letních dní. Barvu dortu můžete jednoduše přizpůsobit zvolenému ovoci. Když jsou borůvky, může být…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Velmi snadný smetanový dortík plný ovoce, který je skvělým osvěžením letních dní. Barvu dortu můžete jednoduše přizpůsobit zvolenému ovoci. Když jsou borůvky, může být…
Metličkou rozmícháme do úplného rozpuštění Galaretku v 200 ml horké vody (můžeme přihřívat ve vodní lázni) a pak vmícháme 300 ml kefíru. Dáme vychladit. Na dno formy…
Tvarohové poháry pro běžné dny i sváteční chvíle můžeme připravit z broskvového kompotu. Tuto možnost oceníme hlavně v zimě, kdy nemáme k dispozici čerstvé ovoce.…
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a pak přidáme opatrně mouku s práškem do pečiva a ještě opatrněji a lehce sníh z bílků. Vložíme do dortové formy, na dno dávám papír…
Do vhodné formy, nejlépe rozevírací dortové, nasypeme vrstvu piškotů tak, abychom pokryli celé dno. Na piškoty nasypeme ovoce a v případě použití kyselejších druhů (…
Jednoduchý osvěžující ovocný dezert připravíme během chvilky. Stačí do pohárků naskládat jahody, zalít je jahodovým želé a pak počkat, až ztuhne. Pohárek můžeme podávat…
Žloutky šleháme do pěny s vařící vodou. Pak zašleháme polovinu cukru. Ušleháme bílky, do kterých se zamíchá druhá polovina cukru. Žloutky smícháme se sněhem a zlehka…
Vyšleháme žloutky s cukrem a vodou, přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh ze tří bílků. Upečeme ve vyhřáté troubě cca 15-20 min. Piškot…
Pěna: Připravíme si Rubínovou galaretku podle návodu (použijeme pouze 400 ml vody na místo 500 ml) a necháme vychladnout a téměř ztuhnout. Smetanu vyšleháme a při stálém…
Těsto: Vejce a cukr ušleháme do husté pěny. Přidáme vodu a nakonec mouku. Formu si vyložíme pečícím papírem a nalijeme na něj těsto. Pečeme při 180°C cca 10 – 12 min. …
Vejce s cukrem šleháme nad párou do velmi husté pěny, měli bychom v nich pohodlně udržet prst. Moudré knihy píší do 45°C. Zašleháme vodu a drátěnou metlou vmícháme…
Vejce s cukrem šleháme nad párou do velmi husté pěny, měli bychom v nich pohodlně udržet prst. Moudré knihy píší do 45°C. Zašleháme vodu a drátěnou metlou vmícháme…
Ze sladké želatiny Galaretky, můžete připravit osvěžující letní dezert, který vypadá lákavě a chutná skvěle. Do želatiny postačí jen přidat růžové víno, ovoce a nechat…
Připravíme galaretku dle návodu (použijeme ovšem pouze 400 ml vody) a necháme ztuhnout. Namícháme Gin s tonikem a nalijeme na již tvrdou galaretku. Recept je velice…
Připravíme si galaretku dle návodu (použijeme ovšem pouze 400 ml vody). Nalejeme do pohárku a necháme v lednici ztuhnout(aby jste dosáhli stejného efektu jako na obrázku…
Korpus: vyšleháme bílky s cukrem nad párou do husta, přidáme smíchanou mouku s práškem do pečiva a ořechy. Lehce promícháme, vylijeme na plech s vyšším okrajem. Pečeme v…
Ve větším hrnci přivedeme k varu 1 litr vody. Vmícháme do ní cukr a citronovou šťávu i kůru. Za stálého míchání přisypáváme polentu, vymícháme v hladkou kaši bez hrudek…
Na dno dortové formy si dáme papír na pečení, boky do poloviny vymažeme olejem a vysypeme hrubou mouku. Kdo nemá papír na pečení tak vymaže celou formu a to doporučuji…
Formičky, nebo misky ve kterých budeme“sladké mlsání“chladit, vyložíme potravinářskou folií, pro pozdější snadné vyklopení. Silikonové vykládat nemusíme. Do hrnce…
Kompotové jahody scedíme a ponorným mixérem rozmixujeme na pyré. Pár kousků čerstvých jahod odložíme stranou na pozdější dozdobení a zbytek rozmačkáme vidličkou na…
V kastrůlku dáme svařit vodu, odstavíme, do horké zamícháme galaretku (už ji nemají v Lidlu, ale v Tescu ano), cukr, propláchnuté a na cedníku okapané jahody (zůstaly z…
Dva pomeranče si vymačkáme, šťávu dáme do skleničky a den předem si do ní namočíme brusinky. Srnčí hřbet vyložíme fólií. Pomeranče oloupeme a rozdělíme na měsíčky.…
Žloutky oddělíme od bílků, které ušleháme na tuhý sníh. Při stálém šlehání přidáváme cukr a postupně žloutky, které neustále šleháme. Do ušlehané směsi opatrně zamícháme…
Vhodnou formu (já jsem použila rozevírací dortovou) vysteleme potravinovou folií nebo pečícím papírem. Nasypeme vrstvu piškotů tak, aby zakryly dno.Jablka oloupeme a…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Retro vaření s Kristinou: Upečte si vyhlášenou bábovku podle 100 let starého receptu
Netradiční květáková polévka s lanýžovým krémem podle Hany Heřmánkové ohromila i Jiřinu Bohdalovou. „Ta píše,“ pronesla herečka
Café Imperial je třicátou nejlegendárnější restaurací na světě: Vyzkoušeli jsme oslavovanou Pohlreichovu kulajdu