Vepřové karé ve vlastní šťávě
Recept ještě nebyl hodnocenVepřové kotlety si většinou spojujeme s představou dobrého, ale ne příliš zdravého řízku. Zkuste si je ale připravit v této, téměř dietní verzi. Zcela jistě budete mile…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 2 481 kJ / 593 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,00 g |
Tuky | 40,00 g |
– nasycené | 25,00 g |
– nenasycené | 15,00 g |
–– mononenasycené | 2,00 g |
–– polynenasycené | 13,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 50,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Vepřové kotlety si většinou spojujeme s představou dobrého, ale ne příliš zdravého řízku. Zkuste si je ale připravit v této, téměř dietní verzi. Zcela jistě budete mile…
Hovězí pečeně je prubířský kámen každého kuchaře. Upéct ji tak, aby byla měkká a šťavnatá, se nemusí pokaždé podařit. Podle tohoto postupu ale bude určitě vaše hovězí…
Pokud máte chuť na hovězí maso, připravte hovězí kližku na kmíně. Na slanině připravíte cibulový základ, okořeníte, přidáte maso a orestujete. Maso poté dusíte zalité…
Pokaždé nemáme čas nebo chuť trávit hodiny v kuchyni. Potom přijdou vhod recepty, kdy trouba pracuje za nás. Jedním z nich jsou pečená kuřecí stehna zámecké paní. Jsou…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Špek si nakrájíme na malé kostičky a dáme na pánev vyškvařit. Přidáme cibuli, česnek a orestujeme, přidáme maso a necháme…
Tradiční polévka s kysaným zelím, slaninou, bramborami a cibulí nám možná připomene dětství u babičky. Úplně nejlepší je s domácím zelím. Couračku zahustíme máslovou…
Receptura zdánlivě obyčejného kuřete na paprice se stává pod taktovkou vyhlášeného šéfkuchaře vymazlenou pochoutkou. Určitě stojí za to si postup mistra kuchaře…
Voňavá bramborová polévka, na které si můžete pochutnat po celý rok. Zeleninu seženeme celoročně čerstvou, nebo se dá použít mražená směs. Můžeme jí podávat s chlebem…
Když máte kousek hlávkového zelí a nevíte co s ním, uvařte si polévku. Polévka z hlávkového zelí je úplně jiná polévka, než jakou znáte z kysaného zelí. Navíc jí můžete…
Na jemno nakrájenou cibuli zesklovatíme na másle nebo oleji, přidáme pokrájené uzené maso nebo slaninu, orestujeme a zalijeme vývarem.Nejdříve přidáme do polévky…
Já jsem si postup malinko upravila, protože jsem připravovala maso vcelku a Roman Vaněk měl maso na kostky a dusil ho přímo v omáčce podobně jako guláš. Na másle se…
Maso potřeme lehce olejem a bohatě po celém obvodu osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Necháme chvilku odpočinout maso při pokojové teplotě. Ze všech stran…
Kýtu nasolíme, opepříme a necháme zatáhnout. Maso vyjmeme a na zbylém oleji osmahneme cibuli a zeleninu (nezáleží na tvaru - nakonec se omáčka bude mixovat). Až chytí…
Zeleninu očistíme, brambory nakrájíme na kostky a mrkev na kostičky.Zeleninu vložíme do uzeného vývaru. Podle chuti dosolíme, opepříme a vaříme 15 minut.Pak přidáme…
Kuřecí stehna nebo porce kuřete dobře očistíme a prsty si z vrchní části utvoříme prostor pod kůží. Porce kuřete osolíme, a do podkožní kapsy, vsuneme plátek másla. Na…
Vepřovou kotletu bez kosti (karé) naporcujeme přes vlákno na stejně silné plátky. Maso osolíme a opepříme.Do hrnce dáme rozpustit lžíci vepřového sádla a vložíme najemno…
Vepřovou kotletu nakrájíme na silné plátky a ty následně na stejně velké kostky. Maso bohatě osolíme, pokapeme trochou rozpuštěného sádla a bohatě posypeme odrhaným…
Zeleninová směs je skvělou jednoduchou a lehkou variantou bezmasého pokrmu. Můžete do ní dát různé druhy zeleniny. V tomto případě jsme použili celer, kedluben, mrkev,…
Kedlubny a brambory oloupeme a nakrájíme na stejně velké hranolky ( pokud máme velké mrkve, také). Na oleji zesklovatíme cibuli se slaninou, přidáme zeleninu, osolíme a…
Na másle si zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli, na ní orestujeme na kousky nakrájené maso, osolíme, zasypeme kari, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, zakápneme…
Maso, celou očištěnou mrkev a oloupané brambory vcelku vložíme do hrnce, osolíme a pozvolna vaříme do změknutí masa.Maso i zeleninu vyjmeme, nakrájíme a vložíme zpět.…
Vepřový bok rozporcujeme na čtyři stejně velké kusy tak, aby každý obsahoval i svůj podíl kůže. Kůži nařežeme, nejlépe za pomocí odlamovacího kutilského nože na kostičky…
Maso si převážeme, aby nám drželo tvar a potřeme lehce olejem a bohatě po celém obvodu osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Ze všech stran zprudka opečeme na trošce…
Vepřové kotlety osolíme, opepříme a bohatě posypeme drceným kmínem. Takto okořeněné kotlety obalíme v hladké mouce a na rozpáleném sádle zprudka opečeme z obou stran.…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Voňavé dýňové karí podle Adama z MasterChef Česko: Je to tak jednoduché a chutné, že to zvládne úplně každý, říká
Zámečtí kuřecí rarášci: Kousky kuřete obalené v nadýchaném pivním těstíčku jsou usmažené za chvíli a chutnají božsky
Žabka má v nabídce veganské produkty. Spolupracuje se slovenskou jedničkou na trhu