Králík se šlehačkou a bramborem
Recept ještě nebyl hodnocenNejlépe den předem si králičí maso nakrájíme na kostky a naložíme do soli, oleje a česneku. Brambory si očistíme a nakrájíme na plátky, stejně tak pórek a cibulku. Do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejlépe den předem si králičí maso nakrájíme na kostky a naložíme do soli, oleje a česneku. Brambory si očistíme a nakrájíme na plátky, stejně tak pórek a cibulku. Do…
Připravíme si porce králíka, osolíme ho z obou stran a posypeme zázvorem. Na nakrájené slanině si opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, na ní dáme připravené porce králíka…
Zeleninu si nakrájíme a posolíme, aby pustila šťávu. Králíka potřeme olejem, dáme do pekáče a posypeme solí, pepřem, jalovcem, tymiánem a hřebíčkem. Přidáme brambory,…
Naporcovaného králíka dobře opláchneme. Pancettu, kterou máme úmyslně nakrájenou na silné plátky, rozkrájíme na klínky a dáme na tácku zmrazit do mrazničky – bude se nám…
Maso opláchneme, osolíme, potřeme hořčicí a dáme do pekáče. Posypeme česnekem, provensálským kořením a podlijeme vínem. Na maso poklademe slaninu, jestli je libová,…
Do horkého vývaru vložíme očištěné části králíka, játra nakrájená na kousky a pomalým varem vaříme do změknutí masa (cca 50 min.) Okořeníme dle chuti. Měkké maso…
Omytého králíka naporcujte, osušte, poprašte moukou a prudce opečte na olivovém oleji. Dejte do pekáče, zalijte omáčkou a pečte nezakrytého asi 40 minut při 180°C, v…
Houby a 1 cibuli nakrájíme na drobno. Vložíme na pánev a podlijeme trochou vody, jen tolik, aby se směs nepřipálila. Houby další vodu tepelným zpracováním samy pustí. …
Králíka si omyjeme, naporcujeme. Petželku nakrájíme a v ní obalíme porce králíka, čím více, tím lépe, pak obalíme v hladké mouce a dáme prudce osmažit do pánve, na…
Králíka vykostíme, pokrájíme na menší kousky a dáme vařit do vody tak, aby bylo vše ponořeno. Vaříme velice mírně (táhneme), vznikající pěnu odebíráme pryč. Na 2 kg…
V kastrolu rozehřejeme rostlinné máslo. Na ní opečeme vykostěné maso. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme. Když je králík téměř měkký, vydusíme šťávu na tuk,…
Vykoštěný zadek z králíka pokrájíme na kousky. Na pánvi WOK zpěníme cibuli na trošce oleje a přidáme kousky z králíka, posypeme grilovacím kořením a provensálským…
Můj králík byl pěkný "cvalda" a měl v bříšku krásné proužky tuku. A protože se má zužitkovat všechno, využila jsem ho do rolády. Přidá mu na vláčnosti i chuti.Maso…
Králičí hřbet očistíme, osušíme a okořeníme. Ořez umeleme nebo rozmixujeme najemno a okořeníme. Na každý díl hřbetu poklademe listy, na ně rozetřeme mix masa, posypeme…
Králíka si umyjeme, naporcujeme a nejlépe den předem naložíme do marinády. Na větší pánev si dáme 2 lžíce sádla a na něm zlehka osmažíme na kostičky nakrájenou cibulku.…
Vykoštěného králíka naporcuji na malé kousky (5krát5), taktéž bůček i slaninu ta může i na menší. Osolím, načesnekuji, okořením (pozor na slané druhy koření), vložím do…
Příloha: Brambory umyjeme a neloupané rozkrojíme,dáme do pekáče společně s rajčaty a 4 stroužky česneku,zakapeme olejem,wolt.omáčkou a štávou s 1/2 citronu, dle potřeby…
Králíka naporcujeme - odřežeme zadní i přední nohy, hřbet a hrudní koš, použijeme jen nohy a část hřbetu, zbytek užijeme na polévku nebo necháme zamrazit na později…
Králíka vykostíme, osolíme a naklepeme přes folii. Kosti z králíka dáme vařit společně s citonovou trávou a uděláme si silný vývar na podlévání rolády. Maso spolu se…
Maso omyjeme, osolíme, posypeme kořením, dáme do pekáčku, polijeme olejem a vodou, přiklopíme a dáme péci na 250°C. Připravíme si zeleninu, ředkvičky a mrkev nastrouháme…
Do oleje přimícháme prolisovaný nebo utřený česnek, nastrouhanou cibuli, ocet, koření, sůl a dobře promícháme. Jednotlivé díly králíka (ale může to být i kuře) potřeme…
Slaninu nakrájíme na kostky a rozškvaříme. Přidáme nakrájenou cibuli a malinko oleje s máslem a orestujeme. Přidáme nakrájená játra, nasekaný česnek a za stálého míchání…
Cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka, celerovou a petrželovou nať pokrájíme a smícháme s ostatními ingrediencemi. V této směsi necháme 24 hodiny marinovat naporcovaného…
Základní vývar je stejný – do studené vody vložíme králičí směs masa, veškeré koření (nejlépe vložené do uzavřeného sítka jako na čaj nebo do nějakého pytlíčku ) a…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Michael Jackson byl vegetarián, který neměl rád zeleninu, říká zpěvákův osobní kuchař. Král popu ale občas zhřešil smaženým kuřetem
Zpěvák Bob Dylan slaví 82. narozeniny. Nejlepším dárkem pro něj býval vynikající banánový chléb od jeho maminky
Historie preclíků: Původně měly připomínat ruce sepjaté k modlitbě. Dnes se podávají k pivu!