Odpalované věnečky s máslovým krémem
Recept ještě nebyl hodnocenVodu, olej a sůl svaříme v hrnci, přisypeme mouku a vaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout a zašleháme 5 vajec. Dáme do cukrářského sáčku a děláme na plech věnečky …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vodu, olej a sůl svaříme v hrnci, přisypeme mouku a vaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout a zašleháme 5 vajec. Dáme do cukrářského sáčku a děláme na plech věnečky …
Příprava: Nejprve jsem si udělala kvásek. Do 100 ml vlažného mléka jsem přidala 2 lžičky cukru a 2 lžičky mouky a pokrušila droždí. Vejce jsem roztřepala se zbytkem…
Na vál prosejeme mouku a cukr. Uděláme důlek, přidáme žloutek, citron. kůru, sůl a nastrouháme tuhý tuk. Vše rychle rukama zpracujeme na hladké těsto.Těsto rozválíme…
těsto: Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Vešleháme žloutky a pak olej. Chvíli společně prošleháme. Pak zlehka vmícháme mouku smíchanou s ořechy a těsto nalijeme do…
Korpus : Nejdříve ušleháme sníh z bílků, potom utřeme nebo našleháme žloutky s cukrem,oříšky a 4 lžícemi vody, přidáme mouku s práškem do pečiva,20 lžic vody a nakonec…
korpus: Ušleháme sníh z bílků. V jiné míse ušlehám žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem. Až hmota nabude,přidám olej a horkou vodu.stále šlehám,ale opatrně,občas stříká…
Formu si vymažeme a vysypeme, troubu dáme předehřát na 175°C. V míse vyšleháme všechny suroviny na těsto (začínáme s vejcem, cukrem a mlékem, postupně přidáme další…
Bílky vyšlehám na pomalé otáčky do pěny z větších bublinek, pak přidáme cukr a sůl a vyšleháme do tuhého sněhu. Potom vešleháme jeden žloutek po druhém. Nakonec lehce…
Bílky vyšlehám na pomalé otáčky do pěny z větších bublinek, pak přidáme cukr a sůl a vyšleháme do tuhého sněhu. Potom vešleháme jeden žloutek po druhém. Nakonec lehce…
V troše mléka si zaděláme kvásek, do mísy prosijeme mouku, osolíme, do zbylého mléka dáme rozpustit máslo, 2 lžíce cukru a dáme do těsta. Přidáme vzejetý kvásek a…
Změklé máslo vyšlehejte s vejci a cukrem, přidejte kakao a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Rukama vypracujte pevné těsto, které nechte v lednici půl hodiny…
Vejce vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva. Přilijeme mléko a olej, přidáme kakao a skořici. Na krém vyšleháme opět vejce a cukr, přidáme…
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme horkou vodu, mouku smícháme s práškem do pečiva a pomalu přimícháme do vaječné směsi, nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme…
Těsto: Utřeme žloutky s cukrem, přidáme trošku vody a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přimícháme sníh. Upečeme. Krém: V mléce…
Korpus: Oddělíme si bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a postupně přidáváme cukr. vyšleháme a přidáváme po jednoum žloutky. Přidáme po lžících vodu a nakonec…
Žloutky utřeme s cukrem a vanilkou, přidáme 4 lžíce horké vody, postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků a kakao, pokud chceme korpus tmavý.…
Korpus: Bílky za postupného přidávání cukru vyšleháme v pevný sníh, po vyšlehání do něj nalejeme žloutky a trochu vody. Ručně zamícháme mouku. Rozetřeme na papír a…
Ovesné vločky, datle, ořechy, špetka soli - vše rozmixujeme na drobenku, polovinu dáme do formy vyložené pečícím papírem. Náplň: Jablka se skořicí, badyánem,…
Postup opět stejný jako u prvního dortu. Pouze malé změny u krému. Krém 1: po ztuhnutí a ušlehání přimícháme do krému banán nakrájený na malé kousky Krém 2: z mléka a…
Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháváme pomalu cukr, mouku s PDP, nakonec sníh z bílků. Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby), a poté necháme dobře…
Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháváme pomalu cukr, mouku s PDP, nakonec sníh z bílků. Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby), a poté necháme dobře…
Připravila jsem si kvásek, do půlky vlažného mléka jsem rozdrobila kvasnice, přidala lžičku cukru a lžičku mouky a nechala jsem kvásek vzejít na teplém místě. …
Korpusy: Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháváme pomalu cukr, mouku s práškem do pečiva, nakonec sníh z bílků. Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby). Necháme…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Co se starým pečivem? Udělejte falešný parmazán, kávu nebo chlebovou polévku
Exotická ingredience jménem fazole tonka: Při zpracování zastudena chutnají po medu, za tepla připomínají vanilku
Jak uchovat čerstvého kapra? Hlavně s ním hned do chladu! Důležitá je teplota při skladování a hygiena při porcování