Rybí roláda s květákovým pyré
Recept ještě nebyl hodnocenNa potr. folii si opatrně rozklepeme filet a okořeníme. Potřeme sardelovou pastou, dáme plátky cibule, nasekané rajčata a kapary. Pomocí folie svineme v roládu,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na potr. folii si opatrně rozklepeme filet a okořeníme. Potřeme sardelovou pastou, dáme plátky cibule, nasekané rajčata a kapary. Pomocí folie svineme v roládu,…
Dáme vařit osolenou vodu a při začátku vaření přidáme srdce s bobkovým listem, pepřem a vaříme do měkka. Po uvaření dáme hned srdce do studené vody a vychladlé krájíme…
Najprv si pripravíme náplň : na oleji orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme vopred namočené, vyžmýkané a narezané huby a krátko opražíme. Pridáme hrášok a opäť…
Jednoduché a velmi rychlé slané pohoštění pro návštěvu, bez vaření. Z opečeného toustového chleba uděláme malé jednohubky, které potřeme sardelovým máslem a obložíme…
Maso naklepeme, osolíme. Na náplň utřeme máslo se sardelovou pastou, ostatní drobně nasekáme, česnek prolisujeme a vymícháme na pastu. Pastou potřeme maso, svineme do…
Máslo necháme změknout při pokojové teplotě. vyšleháme společně s taveným sýrem a sardelovou pastou. Nakonec přidáme půl svazku posekané petrželky. Pěnu dáme do…
Maso si nakrájíme na plátky a naklepeme ho. Do misky dáme povolené máslo, sardelovou pastu, 3 namačkané stroučky česneku, 2 najemno nasekané chilli papričky a umícháme…
Rajčata oloupeme a jemně pokrájíme. Cukety nakrájíme na kolečka cca 6 mm a osmažíme na oleji. Po osmažení vyjmeme. Do oleje vložíme drobně pokrájený česnek , (lehce…
Do misky se základní majonézou přidáme všechny přísady velmi jemně a nadrobno posekané nebo postrouhané. Kdo má rád, může si přidat ještě lžičku jemně nasekaných hub…
Syrová kuřecí játra očistíme, na prkénku rozetřeme nebo pokrájíme na menší kousky. Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Vše dáme do hlubší mísy, přidáme i…
Změklé máslo ušleháme do pěny, přidáme jemně nastrouhaná vejce, sardelovou pastu, citronovou šťávu a sůl. Omytá rajčata nakrojíme hlubokými zářezy, ale nedokrojíme je.…
Vejce uvaříme natvrdo. Necháme ochladit a poté je pokrájíme na malé kousky. Společně s tvarohem, změklým máslem, hořčicí, sardelovou pastou, sladkokyselou zeleninou,…
Plátky krkovičky naklepeme,potřeme sardelovou pastou,posypeme jednu stranu oreganem,druhou stranu bazalkou,necháme asi hodinu odpočinout,potom obalíme hl.moukou a pomalu…
Šalotku s ančovičkou posekám na jemno. Přidám koření, třu a přidávám zvolna olej, podle chuti ocet. Pokud mám tyčový mixer při ruce, tak to umixnu a hotovo. Brambory…
Vajíčka si uvaříme, rozkrojíme na půlky a vyndáme žloutky. Žloutky smícháme s máslem, sardelovou pastou (tu přidáváme podle chuti) a pažitkou. Půlky vajíček naplníme…
Mozečky udusíme na másle. Telecí maso i vepřové jazyky uvaříme doměkka v mírně osolené vodě. Z másla, hladké mouky a části vývaru připravíme bešamel.Uvařené telecí maso…
Cuketu řádně promícháme se solí a necháme 24 hodin v lednici. Druhý den slijeme přes síto a necháme odkapat. Opakujeme to se solí na dalších 24 hodin, pak scedíme a…
Kuřecí prsa rozřízneme rozklepneme a potřeme každý plát 1 cm sardelové pasty, poklademe kouskem rajčete a parenice a sešpejlíme. V mouce, do které jsme dali veškeré…
Namočíme a uvaříme čočku dle návodu na obale v osolené vodě s tymiánem a bobkovým listem. Po uvaření vývar z čočky slijeme do nádoby a použijeme ho na dolévání při…
Z uvařených vajec vyjmu žloutek, utřu do hladka s hořčicí solí a pepřem, přidám ocet, víno, celý čas šmidlám tyčovým šmrdlačem , po trochách přidávám olej, nasekané…
Celú neolúpanú špagetovú dyňu uvaríme (v kuchte varím malú dyňu cca 10 minút, od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť).Na oleji orestujeme nakrájaný cesnak.…
Játra, oba sýry, cibuli a česnek pomeleme na nejjemnější šajbě.Přidáme všechny zbývající suroviny a necháme chvíli míchat v míse robotu.Troubu rozpečeme na 190°C bez…
Fazolkový salát se slaninou: Do uvařených, vychladlých fazolek přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, promícháme je se sladkokyselou marinádou. Povrch polijeme…
Na rozpálený olej (1 lžíce)na pánev vložíme očištěná a na větší kousky pokrájená játra, osmažíme je ze všech stran, opepříme a zalijeme vínem. Dusíme do měkka, až víno…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Jak správně ochutit mazanec? Patří do něj hlavně rozinky a mandle nebo citronová kúra, voňavého koření stačí jen špetka
Kyjevský kotlet: Připravte si legendární máslem plněný kuřecí řízek podle originálního receptu!
Italské pesto počesku: Vyzkoušejte koprové, libečkové nebo mrkvové