Vánoční perníčky 2
Recept ještě nebyl hodnocenKrásně měkké perníčky, vonící po medu, nesmí chybět mezi vánočním cukrovím. Bez nich by to prostě nebyly ty pravé Vánoce. Jejich příprava není nijak složitá, jak na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krásně měkké perníčky, vonící po medu, nesmí chybět mezi vánočním cukrovím. Bez nich by to prostě nebyly ty pravé Vánoce. Jejich příprava není nijak složitá, jak na…
Perníčky ve tvaru Hello Kitty udělají radost hlavně dětem a budou ozdobou každé dětské oslavy narozenin. Z těsta však můžete vykrojit i jiné tvary a připravit tak…
Medové perníčky z žitné mouky, provoněné citronovou kůrou, jsou krásně měkké a v puse se jenom rozplývají. Nechte volnou ruku své fantazii a ozdobit je můžete jak se vám…
Špaldovo-žitné perníčky můžete připravit hned ve dvou variantách. Ozdobené rumovou polevou, nebo slepené švestkovými povidly, máčené v čokoládě. Ať už se rozhodnete pro…
Směs pikantního koření a medu tvoří, kromě jiného, základ perníkového těsta. Při jeho přípravě bychom také měli dbát na jeho odležení, aby se rozvinuly chutě.…
Medové perníčky z žitné mouky, ozdobené bílkovou polevou, se stanou hitem letošních Vánoc. Do jejich vykrajování a zdobení můžete zapojit i vaše ratolesti, kterým budou…
Medové těsto s perníkovým kořením je základ pro sladké voňavé perníčky. Někdo pak přibarvuje těsto kakaem. V tomto receptu do těsta ještě navíc nastrouháme čokoládu.…
Perníčky můžete připravit i trošku méně tradičně, například s příchutí kávy. Budou se výborně hodit k odpolednímu pohoštění. Samozřejmě je nesmíte zapomenout krásně…
Až si připravíte těsto na tyto perníčky, budete moci posoudit zda i pro vás to budou AAA perníčky. Takové ty, které budete rádi připravovat. Sladké medové perníčky…
Perníčky s vitráží jsou roztomilý nápad na ozvláštnění zdobených perníčků. Představte si, jak se budou vyjímat perníčky s průhlednými okénky třeba na vašem vánočním…
Tyto perníčky rozhodně nejsou dietní, ale i nedietní pokrmy lze rozumné míře konzumovat a nevyrobit si tím potíže s nadváhou.
Slávinka, podle které jsou pojmenovány tyto sladké medové pochoutky, má skutečně vymazlený a podrobný recept na pečení. Můžete se jím bez obav řídit. Výsledkem budou…
Máte-li doma ratolesti, které se rády pohybují v kuchyni, předejte jim tento recept na sladké a voňavé perníčky. Za vaší drobné asistence se mohou postarat o upečení…
Perníčky by neměly chybět na žádném vánočním stole. Jejich chuť tvoří zejména kombinace medu a koření v těstě. Po upečení oblíbených tvarů můžete spolu s dětmi zdobit…
Jedním z prvních druhů cukroví, které pečeme před Vánoci, jsou perníčky. Svojí medovou a kořeněnou vůní nám provoní bydlení. Perníčky však nemusí být jen k snědku,…
Perníčky můžeme péct po celý rok, ale na Vánoce v sobě mají zvláštní kouzlo. Možná je to tím, že je pekli už naši praprapředci a na nás dolehne sváteční atmosféra.…
Tradičně do těsta na perníčky používáme základní hladkou mouku. V tomto receptu však použijeme pouze mouku žitnou, která má více vlákniny a je mnohem zdravější.…
Voňavé kousky vykrájené do různorodých tvarů, zpravidla však takových, které nám připomínají, že je zima a jsou Vánoce. Taková je charakteristika perníčků plných másla,…
Medové a kořeněné perníčky pečeme zejména na Vánoce, kdy z těsta vykrajujeme tvary spjaté se zimou a vánočními svátky. Ke zdobení pak tradičně volíme bílkovou polevu,…
Těsto na perníčky má zpravidla stejné složení a nesmí v něm chybět máslo, med a koření. Vykrajované tvary z těsta však můžeme zdobit ještě před pečením, tak jako v tomto…
Perníčky pečeme tradičně v zimě, na vánoční svátky. Avšak nejen děti je vyžadují i mimo advent. Třeba zrovna na Velikonoce můžete společně upéct várku voňavých a…
Různorodé tvary vykrájené z medového těsta plného koření, to jsou tradiční perníčky. Jejich povrch zdobíme tradičně bílkovou polevou připomínající sníh. S jejich…
Medové perníčky vonící po badyánu, anýzu a skořici, pomůžou navodit správnou vánoční atmosféru v každé domácnosti. Při jejich vykrajování a zdobení můžete zapojit celou…
Perníčky připravované dle tohoto receptu můžete připravovat i na poslední chvíli, protože jsou ihned měkké. Vánoční tabule bez perníčků by nebyla úplná a různé tvary,…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Historie chleba: Z pšenice se původně dělala jen kaše, později byl bílý chléb symbolem bohatství a ten tmavý byl určen pro chudé
Zlepšováky vánoční rybí polévky: Žemlové knedlíčky, staročeská zavářka z mlíčí nebo trocha fenyklu? Vyberte si sami
Holka u plotny radí: Jak na třený biskupský chlebíček podle Marie-Janků Sandtnerové? Recept z roku 1936 nezklame