Gratinovaný ostružinový pohár
Recept ještě nebyl hodnocenPokud máte rádi poháry, vyzkoušejte tento recept a připravte si gratinovaný pohár s ostružinami. Lehký dezert pro podzimní chvíle si jistě vychutnáte i díky horkému…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud máte rádi poháry, vyzkoušejte tento recept a připravte si gratinovaný pohár s ostružinami. Lehký dezert pro podzimní chvíle si jistě vychutnáte i díky horkému…
Ve šlehači našleháme 4 bílky se špetkou soli. Až se utvoří sníh, přidáme cukr. Přešleháme a postupně přidáváme žloutky. Šleháme, až se utvoří bohatá pěna a potom po…
Na korpus vyšleháme bílky se špetkou soli do sněhu, zašleháme cukr, poté přidáme olej, žloutky, nakonec vmícháme opatrně mouku a kakao. Pečeme 40 minut na 150°C …
Ve vlažné vodě rozmícháme lžíci cukru, všechno droždí a 2 lžíce mouky (vše z připravených, odvážených surovin) a kvásek necháme 15 minut pracovat.Připravíme tvarohovou…
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do tuha. Žloutky ušleháme s cukrem pěny, přidáme zakysanou smetanu, mouku s práškem do pečiva.Dále přidáme…
Vajíčka s cukrem a horkou vodou vyšleháme, opatrně přimícháme mouku s práškem a olej. Dáme péct na velký plech asi 15 minut/200°C. Necháme vychladnout.Mezitím do…
Na těsto vyšleháme cukr s celými vejci do pěny, pak zašleháme olej a vodu (nebo ovocnou šťávu), pak krátce zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto vlijeme…
V hrnci svaříme vodu společně s cukrem na hustý sirup. Poté přidáme lístky máty a necháme vychladnout.V míse rozmixujeme ostružiny a postupně přidáváme sirup bez lístků…
Na spodní část sušenky rozdrtíme a přidáme vychladlé rozpuštěné máslo, promícháme a pořádně utlačíme na dno dortové formy o průměru 29 cm. Dáme ztuhnout do lednice. …
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny a postupně vmícháme žloutky.Kakao smícháme s mletými ořechy, práškem do pečiva a Gustinem.Sypkou směs vmícháme k máslové.Nakonec…
Suroviny smísíme a těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech . Poklademe ovocem a posypeme žmolenkou. Pečeme asi 30minut v mírně vyhřáté troubě.
Zpříjemněte si horký den a zchlaďte se zmrzlinou ze smetany, ostružin a citronové šťávy. Zmrzlina je osvěžující, skvěle chutná a má nádhernou barvu. Příprava je velmi…
Oba druhy mouky promícháme s práškem do pečiva, špetkou soli, cukrem, olejem, mlékem, vejci, zakysanou smetanou a umícháme těsto.Natřeme ho do vymazané a vysypané…
Máslo, cukr a vajíčko ušleháme do pěny, pak po částech střídavě přidáváme za stálého šlehání mléko a prosátou mouku, smíchanou s kypřícím práškem, kardamonem a solí.Vše…
V misce vyšleháme mascarpone s moučkovým cukrem dle chuti (na jednu vaničku mascarpone dávám zhruba 4 lžíce moučkového cukru). Zvlášť vyšleháme šlehačku, můžeme přidat…
V míse smíchejte mouku, curk moučka a spetku soli a do této směsi nakrájejte ztuhlý margarín. Vidličkou, rukou či tímto speciálním nástrojem (pastry cutter - u nás má…
Z jedné poloviny limetky vymačkáme šťávu, zbylou polovinu pokrájíme.Do džbánu nebo konvice připravíme očištěné ovoce, zasypeme cukrem a přelijeme limetkovou šťávou.…
Ostružiny si pomixujeme, buď v klasickém mixéru, nebo ponorným. Dáme je do hrnce, zasypeme DIA želírovacím cukrem a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 3 minuty,…
Připravíme náplň. Do misky dáme tvaroh, vejce, oba cukry, mák a vše promícháme.Listové těsto rozprostřeme a nakrájíme na čtverečky, které po lžičkách plníme, naplníme a…
Rebarborový koláč na velký plech, ne moc sladký, doplněný lesním ovocem a jahodami, bude ozdobou vašeho nedělního stolu. Je ze samých zdravých ingrediencí, takže se do…
Jablka oloupeme a jemně nastrouháme na menším slzičkovém struhadle. Zralejší banán rozmačkáme vidličkou, ostružiny propasírujeme přes síto. Přidáme tvaroh, med a vše…
Ostružiny dáme do kastrólika a varíme 5 minút.Pridáme vo vode rozmiešanú krupicu a cukor a varíme do zhustnutia, ako normálnu krupičku.Vylejeme na tanier, posypeme…
Lehce kyselá chuť rebarbory a ostružin spolu se sladkými jahodami - vyzkoušejte tuto kombinaci v tomto výborném, pikantním džemu. Džem je skvělý do jogurtu i jako náplň…
Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzduch 160°C). Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Máslo a cukr vyšleháme, až začne bělat, vmícháme žloutky. Lehce přimícháme tuhý sníh a…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 14:38