Obyčejný chleba s mákem a otrubami
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suroviny dáme do pekárny (nejprve tekuté, pak sypké, kvásek a droždí až nahoru na mouku) a použijerme program Základní nebo Celozrnný - déle kyne i peče. Po…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny suroviny dáme do pekárny (nejprve tekuté, pak sypké, kvásek a droždí až nahoru na mouku) a použijerme program Základní nebo Celozrnný - déle kyne i peče. Po…
Nameleme lněné semínko (elektrický kávomlýnek Bosch), přidáme mouku s práškem do pečiva a promícháme.Přidáme všechny ostatní suroviny, vodu jako poslední – dobře…
Suroviny na rozkvas smícháme dohromady a zakryté v míse necháme asi 12-14 hodin vykynout. Sušené houby uvaříme ve vodě, vodu slijeme a vychladlou použijeme do těsta.…
K vykvašenému prefermentu přidáme všechny zbylé suroviny (droždí rozmíchané ve vodě) a unhěteme těsto, které necháme v teplé místnosti vykynout. Během kynutí můžeme…
Vše promíchat, nechat hodinu kynout. pak dát do formy a nechat kynout dokud se nevyhřeje trouba.
Ovesné vločky do růžova opražíme a pomeleme - rozmixujeme.Suroviny zpracujeme na těsto (těsto jsem zadělávala v pekárně na programu "Těsto", ale pekárna není podmínkou,…
Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program "dort". Necháme umíchat těsto, pekárnu vypneme a necháme zakrytou asi 30- 40 minut. Těsto krásně nakyne i…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 6. 6. 2024 15:31
Přidáno 6. 6. 2024 15:18
Doba koktejlová: První drinky byly z lihovin a zázvoru, rozmach nastal v době americké prohibice, kdy vznikl i slavný Martini koktejl
Lepenice jako vynikající příloha k jitrnici a k jelitu. Jak ji připravit, aby chutnala přímo dokonale
Čeká vás rande nebo důležitá schůzka? Těmto potravinám se rozhodně vyhněte