Vydatná cuketová polévka s kedlubnou a mrkví
Recept ještě nebyl hodnocenPolovinu cukety nakrajíme na malé kostičky a druhou polovinu nastrouháme na struhadle.Dáme vařit do hrnce se zeleninovým vývarem do kterého přidáme sůl (pokud je třeba)…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Polovinu cukety nakrajíme na malé kostičky a druhou polovinu nastrouháme na struhadle.Dáme vařit do hrnce se zeleninovým vývarem do kterého přidáme sůl (pokud je třeba)…
Do vroucí vody dáme na kostičky nakrájené brambory, podravku a kmín. Brambory uvaříme do měkka a přidáme tavený sýr, který necháme v polévce úplně rozvařit. Občas…
Vepřový bok rozporcujeme na čtyři stejně velké kusy tak, aby každý obsahoval i svůj podíl kůže. Kůži nařežeme, nejlépe za pomocí odlamovacího kutilského nože na kostičky…
Párková omáčka: Na sádle zpěníme cibuli, přidáme postrouhanou zeleninu, osmahneme, zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Máslovou jíšku také zředíme vývarem, přidáme…
Maso si převážeme, aby nám drželo tvar a potřeme lehce olejem a bohatě po celém obvodu osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Ze všech stran zprudka opečeme na trošce…
Kuřecí křídla zbavíme kostnatých koncových špiček (nevyhazujeme, použijeme při pečení k chuťovému zesílení výpeku). Křídla dále naporcujeme v kloubu ještě na polovic.V…
Zeleninu očistíme, brambory nakrájíme na kostky a mrkev na kostičky.Zeleninu vložíme do uzeného vývaru. Podle chuti dosolíme, opepříme a vaříme 15 minut.Pak přidáme…
Květy namočíme do studené osolené vody asi na hodinu, aby vyplaval hmyz a jiná havěť. Uvaříme si máslovou jíšku (rozpustíme máslo, přidáváme mouku a osmahneme do zlatova…
Ze slaniny oddělíme pár plátků a odložíme je na dozdobení polévky. Zbytek slaniny nakrájíme nadrobno a na kousku másla ji orestujeme.Mrkev nastrouháme najemno, brambory…
Očištěné brambory spolu s krupkami dáme vařit do vařící vody nebo vývaru. Asi po 20 minutách přisypeme pokrájenou zeleninu. Místo krupek můžeme použít i pohanku, ale…
Krůtí maso nakrájíme na kostky.Osolíme, opepříme a bohatě posypeme mletým zázvorovým práškem a lehce polijeme slunečnicovým olejem. Maso dobře promícháme a vetřeme tak…
Maso z kuřecích prsou nakrájíme tak, že z jednoho prsa uděláme šikmým řezem tři menší kousky. Každý kousek osolíme, opepříme a lehce poprášíme mletou červenou paprikou.…
Mleté vepřové maso smícháme se solí, pepřem, syrovým vejcem, uvařenou rýží a kořenící směsí Adžika. Vše dokonale spojíme v celistvou hmotu a dáme vychladit. Do velkého…
Ananasová omáčka: Ananas pokrájíme na menší kousky, vložíme do hrnečku s částí kompotové šťávy naředěné vodou a přivedeme k varu, povaříme doměkka, necháme částečně…
Maso pokrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme. Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a maso ze všech stran zprudka opečeme. Vyjmeme a do pánve vhodíme na kostičky…
Vepřovou kotletu nakrájíme na dvoucentimetrové plátky masa. Ostrým úzkým nožem, uděláme opatrně v plátku kotlety kapsu, přičemž se soustředíme na to, aby nedošlo k…
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme ji mletou paprikou, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, osolíme, okořeníme, zalijeme vodou nebo vývarem a vaříme,Cca po…
Všechny ingredience s vyjímkou protlaku, cukru, vína, jíšky a nudlí dám vařit do studené vody. Ideální je volné vaření - tažení a odebírání pěny, trvá déle, ale výsledek…
Vepřové karé si nakrájíme na 2 cm silné plátky. Z těchto plátků příčně nakrájíme 2 cm široké hranoly. Hranoly osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Na pánvi v troše…
Jednotlivé porce husích ramínek osolíme, opepříme a okmínujeme. Do pomalého hrnce (dále PH) naskládáme ramínka a podlijeme vývarem. PH přikryjeme poklicí a pomalíme na…
Na vepřovém sádle orestujeme najemno nakrájenou cibuli a utřené stroužky česneku.Přidáme paprikovou pastu, velmi rychle krátce orestujeme a podlijeme vývarem.Vložíme na…
Houby dopředu namočíme aspoň na 2 hodiny.Květák rozebereme na růžičky a opláchneme, brambory oloupeme a pokrájíme na kostky, cibuli na kostičky, očištěnou mrkev na…
Vepřové karé si převážeme pro zpevnění a udržení tvaru (válec). Připravíme si pěkně vysušenou nožičku čabajské klobásy. Do převázaného špalíku vepřového karé, si uděláme…
Vepřové kotlety osolíme a bohatě opepříme. Takto okořeněné kotlety obalíme v hladké mouce a na trošce rozpáleného sádla zprudka opečeme z obou stran. Jakmile jsou…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Léčivý med pomáhá proti bakteriím i kašli. Je lepší světlý, nebo tmavý?
Hitem internetu jsou tyhle smažené sušenky Oreo. Slavné americké pouťové jídlo je snadné na přípravu a chutná božsky
Chilli je rostlina, která nás chce zabít svým obranným mechanismem, a přesto ji milujeme. Proč?