Hovězí steak s šalotkou na červeném víňě
Recept ještě nebyl hodnocenSteak: plátky hovězího zadního nasolíme a opepříme z každé strany. Na rozpáleném oleji smažíme dle požadavku stupňě propečenosti. 5-6 minut steak krvavý, 8-9 minut…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Steak: plátky hovězího zadního nasolíme a opepříme z každé strany. Na rozpáleném oleji smažíme dle požadavku stupňě propečenosti. 5-6 minut steak krvavý, 8-9 minut…
Do opláchnutého a osušeného masa ostrým dlouhým nožem utvoříme cca 5cm široký otvor (viz foto) a vytřeme ho hořčicí. Ze 150 g anglické slaniny upravíme špalíček, který…
Maso očistíme, pokud jsou na něm blanky, tak je odstraníme. Z masa nakrájíme nejprve přes vlákno plátky a pak nudličky. Ty můžeme pokapat olejem a nechat chvilku odležet…
Všechny ingredience smícháme dohromady, necháme cca hodinu uležet v lednici, ať se nám vše důkladně smíchá.Vytvarujeme placičky a na rozpáleném oleji je z obou stran…
Veškeré maso nakrájíme na co nejjemnější kostičky (ideálně 5 mm - aby se maso lépe krájelo, dám ho na 2 hodiny před krájením do mrazáku, maso hezky zatuhne), velmi jemně…
Maso omyjeme, osušíme a mírně naklepeme. Osolíme, opepříme, okořeníme kořením a necháme 2 hod. uležet. Špek nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek…
1. Houby důkladně očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli nasekáme nadrobno, slaninu nakrájíme na nudličky a osmahneme ji na pánvi. Přidáme cibuli a necháme ji…
Na trošce oleje osmažíme cibuli nakrájenou na měsíčky, k ní přidáme maso, nakrájené na kostky, osolíme a necháme dusit nejprve ve vlastní šťávě, pak zalijeme vodou. …
Z očištěného masa nakrájíme 4 plátky a naklepeme je z obou stran. Každý plátek osolíme opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Na každý dáme špalík slaniny a čtvrt…
Z masa si uděláme plát, který si naklepeme. Plát masa si osolíme, opepříme, posypeme kořením a silně potřeme hořčicí. Poté plát masa zavineme a zpevníme provázkem.…
hovězí jsem vyválel v celém pepři, novém koření a bobkovém listu, dal do lednice. Po dvou dnech jsem na něj nalil asi půl litru červeného vína, a nechal marinovat.…
Špenát si rozmrazíme a přebytečnou vodu vylijeme. V kastrolku si rozehřejeme tuk, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a orestujeme jí do sklovata,pak přidáme špenát a…
I jen pro jednoho můžete vykouzlit skvělý hamburger se sýrem. Od samotné přípravy mletí masa až po kompletování celého hamburgeru, je to vše ve vašich rukách. O to větší…
Troubu jsem si dala předehřát na 180°C. Na plotně jsem si v pekáči rozpálila olej a dala do něj zprudka osmahnout kousky masa, aby se hezky zatáhlo. Pak jsem jej dala…
Maso naklepeme, hustě protáhneme a proklínkujeme celerem a plátky okurek, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a po všech stranách dobře opečeme. Cibuli a mrkemv…
Maso 24 hodin pred grilovanim osolit a opeprit potrit trochou oleje. Zabalit do pruhledne folie(Frischhalte-Folie)a dat do lednice. Pozor pri soleni!!! Dobre odlezene…
Maso si nakrájíme na plátky-roštěnky, den předem, naklepeme si je, osolíme, opepříme,posypeme 1 lžící zázvoru, potřeme rozetřeným česnekem, pokapeme šťávou z citronu a…
Česnek utřeme se solí. Do většího hrnku dáme víno, rozetřený česnek, mletou červenou papriku a majoránku, vše pořádně promícháme. Mírně osolené maso a plátky slaniny,…
Na pánvi si rozehřejeme sádlo přidáme 2 stroučky česneku, jalovec, nové koření, bobkový list, pepř, rozmarýn, tymián, saturejku, šalvěj, chvilku restujeme, pak přidáme…
Hovězí maso nakrájíme na větší kostky, slaninu na tenké nudličky a uzené maso na silnější delší špalíčky. Žampiony očistíme a překrojíme na čtvrtiny. Cibuli nakrájíme…
Maso nakrájíme na hranolky a důkladně promísíme se zázvorem, paprikou, solí a prolisovaným česnekem. Necháme 20 minut odležet.Na oleji necháme zesklovatět cibuli se…
Na větší pánvi orestujeme cibulku na olivovém oleji. Maso neklepeme, potřeme hořčicí, posolíme a okořeníme kořením. Na maso dáme šunkový salám, klínek uzené krkovice,…
Maso nakrájet na plátky, poklepat paličkou, osolit,opepřit a pomazat z obouch stran směsí z čertsvého i mletého zázvoru a hořčice. Na rozpálené pánvi s troškou oleje…
Maso naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem, česnekem, kmínem. Do hrnečku nalijeme trochu balsamica, smočíme v něm prsty a vydatně jej vmasírujeme z obou stran do masa.…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Dokonale vláčné rumové bábovičky alias Baba au rhum. Víte, kdo je vymyslel a jak se dělají?
Rychlovky pro vytížené maminky: Snadné recepty, se kterými ušetříte čas a potěšíte děti
Jak na rychlé kysané zelí ze sklenice: Příprava se dá zvládnout v pohodě i v panelákovém bytě. Ta chuť za to rozhodně stojí