Jáhlové sušenky s gofiem
Recept ještě nebyl hodnocenJáhly důkladně propláchneme teplou vodou, až než ji přestanou zabarvovat. Poté je zalijeme rostlinným mlékem, přidáme 3 lžíce cukru a uvaříme doměkka. Já je přivedu k…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jáhly důkladně propláchneme teplou vodou, až než ji přestanou zabarvovat. Poté je zalijeme rostlinným mlékem, přidáme 3 lžíce cukru a uvaříme doměkka. Já je přivedu k…
Vločky s mlékem svaříme do zhoustnutí.Vychladlou kaši osladíme, přidáme nakrájené datle, skořici, zázvor, ořechy a semínka.Vše promícháme a podáváme s mandarinkou a…
Hrách si namočíme přes noc do vody. Druhý den vodu slijeme a vaříme v nové vodě dokud není hrách měkký. Osolíme až těsně před uvařením. Uvařený hrách rozmixujeme…
Kukuřičné gofio zalijeme třemi polévkovými lžícemi vody (nebo mléka) a důkladně vymícháme, až získáme hladkou kašičku bez hrudek.Poté rozředíme horkým rostlinným mlékem,…
Máte rádi smoothie, dali byste si ho jako hlavní jídlo, ale nechce se vám své jídlo jen pít? Pak si připravte smoothie misku. Do svého smoothie přidejte méně vody než…
Malou část borůvek s malinami (stačí 3 lžíce) rozmačkejte v misce a dejte na dno sklenic. Až sklenice zalijete mlékem, vrstvy se lehce promíchají a vznikne “žíhaný”…
Zpěníme krájenou cibuli na oleji, přimáčkneme česnek, podlijeme vodou, přidáme protlak, sůl, pepř, vaříme 10 minut.Přidáme jemně strouhaný syrový brambor na zahuštění,…
Nejdříve si připravíme základ na bešamel. Celer nakrájíme na větší kostky, cibuli na hrubo a spolu s bobkovým listem, kuličkami pepře a nového koření dáme do hrnce.…
Do hrnce nalijeme vodu, sirup nebo cukr, kakao a kuskus. Přivedeme k varu, stáhneme plamen a za stálého míchání vaříme tak dlouho, dokud směs nezačne houstnout. Uvařenou…
Uvaříme/upečeme řepu, použít můžeme i předvařenou, ale nejchutnější je po upečení.Smícháme všechny sypké ingredience a poté promícháme se zbytkem.Nalijeme do vymazané…
Olej, mléko a med nalijeme do pekárny, zasypeme sypkými přísadami a necháme pekárnu pracovat na přípravě těsta, nebo zaděláme v míse.Mezitím zpěníme cibulku, přidáme…
Nejprve si namočíme datle alespoň na 2 hodiny do 200 ml vody a můžeme rovnou přidat i lněné semínko, aby také nabobtnalo. Poté vše rozmixujeme na pyré. Těsto je…
Připravíme těsto z daných surovin. Tuk je lepší zapracovat do těsta studený, těsto se nebude tolik lepit. Vypracované těsto dáme alespoň na 1 hodinu do lednice. …
Těsto: 125 g mrkve+125 ml řepkového oleje rozmixuji tyčovým mixérem v míse, přidám 220 g hladké mouky,1,5 kypřícího prášku, vanilkový fruktózový cukr, 1 lžíci…
Nejdříve přípravíme kvásek. Droždí rozdrolíme do mísy a zalijeme troškou vlažného mléka (pozor, nesmí být horké ani studené!). Přidáme trochu cukru, rozmícháme na…
Promícháme vlažnou vodu, cukr a droždí, necháme vzejít kvásek. Přidáme olej, mouku, rum a vypracujeme hladké vláčné těsto. Přikryjeme a necháme 1,5-2hod kynout. Krátce…
V obou případech ořechy (či semínka) nejméně na 15 minut namočte do misky s vodou. Poté slijte, dejte do mixéru, přidejte zbytek ingrediencí a dobře rozmixujte. V teplém…
Předehřejeme troubu na 180 stupňů.Nastrouháme cuketu.Smícháme sypké ingredience a poté přidáme vše ostatní kromě čokolády.Doléváme rostlinným mlékem a snažíme se docílit…
Kukuřičné gofio zalijeme třemi polévkovými lžícemi vody (nebo mléka) a důkladně vymícháme, až získáme hladkou kašičku bez hrudek.Poté naředíme studeným nebo teplým…
Nejprve si smíchám suché a v druhé míse mokré ingredience. Lístky bazalky nožem nasekám na drobno a přidám k mokrým ingrediencím a všechno vidličkou prošlehám. Než k…
Perníčky k Vánocům prostě patří. Aby si však mohli pochutnat i ti, co mají nějaký druh potravinové alergie, máme pro ně recept na perníčky bez lepku, laktózy a bez vajec…
O Velikonocích nesmí na stole chybět tradiční mazance. Připravte letos mazanců rovnou několik a to v menší verzi. Mazance jsou navíc připravované zcela bez lepku, mléka,…
Kříž na těchto bocháncích má svůj původ v pradávných pohanských zvycích, symbolizuje 4 roční období. Později se jimi označoval Velký pátek a Ukřižování. Křížové bochánky…
Kříž na těchto bocháncích má svůj původ v pradávných pohanských zvycích, symbolizuje 4 roční období. Později se jimi označoval Velký pátek a Ukřižování. Křížové bochánky…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Jak využít šípky? Jednoduchá marmeláda je připravená za chvilku a na zimu nám dodá vitaminy
Retro okénko: Antiperle stály 1,80 Kčs, původně se prodávaly v plechových krabičkách a skvěle osvěžovaly dech
Krokodýlí maso, koprová omáčka i čokoláda: Neuvěříte, jaké šílenosti dávají lidé na pizzu!