Přírodní panenka se švestkovou zálivkou
Recept ještě nebyl hodnocenPanenku odblaníme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na širší plátky, cca 2 cm na výšku. Ty jemně z obou stran osolíme a posypeme provensálským kořením. Máslo rozpálíme na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Panenku odblaníme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na širší plátky, cca 2 cm na výšku. Ty jemně z obou stran osolíme a posypeme provensálským kořením. Máslo rozpálíme na…
Brambory omyjte a osušte. Rozložte je na plech vyložený pečícím papírem, pokapejte olejem, osolte i opepřete a pečte asi 25 minut v troubě předehřáté na 200°C dozlatova…
Panenku odblaníme, osolíme, jemně opepříme a na rozpáleném oleji v hlubší pánvi rychle z obou stran osmahneme.Přendáme ji na plech s pečícím papírem, přikryjeme plátky…
Panenku očistíme, odblaníme, nakrájíme na silnější plátky a jemně osolíme. Cibulku nakrájíme nadrobno, zelenou část ponecháme na dekoraci.Ve větší misce smícháme…
Panenku očistíme, odblaníme a rozpůlíme. Do každé poloviny nožem nařízneme ze strany otvor (můžeme ho rozšířit prsty pro lepší plnění). Vezmeme ajvar omáčku a lžičkou jí…
Panenku odblaníme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na cca 2 cm silné plátky. Z obou stran osolíme, opepříme. Poté nakrájenou panenku v hlubší pánvi z obou stran osmahneme …
Panenku očistíme, odblaníme a nakrájíme na cca 2 cm silné plátky. Z obou stran osolíme a opepříme, jemně obalíme v Solamylu.V hlubší misce rozkvedláme vejce s mlékem,…
Panenku nakrájíme na proužky o síle cca 1 cm. V misce smícháme koření se sójovou omáčkou, naložené maso necháme cca 1 hodinu uležet v lednici.Mezitím nakrájíme…
Panenku osolíme, opepříme a lehce posypeme tymiánem. Ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji. Ořechy nahrubo rozmixujeme, přidáme jemně nastrouhaný parmazán,…
Řepu omyjeme a každou zvlášť zabalíme do alobalu a dáme péct do předehřáté trouby (220ºC) na 2 hodiny. Asi 20 minut před koncem pečení řepy se pustíme do přípravy masa…
Panenku rozkrojíme na dva kusy, osolíme, opepříme, necháme chvíli odležet. Potom potřeme hořčicí a obalíme v sezamovém semínku, zprudka opečeme na pánvi, vyjmeme a…
Maso odblaníme a rozdělíme na čtyři díly. Z balzamika, medu, oleje, bazalky a hořčice ušleháme marinádu. Panenku dobře osolíme a opepříme a naložíme do marinády, nejlépe…
Panenku nařežeme na stejně velké "špalíčky", do každého špalíčku uděláme nožem kapsu, kterou naplníme sušenými švestkami. Špalíčky osolíme, opepříme a zprudka opečeme na…
Vepřovou panenku nakrájíme na plátky, lehce hřbetem ruky naklepeme, z obou stran posolíme. Jablko větší a pokud možno kyselejší oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na…
Maso lehce roztlačíme dlaní. Vetřeme česnek a zakápneme olejem. Necháme uležet, nejlépe do druhého dne.Půl hodiny před přípravou maso z lednice vytáhneme. Dáme společně…
Maso nakrájíme na tenké nudličky a na teflonové pánvi nasucho prudce restujeme, až se zatáhne.Osolíme, opepříme, přidáme brusinky a společně restujeme asi 3 minuty.…
Do většího hrnce dáme vařit rozpůlené brambory a mrkev nakrájenou na kousky. Brambory vaříme skoro do měkka. Po vyjmutí opatrně vydlabeme střed brambor a dáme do misky,…
1. Panenku omyjeme, odblaníme. 2. Česnek utřeme se solí a vmícháme zbytek ingrediencí na naložení. Vše pak vmasírujeme do panenek. Ty zabalíme co nejpevněji do…
Do porce panenky udělat hluboké podélné kapsy, ty naplnit anglickou slaninou a asi polovinou sušeného lesního ovoce. Takto připravené maso potřít marinádou. Zprudka ze…
1-Do woku dame rozohriat 1-2 lyzice rastlinneho oleja , pridame na tenko nakrajane bravcove mäso a opekame pri vysokej teplote, kym lahko nezhnedne.( stir fry )…
1/ Maso kuchyňsky upravíme a nakrájíme na cca 2 cm plátky, jemně naklepeme a nařízneme okraje, prosolíme a dáme do menší misky. Smícháme olivový olej s hořčicí, medvědím…
Panenku očištím, omyju a osuším. Prokrojím ji tak, aby mi z ní vznikl plát. Maso osolím, opepřím a doprostřed vložím kus slaniny, kus sýra a snítku citronového tymiánu.…
Panenku očistíme, odblaníme a nakrájíme tak na 10 cm špalíčky. Po tepelné úpravě se trochu zmenší, ale stačí na jednu porci o 3 plátcích. Houby očistíme, nakrájíme na…
Nejprve naložíme maso. Tentokrát jsem použila jen sůl a sečuánský pepř. Napícháme maso na špejli a osmahneme zprudka na troše oleje a másla aspon 3 minutky z každé…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 8. 6. 2024 16:39
Přidáno 8. 6. 2024 10:22
Retro okénko: Sifon, cibulák a umakart. Takhle vypadaly kuchyně v 80. letech
Retro vaření s Kristinou: Svátek matek slavíme už 99 let! Překvapte maminku tímhle snadným kokosovým dortem
„Staročeský“ dezert povidloň je hitem i moderních cukráren. Jak jej dnes pečou na Šumavě?