Kadlíkův kopřivový špenát
Recept ještě nebyl hodnocenNež rozepíšu postup výroby tohoto pokrmu, musím odbočit a uvést, jakou averzi ke špenátu jsem musel překonat. Už od ranného dětství, ač milovník přírody, botaniky,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Než rozepíšu postup výroby tohoto pokrmu, musím odbočit a uvést, jakou averzi ke špenátu jsem musel překonat. Už od ranného dětství, ač milovník přírody, botaniky,…
Pstruhy očistíme, uvnitř osolíme a bříško jim vycpeme směsí omytých a osušených bylin. Osolíme i vně, povrch potřeme olejem a grilujeme nebo pečeme dočervena. Hotovým…
V míse vyšleháme změklé máslo se žloutky a Lučinou do pěny. Přidáme na kostičky nakrájený toustový chléb, zalijeme mlékem, smetanou lehce promícháme a necháme odpočinout…
Na Velikonoce se tradičně peče nádivka, hlavička, z masa. Je jakýmsi pomyslným znamením přechodu z půstu k hodování. V tomto receptu je použito jak uzené, tak i vepřové…
Jaké by to byly Velikonoce bez pravé velikonoční nádivky plné vajec a jarních bylinek! Ať už je kopřivová, špenátová, s medvědím česnekem, s uzeninou či bez - ta s…
Tuto jednoduchou jarní polévku připravíme velmi rychle. Jako základ použijeme jíšku z dětské krupičky, v polévce povaříme brambory a na závěr přidáme čerstvé mladé…
Považovali jste dosud kopřivy jen za nežádoucí plevel? Zásadní chyba – po patřičné úpravě se z nich totiž stává výtečná a zdravá lahůdka. Pokud chcete omáčky míň,…
Kopřivy zalijeme vroucí vodou, osolíme a vaříme asi 10 min. V podmáslí rozšleháme mouku a zalijeme do vývaru. Provaříme dalších 10 min. Dochutíme octem, solí (eventuelně…
Listy žihľavy umyjeme v studenej vode, vhodíme do vriacej vody, vypneme zdroj tepla. Po chvíli vyberieme - scedíme a vymačkáme od vody, posekáme na drobno na doske. Do…
Ze zbytků kuřete uvaříme vývar a vyndáme si je na prkýnko. Pak přisypeme nastrouhanou mrkev s celerem, přidáme kuřecí bujon, Vegetu a bílou část lahůdkové cibulky na…
Na povrchu dozlatova a dokřupava upečená, uvnitř nadýchaná nádivka krásně voní uzeným masem a svěží vzhled jí dodávají zelené kopřivy. Můžeme ji podávat jako hlavní chod…
Jarní nádivka je zpravidla plná masa a bylinek. Podle tohoto receptu si připravíme nádivku jednotlivě pečenou v zapékacích mističkách a použijeme do ní uzená kuřecí…
Hned tři různé pomazánky se skrývají v tomto receptu. Každá z nich má však ve svém základu vajíčka. Jednu dochutíme sardelkou, do druhé přidáme štiplavý křen a ve třetí…
Mladé kopřivy jsou velmi bohaté na vitamíny a minerály. Skvěle se hodí na přípravu chutné zelené jarní polévky. Polévku zjemníme na závěr smetanou a přidáme do ní…
Jemné, šťavnaté a po kopřivách lehce pikantní kuřecí maso se hodí podávat v prvních jarních dnech, jelikož jde o skvělý odlehčený pokrm. Kuřecí maso je snadné na…
Jaro ze země konečně vylákalo první zelené bylinky – mladé kopřivy. Můžeme si je upravit na mnoho způsobů, třeba z nich uvařit polévku. V polévce kopřiva působí…
Kopřivy v kuchyni můžeme využít mnoha způsoby: uvařit z nich polévku, špenát, nebo použít jako součást nádivky do košíčků. Listy kopřivy mají mnoho léčivých účinků.…
Klasickou jarní nádivku můžeme připravit i v zapékacích mističkách, poslouží pak jako skvělá svačinka. Voní po uzeném mase, díky bílkovému sněhu je nadýchaná a svěžest a…
Ulehčete si přípravu Velikonoc s mletou a jednoduchou velikonoční roládou. Tato lahodná pochoutka spojuje snadnou přípravu s vynikající chutí voňavého uzeného masa, sýru…
Oloupané brambory jemně nastrouháme, slijeme z nich vodu, přidáme mouku, vejce, sůl a muškátový oříšek.Těsto rozprostřeme v tenčí vrstvě na sádlem dobře vymazaný a…
Listový špenát, kopřivy a medvědí česnek spaříme cca 2 minuty ve vroucí mírně osolené vodě, scedíme a drobně překrájíme. Na másle necháme zesklovatět jemně nakrájenou…
Nejdříve rozmixujeme vodu s kopřivami, postupně přidáváme kustovnici a nakonec jahody.
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm silné plátky. Uzené maso nakrájíme na drobné kostky. Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme jí se 3…
Na pánev dáme rozehřát 30 g másla a na něm restujeme mražený zelený hrášek - a to tak dlouho, dokud se nerozmrazí a voda nevypaří, tedy zhruba 2 minut. Mladé kopřivy…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Přidáno 17. 5. 2024 14:21