Omáčka z bezových květů
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Přesnou hmotnost másla vám teď nenapíšu, vždy to dělám "od oka", až ji budu, letos dělat určitě vše zvážím
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 6. 2012 15:41
Anna Kocikova:no jo, to víš, když se do něčeho dám... , opraveno
2. 6. 2012 15:38
spagetka:Laděnko ty jsi to tam okopčila celé i s tím masem
Ale fakt jsme si pošmákliMěla jsem obavy,jak zlatoušek bude reagovat,ale bylo pochváleno a i hubana jsem dostalaTak ti taky Ď
Ale fakt jsme si pošmákliMěla jsem obavy,jak zlatoušek bude reagovat,ale bylo pochváleno a i hubana jsem dostalaTak ti taky Ď
2. 6. 2012 15:28
Anna Kocikova: Ani, moc děkuju za popis a fotečku. Zkusím tvůj popis zkopírovat pod ten můj receptík, je přesnější a tady by mohl zapadnout
Hurá, povedlo se a díky
Hurá, povedlo se a díky
2. 6. 2012 15:17
Špagetko,ten Tvůj zajímavý receptík mě hodně lákalMám ho už dva roky uložený,ale nechtělo se mi čekat další rok,zrovna na naší straně je bez v plném květu,tak jsem to riskla a dnes uvařila
Jestli Ti to nebude vadit,napíši kolik jsem čeho na 2 porce omáčky použila a přidám foto
Na omáčku:3 zarovnané polévkové lžíce(pl)změklého másla,2 zarovnané pl hladké mouky,250 ml tekutiny(já jsem dala mléko)3/4 kelímku zakysané smetany.
Na podušení květů:1 zarovnaná pl změklého másla,10 větších květů(nůžkama jsem odstranila silnější stonky)1 zarovnaná kl muškátového květu.
Omáčka byla taková netradiční,ale velice dobrá a my jsme si s manželem na dnešním obídku moc pochutnaliDruhý bodíček je zasloužený a tady ho máš+2
Než jsem začala s přípravou omáčky,tak jsem do papiňáku na orestovanou cibulku dala zprudka osmahnout 4 nenaklepané,lehce opepřené plátky vepřové kýty,podlila jsem 200ml horké vody+1/4kostky masoxu a od doby varu jsem pod tlakem nechala"syčet"20minut.Z původní omáčky mi zbyly cca 4 pl,které jsem smíchala se šťávou z masa,omáčka dostala úplně jinou,velice dobrou chuť a já mám další dvě porce"jiného"jídla s rýží na příští oběd
Jestli Ti to nebude vadit,napíši kolik jsem čeho na 2 porce omáčky použila a přidám foto
Na omáčku:3 zarovnané polévkové lžíce(pl)změklého másla,2 zarovnané pl hladké mouky,250 ml tekutiny(já jsem dala mléko)3/4 kelímku zakysané smetany.
Na podušení květů:1 zarovnaná pl změklého másla,10 větších květů(nůžkama jsem odstranila silnější stonky)1 zarovnaná kl muškátového květu.
Omáčka byla taková netradiční,ale velice dobrá a my jsme si s manželem na dnešním obídku moc pochutnaliDruhý bodíček je zasloužený a tady ho máš+2
Než jsem začala s přípravou omáčky,tak jsem do papiňáku na orestovanou cibulku dala zprudka osmahnout 4 nenaklepané,lehce opepřené plátky vepřové kýty,podlila jsem 200ml horké vody+1/4kostky masoxu a od doby varu jsem pod tlakem nechala"syčet"20minut.Z původní omáčky mi zbyly cca 4 pl,které jsem smíchala se šťávou z masa,omáčka dostala úplně jinou,velice dobrou chuť a já mám další dvě porce"jiného"jídla s rýží na příští oběd
24. 4. 2009 15:04
Špagetko, prepáč, ja budem spomalená. Tak ma tento receptík prekvapil, že som si to nedokázala predstaviť. Ďakujem Ti za odpoveď a želám príjemný víkend!
24. 4. 2009 11:58
Magdalenko -už je to jasnější? Omlouvám se, mně to jasné je, ale neuvědomila jsem si, že ostatním to být jasné nemusí
24. 4. 2009 09:55
Špagetko, prosím, mne nie je jasný postup, môžeš sa na to pozrieť? Kam smotana, kam kvet?
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 14 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 15 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 15 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 15 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 3 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 8 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 9 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 9 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 10 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 10 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 11 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 13 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Náš život s celiakií: Jak jsme pátrali po bezlepkových těstovinách, kde je sehnat a které u nás nakonec vyhrály?
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
Další recepty
Tématické fráze: bezove vino vino z bezoveho kvetu bezová pálenka bezové recepty bezové víno recept recept na bezové víno recepty z bezoveho květu máslová omačka obalované bezinkové květy bezovy kvet vino bezové pivo recept smazeny bezovy kvet máslová jíška bezovy vino bezová pálenka recept bezove kvety sirup polreich steak sirup z kozicek bezovy kvet smazeny obalovaný bezinkový květ
Suroviny: jíška máslová, tuk, smetana, květ muškátový, sůl
Omáčka z bezových květů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lOMr
7 názorů