Vepřová panenka s dijonskou omáčkou a kuskusem
Recept ještě nebyl hodnocenPanenku odblaníme, osolíme a opepříme. Opečeme na rozehřátém oleji. Během pečení ji obracíme a opékáme ze všech stran asi 20 minut. Pak maso vyjmeme a zabalíme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Panenku odblaníme, osolíme a opepříme. Opečeme na rozehřátém oleji. Během pečení ji obracíme a opékáme ze všech stran asi 20 minut. Pak maso vyjmeme a zabalíme do…
Slaninu nakrájíme na proužky, na oleji na mírném plameni vyškvaříme a na papírovém ubrousku necháme okapat. V tuku po slanině necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou…
Jednoduchá pomazánka z tuňákové konzervy a čerstvého sýra chutná výborně jen tak na pečivu nebo jako součást jednohubek. Svěží chuť sýra a jarní cibulky je doplněna…
Uvařené těstoviny propláchneme studenou vodou, přidáme pár kapek olivového oleje, nakrájená cherry rajčátka, krevety a nať cibulky. Do jogurtu přidáme hořčici, sůl,…
Do misky dáme mleté maso, přidáme vejce, strouhanku, jemně nasekané obě cibule, rozmačkaný česnek a koření. Vše dobře promícháme a mokrýma rukama utvoříme cca 15-16…
Vepřovou kýtu si nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme mletým pepřem a pomažeme dijonskou hořčicí. Na oleji v kastrolu si osmažíme cibulku nakrájenou…
Krkovičku jemně naklepeme a po stranách na několika místech nařízneme, aby se nám při pečení nekroutila.Připravíme marinádu a každý plátek masa marinádou na jedné straně…
Důkladně očištěné brambory nakrájíme na plech, osolíme, pokapeme olejem a pečeme v troubě, dokud se neudělá kůrčička. Mezitím si umícháme zálivku a pokrájíme všechnu…
Maso nakrájíme na větší kostky, dáme do pekáčku. Osolíme, opepříme, posypeme sušeným česnekem (můžete samozřejmě použít lisovaný česnek). Přidáme 2 lžíce hořčice a…
Pokud chcete v neděli smažit opravdu křehké a voňavé řízky, začněte podle našeho receptu s přípravou o den dříve. Naložení masových plátků do podmáslí se postará o…
Cibulové kroužky: 1) Nakrájenou cibuli dáme na 5 minut do studené vody. Poté obalíme v mouce smíchané s kořením. Poté namáčíme do podmáslí s rozšlehaným vejcem, solí a…
Vepřové maso je oblíbené v naší kuchyni a existuje mnoho různých receptů na jeho úpravu. V tomto receptu je maso připraveno na plátky, osmahnuto na cibulkovém základu a…
Oloupeme a nakrájíme brambory na kousky. Potřeme je lžíci oleje s paprikou a opečeme v troubě dorůžova cca 15 minut.Mezitím svaříme lžíci oleje s vývarem, octem, cukrem,…
Kuřecí prsa osolíme z obou stran a obalíme anglickou slaninou. Opečeme na másle. Hotová vyjmeme a necháme na teplém místě.Do výpeku přidáme hořčici, parmazán a kysanou…
Cibuli oloupeme, očistíme a nakrájíme najemno. V míse začneme šlehat metličkou hořčici a pomalu přikapáváme olivový olej a ocet. Když se vše spojí, přidáme nakrájenou…
Jeden z tradičních pokrmů naší kuchyně jsou ptáčci. Zarolovaný plátek masa, který je plněný zpravidla vejcem, okurkou a uzeninou. V tomto receptu použijeme vepřovou kýtu…
Vepřovou plec naporcujeme na stejně velké špalíky a hodně osolíme a opepříme. Rozpálíme litinový hrnec a vložíme do něj nakrájený špek s trochou sádla. Necháme vyškvařit…
Maso nakrájíme na kolečka, naklepeme hranou dlaně, osolíme a opepříme. Necháme odležet a potom zprudka opečeme na másle z obou stran - stačí asi 4 minuty z každé strany.…
Celer zbavíme kořenu a celý, i se slupkou, zabalíme do alobalu. Dáme ho do vyhřáté trouby a pečeme zhruba hodinu na 180 stupňů. Po upečení jej necháme v alobalu i…
Oloupané brambory dáme vařit do osolené vody. Uzené maso vložíme do vody a cca 30min. povaříme. Mezitím nakrájíme okurky i cibulku hodně najemno a promícháme společně…
Uzenou makrelu obereme od kostí a kůže, přidáme ostřejší hořčiči, domácí lučinu, jarní pokrájenou cibulku, zakápneme šťávou z jednoho citronu a vše rozmixujeme tyčovým…
Připravíme ze surovin marinádu. Plátky masa naložíme do připravené marinády a necháme odležet aspoň 4 hodiny, nejlépe ale přes noc.Maso grilujeme na rozehřátém grilu po…
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe dvěma špalíčky Nivy, poté stočíme do závitku a svážeme potravinářským provázkem. Osolíme také na…
Všechny suroviny mají mít pokojovou teplotu. Jinak se emulze může srazit. Žloutky, hořčici a ocet dejte do větší mísy, přidejte špetku soli, bílého pepře a pomocí metly…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 28. 5. 2024 13:27
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich radí, jak na dokonalé vejce natvrdo, naměkko a na hniličku. Roli hraje i teplota vajec před vařením
Nejmenší exotické ovoce na světě: Physalis chutná jako jahody a ananas, kumquat je jako mini pomeranč, co se jí se slupkou
Co dům dal aneb Čím pohostit nečekanou návštěvu? Dobře zásobená spíž vás zachrání!