Lilek v petrželkovém těstíčku pečený v troubě
Recept ještě nebyl hodnocenLilek nakrájíme na cca - 1 cm kolečka. Osolíme ho a necháme asi 15 minut vypotit. Poté ho osušíme utěrkou.Připravíme hustší těstíčko smícháním všech surovin. Nachystáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lilek nakrájíme na cca - 1 cm kolečka. Osolíme ho a necháme asi 15 minut vypotit. Poté ho osušíme utěrkou.Připravíme hustší těstíčko smícháním všech surovin. Nachystáme…
Maso kloubama lehce naklepeme, okořeníme ( sůl, pepř , grilovací koření , česnek s chilli a pod.), cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, papriky očistíme od…
Malé zlatavé houstičky připravíme z nekynutého tvarohového těsta a ochutíme naším oblíbeným kořením a semínky dle chuti. Houstičky potřeme mlékem, posypeme kmínem, mákem…
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, osolíme, okořeníme a orestujeme. Necháme cca 15 minut pustit šťávu na mírnějším ohni a pak přilijeme…
Květák se dá připravovat na stovky způsobů, můžeme jej zapéct s bramborami, sýrem, šunkou a cibulí, zalít vejci, rozšlehanými se smetanou a nakonec zasypat strouhaným…
Milovníci škvarků jistě ocení toto spojení v univerzální placky. Takto připravované placky jsou díky překládání těsta vláčné a nadýchané, vůbec nejsou suché a vydrží…
Do hrnce rozdrobíme tvaroh, zalijeme mlékem a přivedeme těsně pod bod varu. Přidáme citronovou šťávu (ne citronku!) a hrnec odstavíme z plotny. Mléko se srazí. Celou…
Smícháme vejce, mouku, pivo, koření do rybích salátů, provensálské koření (nebo jiné, které nám chutná) nastrouhaný eidam a vytvoříme hustější hmotu. Nerozmražené…
Slané tyčinky z listového těsta, s uzeným sýrem, okořeněné mletou paprikou, můžete připravit jako pohoštění k posezení u piva či vína a jaké další koření či semínka…
Nastříháme si alobal, aby byl větší než plátek masa, můžeme dát i dvojitě.Plátek masa položíme na alobal, jenom lehce naklepeme, osolíme, potřeme oblíbeným kořením,…
Maso omyjeme, osolíme a dáme do pekáče. Posypeme kořením na krůtu. Přidáme krájené žampiony, tymián a šalvěj.Dáme péct cca tři hodiny na 150°C. Na závěr dáme na 200°C a…
Baklažán umyjeme, nakrájame na cca 1 cm, osolíme necháme vypotit.Osušíme, okoreníme, ukladáme na peč. papier, na každé koliesko položíme plátok cesnaku, na to koliesko…
Tento salát připravíme z nakládaných sleďů, vařené mrkve, cibule a sladkokyselé okurky. Všechny suroviny spojíme sladkou smetanou a dochutíme pepřem, bobkovým listem a…
Ochucenou sekanou rozprostřeme na mokrý mikroténový sáček. Na ni položíme vepřovou panenku, kterou jsme předtím "ováleli" v bylinkách. Zamotáme do sekané a pečeme.…
Honí vás mlsná na něco slaného, křupavého? Nebo musíte bleskově připravit něco k zakousnutí k dobrému pivu, protože se ohlásila nečekaná návštěva? Pokud máte pár…
Králika naporcujeme,prešpikujeme cesnakom,dáme do pekáča, okoreníme, osolíme, potreme mletým kmínom, pridáme nakrájané zemiaky, olej,môžme si to pripraviť aj večer.…
Maso nakrájíme na kostky cca 1,5 cm silné.V litrové míse připravíme marinádu na maso. Smícháme půl lžíce tmavé sojové omáčky, 1 lžíce světlé sojové omáčky, 2 lžíce vína,…
Změklý tuk přidáme s tvarohem do mísy s moukou a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme asi hodinu odpočinout v chladnu. Množství mouky záleží na vodnatosti…
Brambory uvaříme a nakrájíme na plátky, které klademe do olejem vymazaných zapékacích misek. Použijeme asi 2/3 brambor. Plátky libovolného vepřového masa si okořeníme a…
Krkovici vcelku zprudka osmažíme v pánvi na dvou lžících oleje zcela dozlatova ze všech stran. Maso přendáme do pekáčku a celé potřeme směsí koření. Podlijeme cca 250 ml…
Směs mas nameleme do misky (nebo použijeme koupené mleté), přilijeme studenou vodu a dobře promícháme. Podle chuti přidáme koření, 1-2 špetky od každého, a sůl. Nakonec…
Dáme vařit mléko, ale vypneme ho těsně před tím, než se začne vařit. Přidáme ocet, zamícháme a necháme chvíli srážet.Potom vyložíme cedník plínkou nebo plátýnkem a…
Vydatná polévka se spoustou zeleniny která zahřeje v chladnějším období. Není náročná na přípravu. Pokud se vám nechce vařit malé kroupy, můžete zkusit místo nich přidat…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Doktorka Kateřina Cajthamlová z pořadu Jste to, co jíte: Když chcete hubnout, nejdříve se zbavte toxických vztahů
Křehké rohlíčky z kynutého těsta jsou vláčné a božsky chutnají. Stačí jeden trik s kváskem a připravené jsou během pár minut
Štědračka: Valašská vánoční polévka v sobě spojuje to nejlepší z kuchyně. Ochutnejte!