Perníkový mramorovaný chlebíček
Recept ještě nebyl hodnocenPerníkové koření s kakaem smícháme v trošce vody. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce ušleháme s cukrem. Přidáváme pramínkem olej.Zašleháme zakysanou smetanu a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Perníkové koření s kakaem smícháme v trošce vody. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce ušleháme s cukrem. Přidáváme pramínkem olej.Zašleháme zakysanou smetanu a…
Nejdříve smícháme vejce s vodou, potom mouky a nakonec škrob. Vypracujeme tužší těsto, které dáme do strojku na těstoviny a vytvoříme tvary podle zvoleného nástavce. …
Nakrájíme cibulku na kostičky a osmažíme lehce na oleji, přidáme asi 5 lžic rýžové mouky (uděláme světlou cibulovou jíšku). Zředíme rýžovým mlékem, osolíme a vaříme cca…
Smícháme mléko, vodu, cukr a sušené droždí, promícháme a necháme v teple odstát přibližně 5 min., dokud se na povrchu nevytvoří pěna. Pak přidáme olej, polovinu…
Vejce vyšleháme s cukrem, vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, vlijeme mléko a olej. Vše dobře promícháme ( prošleháme ) a vlijeme na plech vyložený…
Všechny mouky důkladně promícháme. Šest lžic této směsi promícháme s cukrem a rostlinným tukem a vypracujeme drobenku. Do zbývající moučné směsi vmícháme xanthan,…
TĚSTO : Suroviny na těsto smícháme a rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 10-12 minut při 200°C. KRÉM : Do uzaviratelné nádoby dáme kompoty, šlehačku a…
Těsto: Celá vejce, cukr, vanilkový cukr vyšleháme do pěny, přišleháme olej, mléko, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Upečeme a necháme vychladnout. Krém:…
Pudink uvaříme klasickým způsobem necháme zchladnout.Makovou náplň připravíme tak, že uvaříme mák v mléce s cukrem a skořicí. Vaříme cca 15 až 20 min. Také necháme…
Připravte perníčky letos trochu jinak. Vynikající a vláčné perníčky z rýžové mouky provoněné perníkovým kořením naplníte povidly, upečete a po upečení namočíte do rumu,…
Všechny mouky, krupičku, sodu a psyllium smícháme dohromady. Přidáme agave a rýžový nápoj Zajíc. Pořádně promícháme. Na závěr do těsta vmícháme rozpuštěné a vychladlé…
Všechny sypké suroviny odměříme do hlubší nádoby a důkladně je promícháme. Poté přidáme tekuté suroviny a vymícháme středně řídké těsto. To nalijeme na plech vyložený…
Předehřejte troubu na 200 stupňů. Brambory omyjte, ale neloupejte. Propíchejte každou vidličkou a dejte na plech vyložený pečícím papírem. Nechte péct doměkka, zhruba…
Ingredience na drobenku bez másla smícháme v míse a nakonec zapracujeme nastrouhané máslo. Důkladně promneme v dlaních, aby se zapracovalo do celého množství směsi.Do…
Filé nakrájíme na kostky velikosti soust, osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou.V misce smícháme mouku, kukuřičnou mouku, mořskou sůl a rýžovou moučku.Zalijeme…
Smícháme všechny sypké přísady a dobře promícháme. Přidáme Creamo, olej a vodu. Vymícháme do polotuhého těsta.Lžící plníme do např. silikonových formiček na muffiny…
Lněné semínko rozmixujeme, zalijeme vroucí vodou a necháme 1/2 hodiny odpočinout, občas promícháme. V míse smícháme mouky, guar a prášek do pečiva. Přidáme namočené…
Všechny suroviny na těsto smícháme a nalijeme na plech.Na těsto poklademe ovoce, které posypeme posypkou.Buchtu pečeme na 200 °C asi 40 minut.
V míse smícháme ovesné vločky, mouky, kypřící prášek a cukr, potom přidáme vejce a studené máslo pokrájené na kostičky. Ze všech surovin vypracujeme drobenku.Náplň si…
Z vejce oddělíme bílky, které vyšleháme v tuhou pěnu. Zbylé ingredience smícháme v hladké těsto, do kterého na závěr opatrně přidáme i vyšlehané bílky. Upečeme ve…
Celá vejce a cukr ušleháme do husté pěny, přidáme olej, a postupně všechny ostatní suroviny. Nakonec přileji trochu mléka, aby to nebylo moc husté. Těsto se má dát…
Máslo, tvaroh, žloutky, oba cukry, kůru a sůl šleháme dohladka.Na váhu vysypeme pudinkový prášek, ovesnou mouku, rýžovou dosypeme do celkové váhy 300 g a smícháme v míse…
Maso nakrájíme na menší kousky a smícháme je se sójovou omáčkou a 2 lžičkami sezamového oleje. Necháme v chladnu odležet.Pak si připravíme omáčku, protože smažení…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Dokonalé ořechy v karamelu: Výsledek bude perfektní, pokud si dáme pozor na jednu zdánlivou maličkost
Koláčky až z Lisabonu: Víte, že za objev pastéis de nata vděčíme mnichům z portugalského kláštera?
Připomeňte si legendární Babicovy hlášky: Mozzarella bez zápachu, japonskej šafrán i tvrdý játro asi nikdy nezestárnou!