Řezy s mascarpone, šlehačkou a hroznovým vínem
Recept ještě nebyl hodnocenJe čas na lehký letní moučník. Ano, právě teď je ten správný den na řezy z piškotového těsta s ovocem a osvěžujícím mascarpone krémem. Příprava nezabere tolik času, zato…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Je čas na lehký letní moučník. Ano, právě teď je ten správný den na řezy z piškotového těsta s ovocem a osvěžujícím mascarpone krémem. Příprava nezabere tolik času, zato…
Ušleháme cukr a žloutky, přidáme vodu, mouku a nakonec sníh. Upečeme. Uvaříme pudink (mléko, cukr, pudinky), po vychladnutí zašleháme tvaroh a heru. Namažeme na korpus…
Těsto: Smícháme sypké části, poté tekuté. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech/pekáč. Vrstva těsta by měla být asi jeden centimetr. Pečeme cca na 160-170°C asi 20-30min…
Nejprve uvařte z mléka, cukru a vanilkového pudinkového prášku standardním způsobem pudink. Bude světlý, takže piškot musí být tmavý.Ušlehejte vejce s oběma cukry …
Moučník, který má více náplně než těsta? Našli jste ho. Upečte si s námi dvoubarevný tvarohový věnec z křehkého kakaového těsta. Na řezu vypadá nádherně a chutná opravdu…
Rýži jen lehce propláchneme, aby se nevymyl z povrchu zrnek všechen škrob. Vsypeme ji do 2.5 hrnku vroucí vody se špetkou soli. Přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou a…
Z bílků ušleháme sníh, žloutky vyšleháme s cukrem. Poté vše opatrně smícháme a rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Ještě teplý plát stočíme pomocí mokré utěrky…
Ve studeném mléce rozmícháme pudink s cukrem a vaříme do zhoustnutí (podle návodu).Když je pudink uvařený, nalijeme ho do studenou vodou vypláchnutých misek a vložíme do…
Fantastický svěží koláček, který je obohacen o višně. Višně jsou asi nejlepším ovocem, jaké nám příroda může dát. S tvarohovým krémem, který potlačí jejich kyselost, se…
Papoušková buchta nese svůj název díky své barevnosti, které docílíme přidáním pudinků různých příchutí do těsta. Na plech tak klademe hromádky, které pak udělají…
Bílky se solí vyšleháme do polotuha, přidáme cukry a došleháme do tuha. Přidáme žloutky a zašleháme je do směsi. Potom za stálého šlehání vlijeme olej. Nakonec přesijeme…
Dortíčky, které uchvátí svým vzhledem i chutí. Piškotový základ je pomocí formičky tvarován do požadovaného tvaru. Na něj pak vrstvíme smetanovo-šlehačkovou náplň s…
Jak snadno upéct osvěžující moučník? Připravte svým blízkým lehký letní dezert s jahodami, pudinkovým krémem a nadýchaným piškotem. Jahodová bomba s čokoládovou polevou…
Těsto: Ze všech surovin zpracovat těsto a dát do chladu odležet. Rozdělit na 2 části a každou vyválet na placku. Jednu přenést na plech vyložený pečícím papírem, …
Máte už dost suchého vánočního cukroví a chcete si připravit něco neokoukaného? Vyzkoušejte letos plněné vanilkové košíčky, které jsou prostě dokonalé. Linecké těsto,…
Jemný nadýchaný korpus s kokosovou chutí doplníme lahodným krémem z tvarohu. Osvěžující tón celého moučníku pak zajistí šťavnaté mandarinky. Před servírováním pak…
Piškot šlehat opravdu poctivě, aby byl pěkně nadýchaný. Na pečící papír nalít světlé těsto a dáme péct na 150st. cca 15min(mám horkovzdušnou), upečené poznáme, až se …
Na vále vyválíme dva stejné pláty z listového těsta a upečeme. Uvaříme pudink, osladíme cukrem.Jeden plát potřeme pudinkem, na něj dáme druhý, který potřeme rybízovou…
V míse utřeme žloutky s cukry, přidáme olej, vodu a dobře promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme k utřeným…
Uvaříme pudink z 1/2 litru mléka, dvou pudingů a cukru. Necháme vychladnout.Vychladlý puding smícháme s polovinou pudinkového prášku.Listové těsto rozdělíme na 3 díly,…
Určitě znáte klasický sypaný koláč s tvarohem. Tento recept se mu hodně podobá, ale je s pudinkovou náplní a před dopečením se ještě polévá smetanou. Příprava je velmi…
Tento dort jsem dělala tři dny - na etapy. Jeden den jsem upekla korpus. Postup dole v příloze. Forma je kupovaná z internetu fotbalový míč dole v příloze. Upečený…
Těsto: Vše smíchat, nalít na vymazaný, vysypaný plech a upéct. Krém: Vše smíchat a potřít vychladlý korpus,pocákat čokoládou.
Do hrníčku nalijeme mléko (přibližně čtvrt hrnku).Do hrníčku s mlékem vysypeme obsah sáčku a pořádně promícháme vidličkou. Do hrnce nalijeme zbytek mléka a dáme do něj…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Retro okénko: Arabesky aneb vánoční chuť dětství. Oblíbené želé bonbony úspěšně konkurovaly kolekcím i salonkám
7 levných večeří na každý den: Dušené ledvinky nebo houbová omáčka chutnají skvěle a nezruinují peněženku
Encyklopedie salátů: Jak se liší ledový salát od římského a jak si nejlépe vychutnat čekanku