Kančí guláš se šťouchanými brambory
Recept ještě nebyl hodnocenDo tlakového hrnce vložíme na rozpálený olivový olej a sádlo všechnu nakrájenou cibuli a bobkové listy, za občasného zamíchání necháme zesklovatět. Pak přidáme kmín,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do tlakového hrnce vložíme na rozpálený olivový olej a sádlo všechnu nakrájenou cibuli a bobkové listy, za občasného zamíchání necháme zesklovatět. Pak přidáme kmín,…
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme. Do vyšší nádoby dáme smetanu hořčici a cibuli. Projedeme to lehce ponorným mixérem na hladkou marinádu. Přidáme…
Zelí nakrájíme na drobné nudličky, osolíme a necháme chvíli uležet. Rohlík nakrájený na kostky zalijeme mlékem a necháme změknout. Vejce rozšleháme a smícháme se zelím a…
Základem jsou brambory, tvarůžky a vejce. Záměrně neuvádím množství zeleniny, lze kombinovat podle chuti. Nakrájené brambory na plátky prohřejeme krátce na oleji,…
Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme ji na oleji. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli, potom papriku, pepř, libeček, majoránku, protlak, nakrájené brambory na menší…
Vše rozšleháme lžičkou, pokud je moc řídké, přidáme jáhlovou instantní kaši. Lžičkou tvoříme nočky a dáváme do vařícího se vývaru se zeleninou. Navaří se.
Uzený vývar mám v mrazu, zredukovaný na menší množství, aby nezabral moc místa. Vyklopím do hrnce, přdám asi 500 ml vody a vsypu červenou čočku (nenadýmá tolik). Nechám…
Na omáčku nakrájíme pórek na drobno a na másle necháme zesklovatět. Přidáme mouku a po restování zalijeme vývarem. Okořeníme a necháme asi 15 minut vařit s občasným…
Pohanku propláchneme, zalijeme 1.5-násobkem vody, osolíme a přidáme sušené bylinky dle chuti (kdo chce, může přidat i kostku zeleninového bujonu, já se mu ale raději…
1.Kedlubny a brambory zbavíme slupek, nakrájíme na kostky. 2.Do hrnce dáme olej, nakrájenou kedlubnu, brambory a krátce orestujeme-stále mícháme, aby se zelenina…
Kostky filé necháme na půl rozmrazit a překrojíme na trojúhelníky. Osolíme a opepříme. Strouhanku smícháme s nastrouhaným sýrem a libečkem. Vejce rozšleháme s mlékem a…
Základní vývar je stejný – do studené vody vložíme králičí směs masa, veškeré koření (nejlépe vložené do uzavřeného sítka jako na čaj nebo do nějakého pytlíčku ) a…
Na oleji jemně osmahneme polentu, přidáme Thai omáčku, kokosové mléko a smetanu. Důkladně promícháme a na menším příkonu tepla necháme přikryté dusit.Mezitím nakrájíme…
Směs na sekanou zalijeme 2 dcl vroucí vody, promícháme a necháme odpočinout. Mezitím nasekáme maso na malinké kousky (lze i umlít).Okořeníme, vsypeme houby (bez namáčení…
Brambory a mrkev oloupeme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme na menší kousky.Na hlubší pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje s máslem a přidáme mrkev s brambory. Osolíme a…
V hlubší misce smícháme obě omáčky a všechny ostatní ingredience, důkladně promícháme.Na rozpáleném oleji ve wok pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku a česnekové…
Troubu předehřejeme na 200 °C.Na plech položíme alobal a do něj vložíme všechen česnek rozebraný na měsíčky a zakápneme 1 lžící olivového oleje. Alobal zabalíme a…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Škubánky s mákem jako od babičky: Posypané cukrem a zalité máslem chutnají božsky, přitom jsou levné a hotové za chvíli
Mořské řasy jako potravina budoucnosti: Patří nejen do sushi, využít je můžeme i do mnoha dalších pokrmů
Slavné české kuchařské knihy: Podle Rettigové, Sandtnerky i Kejřové se učily vařit a péct celé generace