Obyčejná domácí zelňačka
Recept ještě nebyl hodnocenDo hrnca vložíme prekrojenú domácu kyslú kapustu, bravčové pliecko, bravčové kare, domácu klobásu, cesnak, cibuľu, feferónku , čili papričku, čierne korenie celé ,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do hrnca vložíme prekrojenú domácu kyslú kapustu, bravčové pliecko, bravčové kare, domácu klobásu, cesnak, cibuľu, feferónku , čili papričku, čierne korenie celé ,…
Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a 4 stroužky nakrájíme na plátky a promícháme s cibulkou. Druhou část česneku rozetřeme s trochou soli. Vepřovou…
Rezne naklepeme na tenko, narežeme po obvode a nasolíme. Potrieme ich horčicou. Na polovicu každého rezňa položíme plátok údenej šunky, plátok Eidamu, prekryjeme druhou…
Maso potřeme kořením,olej zahřejeme na pánvi a v celku maso zprudka opečeme dozlatova, přidáme cibuli,trochu piva(1/4l) Pečeni dáme do skleněné zapékací mísy s víkem …
Z masa odstraníme vrchní blánku s tukem a nařežeme ho na 4, pokud možno stejné, dlouhé špalíky. Každý špalík masa osolíme (počítáme se solí ze slaniny), opepříme a…
Plátky masa nařízneme, aby se nám při pečení nekroutily. Jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou a provensálskými bylinkami. Vložíme do mísy,…
Na kousku másla umícháme vajíčka (osolená a opepřená ) tak, aby zůstala řidší, pak vmícháme hrášek, dýni a nastrouhaný sýr.Maso naklepeme, osolíme a opepříme, poklademe…
Pečeni rozkrojíme tak, aby vznikl plát, který naklepeme, osolíme a opepříme. Špenát spaříme horkou vodou. Plát poklademe spařenými a okapanými listy špenátu, na něj dáme…
Maso rozkrojíme na plát a naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, hořčicí, posypeme bylinkami a poklademe slaninou. Stočíme pevně a zabalíme do…
Maso naklepeme, po stranách trochu nařízneme, aby se nekroutilo, osolíme a opepříme a z jedné strany obalíme v mouce.Na pánvi rozškvaříme špek, přidáme nakrájenou cibuli…
Maso naklepeme, trochu na okrajích nařízneme, aby se nekroutilo, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na oleji s máslem.Měkké maso vyjmeme a přikryjeme alobalem…
Vepřové karé si převážeme pro zpevnění a udržení tvaru (válec). Připravíme si pěkně vysušenou nožičku čabajské klobásy. Do převázaného špalíku vepřového karé, si uděláme…
Pečeni omyjeme, očistíme, osolíme, okmínujeme a necháme chvíli odležet. 3 cibule nakrájíme nahrubo, vložíme do rozpuštěného sádla na pekáč. Cibuli necháme zpěnit přidáme…
Nejprve namočíme nalámané tyčinky do rozšlehaného vajíčka s mlékem, nejlépe přes noc, aby hodně nasákly. Na oleji zpěníme jednu cibuli s polovinou slaniny a přidáme na…
Troubu jsem zapnula na 150°C (necelých, ukazatel byl lehce před 150). Na talířku jsem rozmíchala nasekaný rozmarýn s hořčicí, solí a pepřem. Do omytého a osušeného…
Maso ostrým nožem rozkrojíme na plát, který rozklepeme, osolíme a opepříme.Poklademe plátky česneku a slaniny a pevně stočíme. Následně rovněž pevně svážeme provázkem…
Prísadami okorenené karé poopekáme z každej strany do mäkka, vyberieme z oleja a necháme trošku vychladnúť. Na ihlicu na pletenie ( prispôsobila som si ) napicháme…
Do opláchnutého a osušeného masa vytvoříme 2 hluboké zářezy, které vytřeme solí a vyplníme bylinkami. Maso pro zachování hezkého tvaru silněji utáhneme(omotáme)nití.…
Zelí i s nálevem dáme do keramické nádoby pomalého hrnce. Na rozehřáté lžíci oleje osmažíme do růžové barvy drobně nakrájenou slaninu s cibulí. Jablko nastrouháme na…
Pečeni omyju, středem pečeně (po vláknu masa) udělám větším nožem díru, do které naplním sušené švestky, které zbavím pecek!. Dám do pekáčku, zaliju vroucí vodou a…
Karé podélně rozřízneme a vytvoříme tak plát masa. Na náplň smícháme všechno koření (nejvíce je rozmarýnu) s prolisovaným česnekem a trochou oleje. Vzniklou hustou…
Maso naporcujeme na díly 1,5-2cm široké, ostrým nožem prokrojíme, ale nedokrojíme do konce. Osolíme z obou stran. Do otvoru vložíme nádivku, spojíme jehlou nebo párátky,…
Vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a potřeme hořčicí. Poklademe plátky slaniny, pevně stočíme a spíchneme párátky. Opečeme na oleji, trochu…
Rozmícháme med s olivovým olejem a potřeme jím umyté maso. Na talíři smícháme šalvěj, kmín, grilovací koření a maso v něm obalíme. Dáme na pekáč a podlijeme trochou…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12