Jidášky sypané mákem
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční velikonoční jidáše se podávají na Zelený čtvrtek a tvarem mají připomínat provaz, na kterém se Jidáš oběsil. Připravíme je z kynutého těsta, smotáme a před…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tradiční velikonoční jidáše se podávají na Zelený čtvrtek a tvarem mají připomínat provaz, na kterém se Jidáš oběsil. Připravíme je z kynutého těsta, smotáme a před…
Co na Velikonoce nesmí chybět? Přece beránek! Peče se již od dob středověku a je symbolem nevinnosti. Vláčného beránka nezapomeňte před podáváním hojně a pocukrovat a…
Tohoto velmi jednoduchého velikonočního beránka připravíme z piškotového těsta, které je díky bílkům krásně nadýchané. Po upečení ho nazdobíme dle vlastní fantazie, nebo…
Beránek jakožto jeden z velikonočních symbolů by přece neměl na svátečním stole chybět. Tento sněhem zdobený beránek je z těsta, které zvláční jogurt a ovoní jej…
Beránek je tradiční velikonoční symbol. Pokud ale zrovna nemáte chuť na sladké, můžete vyzkoušet slanou verzi, kterou ochutíte uzeným masem, pórkem a sušenou cibulí a…
Vůně perníku a chuť dýně, to jsou dva typické znaky podzimu. A že ony komponenty spolu skvěle ladí nám předvedou v tomto moučníku. Nadýchaný perník na plechu pak…
Kaštanové pyré budí ještě občas u neznalých trochu nedůvěry. Překonejte obavy a zkuste upéct piškotovou roládu s tímto delikátním komponentem. Ořechový korpus, marmeláda…
V tomhle úžasném dezertu že je schovaná cuketa? Opravdu ano! Je součástí vláčného ořechového korpusu. Ukrývá se pod ozdobnou vrstvou čokoládovo - kávového krému, aby…
Světlý, voňavý, měkký a nadýchaný toustový chléb připravíme snadno v domácí pekárně. Chutná skvěle opečený a namazaný máslem, nebo ho můžeme použít pro přípravu chutných…
Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Zapneme troubu a předehřejeme na 160 °C.Sypké suroviny na těsto promícháme v míse a pak přidáme vejce, olej a…
Naše babičky mají v šuplíku vždy schovaný nějaký recept na úžasný sladký moučník. Rychle upečená dobrota s ovocem, posypaná nasekanými ořechy a křupavou drobenkou,…
Jablka se s kokosem na tomto moučníku dobře doplňují. Jablečná náplň je zde zahuštěná piškoty, jednak jí ochucují a oslazují a navíc přidávají na jejím objemu. Kokosová…
V zájmu šetření a recyklace lze využít i toustový chléb do "těsta". Pokud chcete zkusit rychlovku, použitelnou pro sladkou i slanou náplň, využijte zkušenost s…
Mouku a sůl dáme do mísy, promícháme, uprostřed uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí, zasypeme vanilkovým cukrem a zalijeme troškou vlažné vody. Vše v důlku mírně…
Receptů s medvědím česnekem není nikdy dost! Ale když skončí jeho sezona, můžete ho nahradit například špenátovými listy a pokud chcete, tak trochou prolisovaného…
Z droždí, lžičky cukru, lžíce mouky a půlky mléka necháme vzejít kvásek.V míse zaděláme s kváskem hladké těsto a necháme asi 30 minut v teple kynout.Pak rozválíme nebo…
Vyzkoušejte měkké a přitom křupavé škvarkové placky. Do těsta se přidávají škvarky nasekané nebo mleté. Nejlepší jsou placky samozřejmě hned po upečení, ale skvěle…
I kynutý moučník k lze připravit o něco zdravější. Stačí použít plnohodnotnou mouku a nechat působit klasický kvásek. Hned bude mít hotový mazanec (nebo vánočka) kromě …
Roláda připravená pro slavnostní příležitost má mnoho výhod. Dá se připravit dopředu, může se plnit podle vlastní úvahy a dostupnosti surovin. V neposlední řadě se dobře…
Věnečky, z těsta vonícího po pomerančích, posypané arašídy a cukrem, krásně křupou v ústech a jejich příjemně sladká pomerančová chuť vám v nich zůstane ještě dlouho po…
Nadýchané, dozlatova smažené koblihy plněné povidly ovoněnými skořicí a vanilkou jsou skvělým pohoštěním na Silvestra. Potěší i kdykoliv jindy během roku. Důležité je,…
Po povidlech a vanilce vonicí smažené bochánky, které v sobě skrývají ještě jednu netradiční surovinu. Tou je nastrouhaná mrkev v těstě. Těsto zaděláte stejně, jako jiné…
Touhle nadýchanou čokoládovou dobrotou potěšíte nejen na svatého Valentýna svoje drahé polovičky. Dortík ve tvaru srdce, bohatě zdobený čerstvými jahodami, mandlemi a…
Srdce z lásky? Udělat s ním radost můžete nejen na Valentýna. Stačí si vzpomenout na oblíbený dort toho, koho chcete sladkostí potěšit, a pustit se do pečení. Korpus si…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Čočková polévka se zelím: Nesmí v ní chybět aromatická majoránka, uzená klobáska a zakysaná smetana, příprava je snadná
12 nejlepších švestkových koláčů: Zkuste to bez vážení, s tvarohem, pudinkem nebo s mákem!
Jakou vybrat dřezovou baterii? Hitem je senzorová se sprškou a LED osvětlením