Podzimní křehký koláč
Recept ještě nebyl hodnocenDo mouky nastrouháme máslo, přidáme cukr, prdopeč, vanilkový cukr, špetku soli, vejce, citrónovou šťávu a zpracujeme hladké těsto.1/3 těsta si odložíme na pásky. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do mouky nastrouháme máslo, přidáme cukr, prdopeč, vanilkový cukr, špetku soli, vejce, citrónovou šťávu a zpracujeme hladké těsto.1/3 těsta si odložíme na pásky. …
Lehce povolené máslo nahrájíme na menší kousky či nastrouháme, přidáme mouku s práškem do pečiva, vejce, ocet a mléko a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na 2/3 a 1/3. …
Vypracujeme těsto a necháme v lednice chvíli odpočinou. Zatím si připravíme z jablek náplň - oloupeme je, nastrouháme nahrubo a přimícháme ostatní suroviny. Těsto…
Rímsky hrniec namočíme.Nachystáme suroviny - pokrájame mäso a jablko.Suroviny zmiešame a naložíme do hrnca, pečieme cca 90 minút.
Nejdřív oloupeme a nastrouháme jablka, která osladíme moučkovým cukrem podle chuti (nemusíte sladit vůbec).Do 2 misek rozdělíme vajíčka na žloutky a bílky. Do žloutků…
Všechny suroviny smícháme, postupně a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Na těsto dáme nakrájená jablka se skořicí a posypeme připravenou posýpkou. Pečeme v…
Jablká zbavíme jaderníkov (nešúpeme) a nakrájame na malé kocky. Podlejeme niekoľkými lyžicami vody (podľa šťavnatosti jabĺk) a podusíme 5 minút. Vody nesmie ostať veľa,…
Tento recept pochází z Holandska. V původním provedení (klasicky) je potřeba velké dávky citu a štěstí, aby výsledek dopadl uspokojivě. S tímto upraveným receptem, se na…
Piškot: suroviny na těsto smícháme v míse, nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a rozetřeme po celé ploše. Těsto vypadá, že ho je málo, ale pečením dost…
Všecno ovoce postune nakrájíme na menší kousky. Rozmixujeme v hlubší nádobě ponorným mixérem. Není potřeba žádné předražené přístroje. Nejdřív jsem dala pomeranč, pak…
Jablíčka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na kostičky. V rendlíku rozpustíme máslo a med, přidáme jablíčka a podusíme 5-10min, aby mírně změkla. Necháme…
nejlépe v pekárně zaděláme těsto. Vykynuté těsto ještě prohněteme, rozválíme na plát a naplníme náplní.Smotáme a pomašlujeme vejcem. Pečeme na 170 °C cca 40 minut.…
Receptů na velikonočního beránka je mnoho, tentokrát zkuste do těsta přidat oříšky, rozinky, strouhanou čokoládu a jablka. To vše pak uvidíte na řezu a poznáte na chuti.…
Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme na kostičky nakrájený uvařený celer, na nudličky nakrájené čínské zelí, na kousky nakrájený grep a ořechy. Zakapeme…
Vejce vyšleháme s cukrem a olejem do pěny. Přidáme jablka, citronovou kůru, vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidáme brusinky. Polovinu těsta…
Maso nakrájíme na kostky a naložíme do marinády z oleje, soli, chilli omáčky, tymiánu a utřeného česneku. Brambory oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a asi pět minut…
Všechny ingredience smícháme. Oříšky a semínka dáváme dle chuti a zásob :D. Naplníme košíčky a pečeme na 180°C 25-30 minut dle velikosti košíčků.
Den předem si uvaříme asi 4 brambory. Druhý den nastrouháme do misky brambory, přidáme 125 g polohrubé mouky, 125 g hladké mouky, 250 g másla, cukr a zbytek surovin a…
Den předem si uvaříme asi 4 brambory. Druhý den nastrouháme do misky brambory, přidáme 125 g polohrubé mouky, 125 g hladké mouky, 250 g másla, cukr a zbytek surovin a…
Rybí maso, vlašské ořechy a jablko 2x jemně umeleme. Přidáme žloutek, ochutíme solí, pepřem a troškou mletého chilli nebo chilli omáčky a důkladně promícháme.Rozválíme…
Jablka si nahrubo nastrouháme a podusíme je se sklenkou kompotové šťávy nebo vody. Když jsou jablka měkká, přidáme cukr /pokud používáme štávu z kompotu, tak dáváme…
Do pekáče vymazaného olejem dáme pstruha (předem zakapeme citronem a osolíme). Na pánev dáme olej a orestujeme cibuli nakrájenou na kolečka a jablka zbavené jadřince,…
Máslo nakrájejte na malé kousky a prsty promněte s moukou a solí, dokud se nespojí ve velmi malé hrudky. Přidejte žloutek a vodu a zpracujte v hladké jemné těsto. Těsto…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Čatní z angreštu je jemně pikantní a lehce aromatické. S cibulí a hořčičným semínkem báječně ladí k sýrům
Dodržování bezpečnosti v kuchyni může zachránit život: Stačí poslouchat několik rad a předejdete zraněním i pobytu v nemocnici
Piškotové kakaové řezy s vanilkovým krémem a šlehačkou jsou skvělým moučníkem nejen na neděli