Rozkvetlý čokoládový dort
Recept ještě nebyl hodnocenUšleháme žloutky s půlkou cukru do husta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva. Po ušlehání žloutků si vyšleháme bílky s druhou půlkou cukru v míse, do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ušleháme žloutky s půlkou cukru do husta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva. Po ušlehání žloutků si vyšleháme bílky s druhou půlkou cukru v míse, do…
Maso rozložíme, potřeme křenem a poklademe šunkou, na kterou dáme na silnější plátky nakrájená jablíčka. Dáme marmeládu a srolujeme. Necháme 15 min. odpočinout. Pak dáme…
Viz fota -chtěla jsem vám nafotit podrobněji dotvarování,ale když jsem se do toho pustila,tak jsem se do toho zabrala,že jsem na vás zapoměla tak snad se to bude někomu…
Oddělíme bílky a žloutky. Bílky vyšleháme s cukrem do tuha. Zašleháme žloutky, pak mouku s práškem do pečiva a karobem + olej. Vznikne polotekuté těsto. Přelijeme do…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháme olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a ořechy, střídavě s vodou zlehka vmícháme do vaječné pěny. Hmotu nalijeme…
V míse vyšleháme tuk, vanilkovou dřeň a cukr (raději umletý najemno) do světlé pěny. V další míse smícháme prosátou mouku s mletými mandlemi. Moučnou směs přidáme do…
Prosijeme hladkou mouku s moučkovým cukrem. Přidáme změklou Heru a vypracujeme těsto.Hotové těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme do ledničky asi na 2 hodiny. Není…
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáváme horkou vodu a mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh z bílků. (formu jsem měla větší než klasický dort cca…
Smícháme všechny sypké směsi a postupně zamícháváme tekuté. Vypracujeme hladké těsto, nalijeme na plech s vysokým krajem. Piškoty slepíme k sobě marmeládou a…
Smícháme všechny sypké směsi a postupně zamícháváme tekuté. Vypracujeme hladké těsto, nalijeme na plech s vysokým krajem. Piškoty slepíme k sobě marmeládou a…
Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme se špetkou soli do téměř tuha, pak postupně přidáváme cukr a šleháme do tuha. Sníh musí být pevný a lesklý - na nejvyšší…
Přísady všechny na těsto smícháme nalijeme do formy nezapomenem formu vysypat moukou čím koliv. Pečeme na 200 stupňů do zlatova. Necháme vychladnout. Poté ušleháme…
Brambory si uvařím den předem. Oloupu a nastrouhám najemno. Cibulku osmahnu na másle do sklovata. Eidam také nastrouhám a přidám k bramborům spolu s moukou, vejcem a…
Z mléka, vanilkového pudinku a cukru uvaříme klasický pudink. Necháme jen trochu vychladnout, dáme do mixéru, přidáme tvaroh a společně rozmixujeme.Do připravených…
Vyšlehat máslo s cukrem (cukr. moučka a vanilkový cukr) do pěny. Přidát skořici, vejce a vyšlehat. Část mouky prosít do hmoty. Postupně přidávat ostatni mouku a rukama…
Vločky rozmixujeme na ovesnou mouku a přemístíme do mísy.Mrkev nastrouháme na struhadle najemno a přidáme ji do mísy k rozmixovaným vločkám.Přidáme tvaroh a promícháme.…
Korpus upečeme o den dříve. Druhý den dvakrát prořízneme, jeden díl pomažeme marmeládou, přiložíme další korpus a pomažeme ho ušlehanou šlehačkou se ztužovačem, přidáme…
puding uvaríme podľa návodu (lepšie je urobiť ho tuhší), piškóty namáčame v káve a pokladáme do misky, vrch piškót potrieme lekvárom, dáme ďalšiu vrstvu piškót a…
Korpus: Je to recept do formy 23 cm, takže na větší přizpůsobíme množství. Ušleháme žloutky s půlkou cukru dohusta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva.…
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké) a zapneme program Klasik (Základní). Péct stačí 40-45 minut, jestli je hotový, zkontrolujeme špejlí.
Máslo s cukrem a vanilkovým aroma vyšleháme do jemné pěny, poté přidáme vajíčko a dále šleháme. V jiné míse smícháme mleté mandle s bezlepkovou moukou a tuto suchou směs…
Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháváme pomalu cukr, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby) a poté necháme…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Pečená bramborová roláda: Nejlepší je plněná směsí uzeného masa a kysaného zelí, před vysušením ji ochrání pečicí papír a sádlo
V domácím jogurtovači připravíte skvělé jogurty za pár korun. Podle čeho vyberete vhodný přístroj?
Vepřo knedlo zelo je nesmrtelná česká klasika. Poradíme, jak ji mít nejlepší!