Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Recept ještě nebyl hodnocenVýborný, jednoduchý recept na letní osvěžující řezy. Nadýchané těsto potřené jogurtovým krémem a ovocem s přelivem. Zde jsem použila kiwi, velmi chutné jsou však i s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 249 kJ / 60 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,07 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,07 g |
Tuky | 0,67 g |
– nasycené | 0,05 g |
– nenasycené | 0,47 g |
–– mononenasycené | 0,07 g |
–– polynenasycené | 0,40 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 3,33 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,67 g |
– cukry | 10,53 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Výborný, jednoduchý recept na letní osvěžující řezy. Nadýchané těsto potřené jogurtovým krémem a ovocem s přelivem. Zde jsem použila kiwi, velmi chutné jsou však i s…
Tento moučník se zhotovuje v různých obměnách, nejčastěji se nazývá jako Žravé řezy. Těsto a smetanová náplň je vždy téměř stejná, mění se jen druh ovoce a různě…
Jablko omyjeme, očistíme a nakrájíme ho na malé kousky (neloupeme). Totéž provedeme i s kiwi a řapíkatým celerem. Nakonec přidáme limetkovou šťávu a vodu. Vše…
Jablka zbavíme jadřinců a nastrouháme je na hrubém struhadle.Kiwi oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.Poté smícháme nastrouhaná jablka, kiwi, přidáme cukr a…
Kombinace lehce nakyslé rebarbory a slaďoučkých jahod, jde prostě k sobě. Moučník zajímavé chuti, se žmolenkou a dvěma druhy želatiny na povrchu, zpříjemní posezení u…
piškoty upečeme ve dvou dortových formách /jedna velká, druhá malá/ šlehačku vyšleháme s cukrem, přidáme zakysanou smetanu a nabobtnanou želatinu, osladíme a nalyjeme…
Ovesné vločky vsypeme do hrnce s vařící vodou a necháme přejít varem. Pokud použijeme jinou obilovinu, tak ji uvaříme obvyklým způsobem, ale tak, aby na konci varu byla…
Ingredience na krém vyšlehám ve vyšší nádobě do hladka a husta.Do kastrůlku pokrájíme jahody na drobno, přidáme cukr, limetkovou šťávu a kůru, přilijeme trochu vody a…
Žloutky s cukrem utřeme do běla, přidáme olej,mléko a mouku s práškem do pečiva, uděláme těsto, do kterého opatrně vmícháme sníh z bílků. Dáme upéct a necháme vychladit.…
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, potom vmícháme vodu a olej, prášek do pečiva, hladkou mouku a nakonec lehce vmícháme ušlehané bílky. Těsto nalijeme na vyšší plech,…
Ochutnejte tento vynikající džem z rebarbory a kiwi. Díky této neobvyklé kombinaci je džem příjemně kyselý a osvěžující. Pokud chcete trochu pikantnější chuť, můžete…
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, lehce vmícháme mouku.Těsto na vymazaném a vysypaném plechu upečeme.Po vychladnutí piškot potřeme šlehačkovým krémem a poklademe…
Malé ovocné košíčky s pudinkovým krémem, jsou ozdobou každé narozeninové oslavy. Jejich chuť je lahodná a v ústech se jen lehce rozplynou. Použít můžete jakýkoliv druh…
Nejdříve rozpustíme čokoládu ve vodní lázni. Rýžové chlebíčky nalámeme (nadrtíme) na menší kousky a smícháme s rozehřátou čokoládou. Hmotu z rýžových chlebíčků a…
Těsto: celá vejce ušleháme s cukrem a postupně za stálého šlehání přidáváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Těsto dáme do máslem vymazané a…
Bílky šleháme na sníh a postupně přisypávám cukr až bude sníh s cukrem dělat špičky, přisypu maizenu a přidám lžičku vinného octa a ještě prošlehám. Na pečící papír…
banan rozpulime a nakrajime na 1cm silne kousky kiwi oloupeme a rozctvrtime a nakrajime na platky mandarinky oloupeme. Pridame jeste par kulicek hroznoveho vina jako…
Do mísy dáme mouku s cukrem, olej, citr. kůru, vlažné mléko. Jahody rozmixujeme, pokud jsou čerstvé, můžeme přilít trochu mléka k jahodám, aby se lépe mixovaly. Poté je…
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přilijeme vlažnou vodu a olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme ke žloutkům. Dobře promícháme a přidáme ušlehaný sníh z…
Brambory, mrkev a červenou řepu uvařím, oloupu a nastrouhám na jemno. Pak smíchám brambory, cibuli na jemno a na kousíčky nakrájenou rybu /matejsy/. Z této směsi udělám…
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a za stálého šlehání k němu přidáme cukr, po jednom žloutky, po troškách olej a horkou vodu. Směs stále šleháme do husté…
Recept, který dokáže posunout "obyčejnou" mléčnou rýži až na práh kulinářských soutěží. Hebká rýže a na ní ovoce ve sladké šťávě citrusů. Buďte si jistí, že stolovníky…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Přidáno 26. 4. 2024 11:33