Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Petržel - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Šťavnatá a voňavá roláda z vepřové krkovice naplněná aromatickou směsí čerstvých bylinek, hořčice a česneku, je nejlepší s vařeným nebo šťouchaným bramborem nebo…

majda 2

110 min

Znojemská pečeně

Znojemská pečeně

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Mezi jednu z oblíbených klasik patří znojemská pečeně z hovězího masa, s typickou omáčkou, v jejíž chuti hrají prim nakládané okurky. Za pomoci tlakového hrnce zvládnete…

Aneta

90 min

Srnčí směs (ragú)  na zelenině

Srnčí směs (ragú) na zelenině

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Srnčí maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Dáme ho do misky, přidáme lžíci oleje, koření, sůl, vše promícháme a necháme uležet (možno i přes noc). …

mirca75

60 min

Svíčková omáčka:

Svíčková omáčka:

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Nejklasičtější ze všech českých omáček je jednoznačně svíčková. Každý má na ní svůj recept, na který nedá dopustit. Tento je trochu netradiční a využívá suroviny z…

Levik

150 min

Domácí bujón

Domácí bujón

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Skelety, kosti, očištěnou zeleninu (cibuli i se slupkou) a koření zalijeme cca 4 litry studené vody. Přivedeme k varu a postupně odstraňujeme vysráženou pěnu.Vývar…

Jelení ragú

Jelení ragú

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Špek nakrájíme na malinkaté kostičky (lépe se vypeče). Mrkev očistíme a nakrájíme na tenčí půlměsíčky, petržel a celer očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Obě…

Bavorské knedlíky

Bavorské knedlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Nakrájené housky okořeněné muškátem a osolené zalijeme horkým mlékem a necháme 5 minut přikryté. Na másle zpěníme cibulku a přidáme do mísy s houskami. Pak dáme petržel…

Vepřová tyrolská játra

Vepřová tyrolská játra

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vděčnou a levnou večeří jsou játra, připravovaná na tyrolský způsob, s omáčkou z kořenové zeleniny se zakysanou smetanou. Pokud chcete, aby pokrm měl pravý tyrolský…

nofrona

100 min

Polévková zelenina na zimu

Polévková zelenina na zimu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Při snaze uchovat zeleninu na zimní období se hodí znát recept na podušenou sterilovanou polévkovou směs. Kombinace podušení na tuku, sterilace nebo zamrazení umožní mít…

Olina-preclik

70 min

Asijské taštičky WON TON

Asijské taštičky WON TON

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Do mouky dáme sůl, postupně přidáváme vodu a zpracováváme vláčné těsto.Z těsta ihned uděláme malé kuličky, které ručním válečkem rozválíme na placičky a středním…

Asijské taštičky WON TON

Asijské taštičky WON TON

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Do mouky dáme sůl, postupně přidáváme vodu a zpracováváme vláčné těsto.Z těsta ihned uděláme malé kuličky, které ručním válečkem rozválíme na placičky a středním…

Polévka z vepřového kolena

Polévka z vepřového kolena

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Vepřové koleno se dá využít v kuchyni mnoha způsoby. Polévka je sázka na jistotu. Silný vývar s velkým množstvím zeleniny a zavářkou, kterou máte rádi. Maso můžete do…

ivulinka

140 min

Jednoduchá bramboračka ala já

Jednoduchá bramboračka ala já

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Na rozehřátém oleji osmažím cibuli s česnekem do růžova. Přidám mouku, udělám světle hnědou jíšku a zaleju horkou vodou. Brambory, mrkev a petržel nakrájím na kostičky,…

Králík na zelenině

Králík na zelenině

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Králičí maso obsahuje v porovnání s ostatními domácími zvířaty nejméně cholesterolu. Proto se doporučuje při různých dietách, neboť nevyvolává alergie a je snadno…

mysulka

80 min

Jelení kýta na smetaně

Jelení kýta na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Jste milovníci zvěřiny? Křehká a voňavá jelení kýta, jemná smetanová omáčka, nadýchaný knedlík a lžička brusinek vykouzlí úsměv na tváři celé rodině a ohromí všechny…

Bahula

150 min

1 3 4 5 6 7 70

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli