Ořechová roláda s krémem a džemem
Recept ještě nebyl hodnocenOřechová roláda v tomto pojetí se stává luxusním dezertem pro slavnostní příležitosti. Připravte ji k nedělní kávě, na rodinnou oslavu, nebo na setkání s přáteli.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ořechová roláda v tomto pojetí se stává luxusním dezertem pro slavnostní příležitosti. Připravte ji k nedělní kávě, na rodinnou oslavu, nebo na setkání s přáteli.…
Mouku s práškem do pečiva, cukr, olej, vejce a mléko dáme do misky a vše dobře promícháme. Asi 2/3 těsta vlijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Do…
Nejprve si nachystáme makovou náplň. Mák svaříme s mlékem a cukrem. Necháme vychladnout, můžeme přidat trochu rumu, pokud je náplň řídká, ještě zahustíme strouhankou. …
Maličké dortíčky spojené máslovým ořechovým krémem, lehce vonícím rumem, patří k velmi oblíbenému vánočnímu cukroví. Polévané čokoládovou polevou, ozdobené půlkou…
Maličké dortíčky spojené máslovým ořechovým krémem, lehce vonícím rumem, patří k velmi oblíbenému vánočnímu cukroví. Polévané čokoládovou polevou, ozdobené půlkou…
Rozehřejeme asi 2/3 másla a osmažíme na něm strouhanku, vmícháme do ní strouhané ořechy a ještě chvilku smažíme. Necháme prochladnout, potom přidáme mletou skořicí a…
Nejprve si uděláme krém: přivedeme k varu mléko s rozmíchaným solamylem, hned jak zhoustne vypneme a necháme zchladnout, pak vešleháme mírně povolené máslo a cukr…
Nejprve si uděláme krém: přivedeme k varu mléko s rozmíchaným solamylem, hned jak zhoustne vypneme a necháme zchladnout, pak vešleháme mírně povolené máslo a cukr…
Nejprve si uděláme krém: přivedeme k varu mléko s rozmíchaným solamylem, hned jak zhoustne vypneme a necháme zchladnout, pak vešleháme mírně povolené máslo a cukr…
Žlouky vyšleháme s cukrem a vodou, vmícháme jablka, ořechy, mouku s práškem do pečiva, a nakonec lehce vmícháme sníh. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, cca 160 - 180 st.…
Máslový koláč s čokoládovou polevou, plný sušených švestek a brusinek, ozdobený strouhanými oříšky a šlehačkou, je ideální sladkou tečkou za nedělním obědem. Nejlépe si…
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně zašleháme žloutky. Pak pomalu zašleháme ve vodní lázni rozpuštěnou, vychladlou čokoládu. Přisypeme na několikrát směs…
Nejprve uvaříme pudink dle návodu na obalu a necháme za občasného promíchání vychladnout. Oddělíme žloutky od bílků do dvou misek. Zapneme troubu na 180°C a necháme…
Na suchý plech rozložíme dortové oplatky. Žloutky ušleháme s cukrem a vmícháme ostatní suroviny a jako poslední i sníh z bílků.Těsto rozetřeme na oplatky a upečeme v…
Z uvedených surovin na krém uvaříme hustý pudink a zakrytý přitisknutou fólií necháme vychladnout, Zapneme troubu na 180 °C a plech o velikosti 23x32 cm vyložíme pečicím…
Tatranky nameleme na mlýnku, přidáme ostatní suroviny a vše smícháme.Obalujeme v kokosu a ořechách.A můžeme podávat.
Do mísy prosijeme mouku s cukrem, uděláme důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, zalijeme mlékem a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme hodně změklé máslo (ne tekuté - dávám…
Do studeného mléka nadrobte droždí a metličkou vmíchejte vejce a žloutky. Zvlášť v míse promíchejte mouku s cukrem a solí, přidejte nastrouhané máslo a vaječnou směs.…
Plech - trochu menší, ten co na něj jde dát víko, vyložíme pečícím papírem, na něj rozetřeme nastrouhaná jablka. Použila jsem ta, která mám zavařená na štrúdly, mohlo…
Strouhanku, cukr a ořechy za stálého míchání upražíme na pánvi do světlehněda a necháme vychladnout. Pak přidáme jogurt, pomerančovou kůru a promícháme. Nakonec do směsi…
Necháme změknout máslo. Všechny ingredience smícháme dohromady.Lžící tvarujeme malé placičky na vymazaný plech nebo na pečící papír. Necháme dostatek místa mezi…
Hladkou mouku zpracujeme s máslem, solí a vodou na nelepivé těsto. Dáme do chladna na 30 minut odpočinout. Formu o šíři 28 cm vymažeme tukem a zapneme troubu na 220 °C.…
Jedním z tradičně vánočních druhů cukroví jsou ořechové pracny, někdy nazývané také jako medvědí tlapky. Už naše babičky a prababičky je pekly. Příprava těsta je…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Byliny v kuchyni: Levandule provoní bábovku, naložené maso i salát. A ještě vám zvedne náladu!
Jak na kokosky, které jsou hned měkké: Cukrářka Andrea z Hliněné bašty nám poskytla svůj léty prověřený recept
Vaříme klasiku z květáku: Křupavé placičky, výborný mozeček a polévka jako od babičky