Jahodová zmrzlina s jogurtem a tvarohem
Recept ještě nebyl hodnocenDo misky dáme polovinu velkého půlkilového jahodového jogurtu a půl vaničky tvarohu, prošleháme metličkou nebo šlehačem, přidáme umixované jahody nebo rozmrazenou dřeň…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do misky dáme polovinu velkého půlkilového jahodového jogurtu a půl vaničky tvarohu, prošleháme metličkou nebo šlehačem, přidáme umixované jahody nebo rozmrazenou dřeň…
V misce ušleháme žloutky, do kterých postupně přiléváme olej a přisypáváme cukr. Ve šlehači ušleháme tuhý sníh z bílků. Do sněhu přimícháme žloutkovou směs a nakonec…
Ruku v ruce přichází s létem také sklizeň jahod, které nejčastěji upotřebíme v různých moučnících. Dort, skládající se z korpusu, tvarohového krému a čerstvých jahod v…
Lehoučké jako pírko a nadýchané jako obláček. Takové jsou tyto řezy se šlehačkovým krémem. Seskládáme je ze tří tenkých vrstev piškotu, které doplní právě lahodná…
V jednoduchosti je krása a chuť. A to přesně dokazují i tyto svěží poháry. Na dně se skrývají drcené kakaové sušenky, na nich leží vrstva smetanového mascarpone, kterou…
Ze studeného másla, cukru, mouky a prášku do pečiva udělejte drobenku. Jde to pochopitelně rukama, ale můžete použít i mixer a to pak trvá opravdu 3 minuty. Ušlehejte…
Mražené ovoce vložíme do nádoby. Jahody překrojíme na půl, limetky a citron na půl kolečka, vše vložíme do nádoby i s natrhanými lístky máty. Zalijeme vodou a řádně…
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme do pěny s cukrem a přidáme kakao. Bílky vyšleháme do tuha a přimícháme do žloutků. Troubu vyhřejeme na 200°C a těsto…
Očistíme jahody a nakrájíme na kousky. Ostatní suroviny na náplň promícháme v mističce. Drobenku máme hotovou také rychle, stačí krátce promíchat máslo, mouku, cukr…
Na upečený piškot kladu jahody, většinou je krájím na půlku, aby byly zhruba ve stejné výšce.Poté nalijeme na piškot s vyskládanými jahodami uvařenou směs na želé (po…
Ze surovin vymícháme hladké těsto, které vylijeme na vymazaný a vysypadný plech. Do neupečeného těsta poklademe omyté a podélně rozříznuté jahody a dáme péct. Hotový…
Krém: Z mléka, vanilkového pudinku a 3 lžic cukru uvaříme běžným postupem hustější pudink. Návod na přípravu je i na pudinkovém sáčku,jen dáme méně mléka. Kastrůlek…
1. Opláchněte jahody pod studenou tekoucí vodou a pomocí nožíku je očištěte od stopek a vykrojte jim prostředek. 2. Nakrájejte jahody na polovinu, ale několik jich…
Nejdříve si upečeme korpus. Dortovou formu o průměru 26 cm vyložíme pečícím papírem, stejně tak boky. Do ušlehaného sněhu z bílků postupně jemně vmícháme žloutky, cukr,…
Variant na osvěžující jahodový moučník je nespočet. Tento recept přináší dort, který má základní korpus pečený ze špaldové mouky, která je bohatější na živiny a vlákninu…
Na dno malých pohárků (mističek) dáme nakrájené jahody a pár mini piškotů.Zalijeme Galaretkou, necháme trochu ztuhnout.Dáme vrstvu ztužené zakysané smetany, nahoru…
1. Žloutky s polovinou cukru vymícháme do pěny. Z bílků a zbylého cukru ušleháme sníh a obě hmoty spojíme. Přidáme mouku i pudink a promícháme. Těsto rozetřeme na plech…
Slijeme šťávu z kompotu, rozmícháme v ní pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink. Máslo s cukrem vyšleháme a po částech zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané jahody. A…
Nastartujte nový den s příjemně sladkou snídaní v podobě kefírových jahodových lívanečků s jahodovým přelivem. Výborné lívanečky potěší také dětské strávníky, kteří se…
Vyšleháme pevný sníh z bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a zašleháme mouku. Do žloutkové směsi přidáme ušlehaný sníh, poprášíme kypřícím práškem a lehce jej…
Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny. Pak obě hmoty spojíme, vmícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec…
Do mléka rozklepneme vejce, přidáme cukry, mouku a kypřidlo, dobře promícháme a vytvoříme středně husté těsto (hustější než na palačinky), které necháme chvilinku odstát…
Tvaroh ušleháme s cukrem a šlehačkou. Piškoty na jedné straně seřízneme, aby byly rovné a klademe nastojato po obvodu dortové formy. Dno formy vyložíme piškoty, pokapeme…
Čokoládu na vaření si rozpustíme nad párou. Ještě horkou ji vlijeme do jednoho kelímku zakysané smetany. nemusíme se bát, nic se nestane. Zbylé dva kelímky smetany dáme…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
10 nejlepších jídel s bylinkami: Zkuste skvělé placky, pomazánku nebo bylinkový chlebíček
Náš život s celiakií: Jak jsme pátrali po bezlepkových těstovinách, kde je sehnat a které u nás nakonec vyhrály?
Hit zimní kuchyně? Červené zelí! Jak si je nejlépe vychutnat a jak na ně, aby nenadýmalo?