Uzené placky s kapustou
Recept ještě nebyl hodnocenUvařené maso posekáme v mixéru nebo umeleme na strojku. Na másle si usmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, kterou přidáme spolu s vejci, najemno nastrouhaným uzeným…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uvařené maso posekáme v mixéru nebo umeleme na strojku. Na másle si usmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, kterou přidáme spolu s vejci, najemno nastrouhaným uzeným…
Do mísy prosejeme mouku, promícháme se solí a pepřem a doprostřed uděláme důlek. Vsypeme droždí, zalijeme trochou vlahého mléka a necháme kvásek vzejít. Přidáme olej,…
Tato klasická slovenská sváteční polévka je plná výborných surovin. Zelí, několik druhů masa, klobásky, houby, feferonky - to vše vydá při dlouhém vaření své chutě…
Růžičkovou kapustu uvaříme, pokrájenou anglickou a krkovičku osmahneme nasucho na pánvi a smícháme s kapustou. Z másla a mouky uděláme jíšku, zředíme ji mlékem,…
Večer namočíme prebratú fazuľu. Na masti, oleji osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme posekaný cesnak, necháme zavoňať, zasypeme paprikou, vlejeme víno, pretlak, pridáme…
Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a usmažíme jíšku do růžova. Zalijeme asi 1,5 litrem vody, dobře rozmícháme a přivedeme k varu. Potom…
Stehna v kloubu rozdělíme a rozřízneme na dvě části. Ty osolíme, opepříme a zprudka opečeme z obou stran na pánvi, v které máme olej a máslo. Maso přendáme do zapékací…
Na rozehřáté sádlo nasypeme na kolečka nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou zeleninu, na plátky nakrájený česnek a přidáme koření. Vše orestujeme a přidáme maso…
Maso den předem nasolíme, opepříme a potřeme česnekem. Zakápneme olejem a přikryté uložíme do lednice. Druhý den svážeme potravinářským provázkem, aby drželo tvar.…
Maso nakrájíme na kostky velikosti sousta. Cibuli a pórek nakrájíme na půlkolečka. Na sádle opečeme maso a po chvíli přidáme cibuli s pórkem. Restujeme společně asi 6-7…
Česnek prolisujeme a maso z obou stran potřeme. Cibuli nakrájíme na klínky a zbylým česnekem dáme do pekáčku. Maso položíme na cibuli, podlijeme a na každý kousek dáme…
Pravá, tradiční velikonoční nádivka je prvním jídlem po skončení velikonočního půstu, a proto by měla být vydatná, sytá a plná uzeného masa, vajec a bylinek. Pokud…
Krkovičku si pomeleme na mlýnku.Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku. Zředíme jí vývarem nebo mlékem na konzistenci husté kaše. Až vychladne, přidáme dva žloutky…
Zelí opláchneme. Cibuli nakrájíme, na olivovém oleji zpěníme, přidáme zelí, podlijeme vodou.Zelí 10 minut dusíme, občas promícháme, zaprášíme moukou.Na plech poklademe…
Řízky: Uzenou krkovičku nakrájíme na plátky, ale nenaklepáváme. Opepříme. Můžeme je také potřít lehce česnekem. Obalíme v trojobalu (hladká mouka, osolená vajíčka a…
1. Dno pekáče vyložíme slaninou. Na slaninu rozložíme polovinu kysaného zelí, půl dávky koření, pak brambory nakrájené na plátky, na kolečka nakrájenou klobásu, párek,…
Uzené maso vaříme do měkka, cca 45 minut. Brambory oloupeme, nakrájíme a se solí uvaříme. Uvařené brambory rozšťoucháme s máslem a nakrájenou cibulkou.Na lžičce másla…
Žebra rozdělíme na menší části. Ty dáme do pekáče, osolíme, opepříme, zakápneme olejem, přidáme na měsíčky pokrájenou cibuli, rozebraný česnek, na kostky pokrájenou…
Dáme vařit dost vody, aby se těstoviny nelepily. Do vody hodíme kostky masoxu a dvě lžičky soli a přidáme trošku oleje. Když se voda začne vařit, vsypeme do ní…
Brambory nastrouháme(2/3 na jemném struhadle a 1/3 na hrubém struhadle. Slijeme přebytečnou vodu co brambory pustí.Na jemném struhadle strouháme česnek podle chuti a na…
Uvařenou krkovici nakrájíme na plátky, brambory také na plátky a smícháme je s kmínem a usmaženou 1/2 cibule. Do pekáčku vymazaného sádlem klademe brambory, potom zelí,…
Cez noc namočené strukoviny scedíme, dáme spolu s krúpami do hrnca s čistou vodou a necháme zovrieť. Hneď potom scedíme. Na oleji speníme nadrobno posekanú cibuľu,…
Krkovičku vložíme do kastrůlku, přikryjeme pokličkou a necháme ohřívat na cca 110°C. Hrách jen lehce propereme a necháme cca 15 minut vařit (do změknutí). Až je měkký,…
Přidáno před 5 minutami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 30. 5. 2024 11:15
Přidáno 30. 5. 2024 10:16
Placki ziemniaczane: Polské bramboráky se podobají těm českým, ale často se jedí i nasladko
Souboj na talíři završil fantastický houbový guláš pod taktovkou Jana Punčocháře. Jak tohle levné jídlo připravit dokonale?
Když zbyde vánočka, co z ní připravit? Francouzský toust nebo jednoduchý crumble!