Mexická salsa
Recept ještě nebyl hodnocen1. Všechny přísady, kromě soli, dáme do mixéru a několikrát zapulsujeme, až získáme potřebnou konzistenci (někdo má rád jemnou salsu, někdo s kousky) - já pulzuji asi 10…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 170 kJ / 41 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,50 g |
Tuky | 0,10 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 8,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
1. Všechny přísady, kromě soli, dáme do mixéru a několikrát zapulsujeme, až získáme potřebnou konzistenci (někdo má rád jemnou salsu, někdo s kousky) - já pulzuji asi 10…
Kuracie prsia jemne naklepeme a z oboch strán posypeme korením na taco.Na panvici zohrejeme olej a na strednej teplote prso osmažíme 5 minút, otočíme a osmažíme i z…
Cibulové kroužky: 1) Nakrájenou cibuli dáme na 5 minut do studené vody. Poté obalíme v mouce smíchané s kořením. Poté namáčíme do podmáslí s rozšlehaným vejcem, solí a…
Srolované kuřecí řízky plněné výbornou náplní, obalené v trojobalu a zapečené se smetanou a paprikou vám jistě zachutnají. Křupavá strouhanka na povrchu, jemné a křehké…
Žampiony zbavíme nožiček a oloupeme je. Na pánvi si orestujeme najemno nakrájenou cibulku se slaninou, přidáme také nakrájená sušená rajčata, nožičky žampionů, papričky…
Cibuli nakrájíme na velmi jemno. Tresku necháme na sítku vykapat, papričky posekáme. Vše smícháme s lučinou a dochutíme případně solí, ale nejprve ochutnáme, neboť…
1. Všechny přísady dáme do mixéru a několikrát zapulsujeme až získáme potřebnou konzistenci (někdo má rád jemnou salsu, někdo s kousky) - já pulzuji asi 10 krát. 2.…
1. Všechny suroviny vložíme do mixéru a několikrát zapulsujeme, až získáme potřebnou (jemnou) konzistenci (někdo má rád jemnou salsu, někdo s kousky) - já pulzuji asi…
1. Kuřecí prsa uvaříme v osolené vodě, necháme lehce vychladnout a vidličkou "roztrháme" nebo nakrájíme menší kousky. 2. Ve středně velké pánvi rozpustíme máslo,…
Nasekaná jalapeño dáme k vypraným křídlům. Smícháme suché koření a zasypeme jím křídla. Zakapeme tabasko a chilli omáčkou. Zalijeme olejem a v boxu všechno protřepeme,…
Nastrouháme cuketu na hrubším struhadle, osolíme a necháme půl hodiny odležet. Poté vymačkáme přebytečnou vodu.Cuketu smícháme s prolisovaným česnekem, vejcem,…
Tento dip připravíme z avokáda a sýra s modrou plísní. Obě chuti doplňuje pálivá paprička, kterou zjemní zakysaná smetana. Dip podáváme s kukuřičnými chipsy nebo…
Na másle zpěníme na velmi jemno nakrájenou cibuli, když je sklovitá, přidáme česnek a chvilku necháme rozvonět, nesmí zhnědnout. Posypeme moukou, usmažíme světlou jíšku…
1. Troubu předehřejeme na 180°C a 2 pečící plechy vyložíme pečícím papírem. 2. Nařezané tortilly položíme na plech a pečeme je v troubě cca 15 minut, aby byly lehce…
Nejprve si dáme vařit do osolené vody maso. Když je měkké, natrháme ho pomocí vidličky na proužky. Omáčku si připravíme jednoduchým způsobem. Na oleji zpěníme cibuli,…
Smícháme Lučinu s tuňákem a hrubozrnnou hořčicí.Přidáme nakrájené papričky jalapeňo a rajčátka.Vše dobře promícháme, dochutíme solí a pepřem.
Cibuli nakrájíme nadrobno, stejně tak řapíkatý celer, papričky jalapeňo i papriku a mrkev. Vše smícháme s kysaným zelím.Cukr, olej a ocet v kastrůlku smícháme a…
Cibuli si nakrájíme na kolečka a orestujeme dozlatova. Okurky a jalapeño papričky nakrájíme na drobné kostičky.Bagetky si v půlce nakrojíme a opečeme ze všech stran.…
Maso si očistíme a usušíme.V mističce uděláme marinádu, přidáme mletou sladkou papriku, dijonskou hořčici, prolisovaný česnek, olej, najemno pokrájené jalapeño, sůl a…
Šunkové závitky plněné krémem z majonézy a smetany spolu s hráškem a vařenými vejci zalijeme rosolem. Pikantní chuť aspiku dodají papričky jalapeño. Po vychladnutí…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Jedlík Winston Churchill miloval želví polévku a k snídani pil brandy. Dožil se devadesáti let
Kdy sklízet brambory? Záleží na odrůdě, ale vadnoucí a zaschlá nať je jasným pokynem vzít rycí vidle a pustit se do toho
Oběd na neděli: Uvařte si bohatý boršč se třemi druhy masa, řepou a rajčaty